Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Τρισδιάστατη εκτύπωση

Πολλοί από εμάς θυμόμαστε τέτοιου είδους μηχανήματα σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Στην πραγματικότητα, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια στο εξωτερικό. Και να σκεφτεί κανείς ότι σαν χθες ήταν που χρησιμοποιούσαμε εκτυπωτές με ακίδες... Δείτε σχετικά και αυτό το βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους)

Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί

Η παιδική ηλικία αποτελεί τη βάση για κάθε ενήλικα. Είναι η περίοδος εκείνη, που ο άνθρωπος διαμορφώνει τον χαρακτήρα του. Για τον λόγο αυτό τα παιδιά θα πρέπει να ενθαρρύνονται σε κάθε τους προσπάθεια, να παίζουν, να νιώθουν αγάπη, ασφάλεια, την προστασία των ενηλίκων από κάθε κίνδυνο.

Συσσίτια σε σχολεία του κέντρου από τη νέα χρονιά

Με τα κρούσματα ασιτίας μαθητών να αυξάνονται, μια σύγχρονη µορφή συσσιτίων, µε τη µορφή µικρογευµάτων, θα προσφέρεται από τη νέα χρονιά στα σχολεία της χώρας, σε περιοχές όπου φοιτούν µεγάλα ποσοστά παιδιών από αδύναμα οικονοµικά στρώµατα.

Προβολή: Νόημα EFSLI

Πώς είναι το νόημα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών (European Forum of Sign Language Interpreters- EFSLI) και γιατί;

Διαγωνισμός από τη στήλη της κυρίας "Φ"

Θέμα του διαγωνισμού «Η γειτονιά μου». Παρακαλώ να μην περιοριστείτε μόνο σε περιγραφές κτηρίων, δρόμων, σπιτιών, καταστημάτων και σε ό,τι άλλο υπάρχει (παρκάκια, παιδικές χαρές κλπ.) Θέλω και την ανθρώπινη παρουσία έντονη.

Πατρόν για απλά χριστουγεννιάτικα στολίδια

Εάν θέλετε να κάνετε με τα παιδιά ή/και τους μαθητές σας απλά χριστουγεννιάτικα στολίδια, προμηθευτείτε πολύχρωμα χαρτιά και χαρτόνια, τυπώστε τα σχέδια που σας παραθέτουμε παρακάτω (από το minieco), πάρτε τα ψαλίδια σας και φτιάξτε έναν πολύχρωμο κεφάτο στολισμό!

Διάλεξη για την Οικονομική Κρίση από την Επιτροπή Νεολαίας ΕΚΒΕ

Η Επιτροπή Νεολαίας της Ε.Κ.Β.Ε. διοργανώνει διαλέξη με θέμα "Οικονομική Κρίση" που θα γίνει τη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7:00μ.μ. στο χώρο της Ε.Κ.Β.Ε. (Λεωφορός Καλλιθέας 3, Αμπελόκηποι) και ο εισηγητής θα είναι ο κ.Περπερίδης Γιώργος, δημοσιογράφος.
Πηγή: facebook

Πόσο δύσκολο είναι σήμερα να είσαι παιδί;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιοποιεί στοιχεία που προκαλούν σοκ. Και αναρωτιόμαστε πόσο δύσκολο είναι σήμερα να είσαι παιδί;

Βιβλιοπρόταση: Η άτακτη εγγονή

Ίσως είναι η πιο ανατρεπτική ηρωίδα των Χριστουγέννων: όχι μόνο επειδή έχει κατακόκκινα μαλλιά, θάρρος και πείσμα, αλλά επειδή είναι ταυτόχρονα ρομαντική και απαιτητική, τρυφερή και δαιμόνια, εξωστρεφής και ντροπαλή, άνθρωπος των σχεδίων και της δράσης. Είναι «Η Εγγονή του Άι Βασίλη» που κάθε δύο χρόνια επιστρέφει με νέες περιπέτειες αποδεικνύοντας ότι τα sequel δεν είναι καθόλου κακή ιδέα όταν ο κεντρικός ήρωας έχει άποψη. Ακόμη και στιλιστικά, η Εγγονή με τις ασπρόμαυρες ριγέ γκέτες μας δίνει μαθήματα χριστουγεννιάτικης... αισθητικής. Αλλά η ιστορία της, παρότι φαίνεται απλή και χαριτωμένη, πάει πολύ πιο βαθιά.

Μαθήματα... βυζαντινής Θεσσαλονίκης

Ποια είναι τα ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης; Ποιες ήταν οι συνήθειες των κατοίκων της στη βυζαντινή εποχή; Πόσο καλά γνωρίζουμε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου;
Απαντήσεις σε τέτοιες απορίες που αφορούν το παρελθόν της πόλης και την ιστορική της μνήμη δίνονται μέσα από μια σειρά σεμιναρίων που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Tο be e-secure (να είστε ασφαλείς) συμβουλεύει τους γονείς πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το καινούργιο smart phone του παιδιού σου μπορεί να είναι ένα … δηλητηριασμένο δώρο.

Ενημερώνουμε τους γονείς για τους κινδύνους και «τα μέτρα ασφάλειας» που σχετίζονται με τα μηχανήματα που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και μπορεί να αποκτήσουν τα παιδιά στις γιορτές.

Συνέντευξη: Ανδρέας Στρατικόπουλος

Συνέντευξη του Ανδρέα Στρατικόπουλου στο Γιάννη Παπαδημητρίου για τον οδηγό ΑΜΕΑ (πηγή: protagon)

Κύριε Στρατικόπουλε, πως και αποφασίσατε να προχωρήσετε στη δημιουργία του συγκεκριμένου οδηγού; Από ό,τι γνωρίζω, το 70% του υλικού το καταχωρήσατε μόνος σας. Αλήθεια, πόσο καιρό σας πήρε για να το φτιάξετε και με ποιο τρόπο έγιναν οι επαληθεύσεις των καταστημάτων;

Έφηβοι στους δρόμους του εγκλήματος

Η τελευταία αποκάλυψη για τους 15χρονους που έκλεβαν σπίτια και καταστήματα στη Σαλαμίνα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου σε μια σειρά από επεισόδια βίας και ληστειών με πρωταγωνιστές παιδιά. Στα συναισθηματικά κενά, στο οικογενειακό περιβάλλον και στη ρευστότητα λόγω κρίσης αποδίδουν το φαινόμενο οι ειδικοί

Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας: Σεμινάριο με τον Στέλιο Μάινα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα «Η στοιχειώδης Γραμματική της Δραματικής Τέχνης» με εισηγητή τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και δάσκαλο Στέλιο Μάϊνα.

«Κολλημένοι» με την μικρή οθόνη οι έλληνες έφηβοι

«Κολλημένοι» με την μικρή οθόνη είναι οι έλληνες έφηβοι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, κάτι που έχει σημαντικές συνέπειες τόσο για την κοινωνικοποίησή τους όσο και για την υγεία τους.

Θεσσαλονίκη:«Μαχαίρι» στις σχολικές εκδρομές

Απομακρύνεται για πολλούς μαθητές της Θεσσαλονίκης το όνειρο της πολυήμερης σχολικής εκδρομής, λόγω οικονομικής κρίσης.

Oρισμένα σχολεία έχουν ήδη ακυρώσει τις προγραμματισμένες εκδρομές, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, η πτώση του αριθμού των κρατήσεων κατά την τρέχουσα περίοδο αγγίζει το 70%.

Η επιστήμη του παιχνιδιού

Σε ένα κλίμα παράδοξα σκοτεινό και απαισιόδοξο για εορταστική περίοδο, λίγη από τη χρυσόσκονη των ημερών αρκεί για να μας ταξιδέψει σε μια άλλη διάσταση. Πρωταγωνιστές εδώ είναι παιδιά με χαρούμενα γέλια και σπινθηροβόλο βλέμμα γεμάτο αλήθεια. Εμείς, λόγω των δύσκολων ημερών που διανύουμε, συγκεντρώσαμε οικονομικές προτάσεις δώρων επιστημονικού χαρακτήρα και σας τις παρουσιάζουμε. Ορισμένες απ' αυτές προορίζονται και για τα μεγαλύτερα παιδιά που όλοι κρύβουμε μέσα μας.