Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Γιατί πολλά παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού θέλουν να βλέπουν συνέχεια την ίδια ταινία;

Πολλά παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού βλέπουν συνέχεια την ίδια ταινία ή το ίδιο επεισόδιο μιας σειράς χωρίς να βαριούνται και χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να παρακολουθήσουν κάτι που δεν έχουν ξαναδεί. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η πιο απλή εξήγηση είναι ότι τους αρέσει πολύ. Είναι όμως μόνο αυτό; Όχι.

Σάλος με το Netflix μετά το νέο ριάλιτι όπου πρωταγωνιστούν άτομα με σύνδρομο Down

Το Netflix βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς το όνομα του τελευταίου του ριάλιτι, «Down For Love», προκάλεσε διαμάχη και επικρίσεις από αρκετούς θεατές.

Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Καθορίστηκε, με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων Γενικού Λυκείου που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2023-2024.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση

Πηγή: esos

Πότε κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, θα κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων Α21-επίδομα παιδιού, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Πότε ανακοινώνονται τα ονόματα περίπου 30.000 αναπληρωτών της Α΄ φάσης προσλήψεων

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών στην Α΄ φάση θα είναι περίπου 30.000

Στο τέλος Αυγούστου (31/8), σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr από το επιτελείο της υφυπουργού Παιδείας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν στην Α΄ Φάση (Υπενθυμίζουμε πως έως και την Παρασκευή 25.08.2023 υποβάλλονται στο ΟΠΣΥΔ οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης των υποψήφιων αναπληρωτών).

Κορωνοϊός: Και τα παιδιά στο στόχαστρο του ιού – Μέτρα πρόληψης της διασποράς

Παρότι στις αρχές Μαΐου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σηματοδότησε ένα συμβολικό τέλος στην πανδημία του κορωνοϊού και περάσαμε στην ενδημική φάση συνύπαρξης με τον ιό, φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα εξαπλώνεται η νέα υπο – παραλλαγή Eris στη χώρα μας (αλλά και παγκοσμίως) διότι σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 7 – 13 Αυγούστου, η υπο-παραλλαγή καταγράφηκε στο 16% των νέων κρουσμάτων (από 11% που ήταν στην προηγούμενη έκθεση).

Γιατί οι ανεμιστήρες οροφής στέλνουν πολλά μικρά παιδιά στο νοσοκομείο – Οι προειδοποιήσεις των γιατρών

Θα νομίζατε ότι είναι κοινή λογική, αλλά οι ειδικοί της ιατρικής παροτρύνουν τους γονείς να μην αφήνουν το μωρό τους στον αέρα του ανεμιστήρα γιατί υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Pediatrics αναφέρει ότι μεταξύ 2013 και 2021, πολλά παιδιά πήγαν στα επείγοντα καθώς υπήρξαν περισσότεροι από 20.500 τραυματισμοί που σχετίζονται με ανεμιστήρες οροφής.

Σχέδιο "Πιερρακάκη" για καλύτερα σχολεία με επισκευαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια της χώρας

Σχέδιο για καλύτερα σχολεία με επισκευαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια της χώρας, ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, παρότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας.

Ηδη ο υπουργός Παιδείας για να υλοποιήσει το σχέδιό του έχει ζητήσει πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο ανάκαμψης και το ΣΔΙΤ, προκειμένου να ξεκινήσουν επισκευές σχολικών κτηρίων.

Egg challenge: Γονείς σπάνε αυγά στα κεφάλια των παιδιών τους και οι χρήστες του διαδικτύου ξεσπούν

Αντιμέτωποι με οργισμένες αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου ήρθαν γονείς που συμμετείχαν στο λεγόμενο «egg challenge», μία νέα διαδικτυακή «πρόκληση», η οποία καλεί τους γονείς να σπάνε αυγά στα κεφάλια των παιδιών τους και να καταγράφουν σε βίντεο τις αντιδράσεις τους.

Ρωσία: Mάθημα στα σχολεία ο χειρισμός πολεμικών drones

Τα λυκειόπαιδα στη Ρωσία θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με «τα μέσα στρατιωτικής χρήσης drones» ή ακόμα με τον τρόπο «εκτέλεσης αποστολών αναγνώρισης με χρήση drone».

Οι Ρώσοι μαθητές λυκείου θα μπορούν να εκπαιδεύονται στην πλοήγηση πολεμικώνdrones από τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα σχολικών μαθημάτων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Παιδείας.