Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Κατασκευή: Γιόγκα για παιδιά



Γιατί να διαβάζετε στα παιδιά σας από βιβλία και όχι από τάμπλετ

Τα παιδιά αναπτύσσουν ισχυρότερους δεσμούς με τους γονείς τους όταν αυτοί τους διαβάζουν ιστορίες από βιβλία παρά από ηλεκτρονικά τάμπλετ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η παρούσα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «JAMA Pediatrics» έδειξε πως τα τελευταία χρόνια οι γονείς όλο και περισσότερο διαβάζουν στα παιδιά τους από τάμπλετ αντί για βιβλία.

Μαθητές στη Θεσσαλονίκη «υιοθετούν» παππούδες και γιαγιάδες!

Μαθητές και μαθήτριες λυκείου θα “υιοθετήσουν” το επόμενο χρονικό διάστημα παππούδες και γιαγιάδες από την περιοχή τους, σε μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά οι δύο ηλικίες και οι μεν ηλικιωμένοι να μεταφέρουν την εμπειρία τους στους νεότερους, οι δε νεότεροι να αυξήσουν το βαθμό ευαισθητοποίησής τους απέναντι στην τρίτη ηλικία. 

Οι νέοι πληκτρολογούν όλο και πιο γρήγορα στα εικονικά πληκτρολόγια

Μειώνεται συνεχώς η διαφορά στην ταχύτητα πληκτρολόγησης μεταξύ του «έξυπνου» πληκτρολογίου σε κινητά ή tablet και του συμβατικού πληκτρολογίου υπολογιστή.

Όπως αποδεικνύει νέα επιστημονική έρευνα, οι νέοι πληκτρολογούν αρκετά πιο γρήγορα σε σχέση με τη γενιά των γονιών τους.

Έφηβοι: Πώς θα τους πείσετε να διαβάζουν περισσότερο

Δεν είναι εύκολο να πείσουμε έναν έφηβο για τίποτα απολύτως, πόσο μάλλον για να δώσει μεγαλύτερη σημασία στα μαθήματά του. Όταν το σκεφτόμαστε με ηρεμία, μπορούμε να δείξουμε κατανόηση. Τα παιδιά που πηγαίνουν στο Λύκειο (ή και στο Γυμνάσιο) μοιράζουν την ημέρα τους από θρανίο σε θρανίο. Με τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, δεν είναι να απορεί κανείς που δεν τρέχουν να λύσουν τις ασκήσεις της επόμενης ημέρας με το που περάσουν το κατώφλι του σπιτιού. Ωστόσο, όση ενσυναίσθηση και αν νιώθουμε, ο ρόλος μας είναι να τα ωθήσουμε να συνεχίσουν. Και ναι, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για αυτό.

Οι μελλοντικοί πατέρες πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ έως έξι μήνες πριν από τη σύλληψη του παιδιού

Οι άνδρες που θέλουν να γίνουν πατέρες πρέπει να αποφεύγουν να πίνουν αλκοόλ αρκετό καιρό πριν τη σύλληψη του παιδιού, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο να γεννηθεί μωρό με συγγενείς καρδιοπάθειες, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Τζιαμπί Τσιν της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Κεντρικού Νότιου Πανεπιστημίου της Κίνας στην πόλη Τσανγκσά, που έκαναν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «European Journal of Preventive Cardiology» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, αξιολόγησαν όλες τις έως τώρα δημοσιευμένες έρευνες της περιόδου 1991-2019 πάνω στη σχέση αλκοόλ και συγγενών καρδιοπαθειών.

«Οι γιοι μου έχουν πάντα σερβιέτες στη σάκα τους γιατί αυτό θα τους κάνει καλύτερους άντρες»

H Tara Ahren είναι μια μαμά 4 παιδιών, δύο αγοριών 16 και 15 ετών και δύο κοριτσιών, 10 και 6 ετών, ενώ πολύ συχνά γράφει άρθρα για μεγάλα sites για γονείς. Το παρακάτω κείμενό της έλαβε αμέτρητα υποστηρικτικά σχόλια, για έναν πολύ καλό λόγο:

«Νωρίτερα αυτόν τον μήνα δημοσίευσα σε ένα γκρουπ για γονείς μια φωτογραφία των αγοριών μου, του Micah 15 ετών και του Elijah 16 ετών, την οποία είδα να κοινοποιείται αμέτρητες φορές.

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»

Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου», που επιφυλάσσει στους επισκέπτες μια πραγματικά «θεϊκή εμπειρία». Άλλωστε, το ταξίδι ξεκινά από την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, εκεί όπου οι 12 Θεοί έστησαν το ολόχρυσο παλάτι τους.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία 2019-20

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2019-2020
Εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η συμμετοχή σας στηρίζει τη λειτουργία του Μουσείου

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου σχεδιάζονται από διεπιστημονική ομάδα (παιδαγωγοί, μουσειοπαιδαγωγοί, θεατρολόγοι, συγγραφείς, εικαστικοί, μουσικοί) ώστε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός άρτιου παιδαγωγικά και τεχνικά προγράμματος και υλοποιούνται από έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς, παιδαγωγούς και ερμηνευτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

-Απευθύνονται σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια

Αγωνία και συγκίνηση για τα σχολεία που χτίζουν γέφυρες

Ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, λίγες ημέρες πριν, χαιρέτισε και αποχαιρέτησε το 22χρονο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων (ΠΕΜ).

Στην εκδήλωση μίλησαν οι πρωτεργάτριες πανεπιστημιακές καθηγήτριες που σχεδίασαν το πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζοντάς το εξ ολοκλήρου στον σεβασμό προς τον άλλο και την εμπιστοσύνη, αλλά και στην προσπάθεια να εφοδιάσουν όσους συμμετέχουν σε αυτό με εκείνα τα εργαλεία που θα τους δώσουν την ευκαιρία να ενταχθούν ισότιμα στην κοινωνία των πολιτών. Μίλησαν ακόμα πρώην υπουργοί Παιδείας που στήριξαν το ΠΕΜ, ενώ έλαμψε διά της απουσίας του –με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό– το σημερινό υπουργείο. Παρών και ο Κώστας Σημίτης, επί πρωθυπουργίας του οποίου ξεκίνησε το πρόγραμμα.