Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Χρηματοδότηση θέσης διδασκαλίας Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και/ή Κλασικής Αρχαιολογίας

Το Ίδρυμα Ωνάση, στο πλαίσιο του Προγράμματος για την οικονομική ενίσχυση των ελληνικών σπουδών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, χρηματοδοτεί τη διδασκαλία των Αρχαίων, των Νέων Ελληνικών και της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Bogazici της Τουρκίας, από το ακαδημαϊκό έτος 1995-1996.

Η ιστορία του σύμπαντος για παιδιά



«Ο Γιος της Αστερόσκονης» - 
Η ιστορία του σύμπαντος για παιδιά

Ένα άτομο ασβεστίου περιπλανήθηκε επί δισεκατομμύρια χρόνια, περισσότερα από την ηλικία του ηλιακού μας συστήματος, για να καταλήξει σε ένα από τα δόντια του μικρού Γιαννάκη. Επιστημονική φαντασία; Όχι, βέβαια. Είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη, είναι γεγονός Ναι, συχνά η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία. 

Εκδηλώσεις στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 17.04.2013 / Ώρα 19:00
Ομάδα Εκπαιδευτικών ΠΡΟΤΑΣΗ
Αξιοποιώντας την πολυτροπικότητα στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών της Α΄ Λυκείου
Η ομάδα εκπαιδευτικών Πρόταση σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων σας καλεί στην παρουσίαση της διδακτικής πρότασης που θα παρουσιάσει η Ευαγγελία Σειρά, φιλόλογος στο Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου, με θέμα "Αξιοποιώντας την πολυτροπικότητα στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών της Α΄ Λυκείου".

Ηλεκτρονικό περιοδικό παιδικής λογοτεχνίας: Κείμενα

Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει δημιουργήσει το ηλεκτρονικό περιοδικό παιδικής λογοτεχνίας "Κείμενα".  Αξίζει να περιηγηθείτε στον ιστότοπό του και να το ηλε-ξεφυλλίσετε. Επίσης, κάντε μία βόλτα και από τον ιστότοπο του Εργαστηρίου και δείτε το πλούσιο υλικό που έχει συγκεντρωμένο.

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος: Bazaar

Ένα Ανοιξιάτικο-Πασχαλινό παζάρι πραγματοποιείται στο Athens Plaza (Πλ. Συντάγματος, ημιόροφος) στις 13 & 14 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 21:00 με σκοπό του την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Στο Bazaar θα βρείτε κοσμήματα, λαμπάδες, ρουχαλάκια, παιχνίδια και άλλα όμορφα χειροποίητα δώρα.

Άποψη: Ανδρέας Ζαμπούκας "Στα τεχνικά Λύκεια!"

Ο Καποδίστριας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που προσπάθησε να βάλει τις βάσεις της νεοελληνικής παιδείας, ξεκινώντας από την τεχνική εκπαίδευση. Γρήγορα, όμως, κατηγορήθηκε ως «φωτοσβέστης» από τη γνωστή νομενκλατούρα της εποχής που εμφορούνταν από τα ιδανικά της «φαναριώτικης παιδείας». Τελικά, όλοι ξέρουμε πού κατέληξε κι αυτός και οι ιδέες του…

Πασχαλινό Bazaar από το ΑΛΜΑ

«Είναι το παιδί έτοιμο να φοιτήσει στο σχολείο;»

Πλησιάζει ο καιρός που οι γονείς θα κληθούν να κάνουν αίτηση για την είσοδο των παιδιών τους στην Α Δημοτικού. Οπότε είναι σημαντικό να είναι σίγουροι ότι το παιδί τους είναι πραγματικά έτοιμο γι’ αυτό. 

Η είσοδος στην Α’ Δημοτικού γίνεται με κριτήριο τη χρονολογική ηλικία του παιδιού, όμως αυτό δεν επαρκεί. Το βασικό κριτήριο για την ομαλή ένταξη και φοίτηση του παιδιού στην Α’ Δημοτικού είναι η γνωστική, συναισθηματική και ψυχοκινητική ωριμότητα του παιδιού και ανάπτυξη. Αυτό που λέγεται, λοιπόν, είναι ότι το παιδί θα πρέπει να παρουσιάζει σχολική ετοιμότητα.

Παρουσίαση Αρχείου Ηλία Βενέζη

Παρουσίαση Αρχείου Ηλία Βενέζη
Τρίτη 9 Απριλίου
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, Αθήνα
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη
210-72.10.536 (εσ. 101)

Ο Ηλίας Βενέζης (1904-1973), γνωστός Έλληνας πεζογράφος, ανήκει στη λεγόμενη γενιά του ’30.

Δίνουμε στα παιδιά μας στερεές τροφές πολύ νωρίς

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά αρχίζουν να τρώνε φαγητό σε πολύ μικρή ηλικία, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο για παχυσαρκία και διαβήτη.

Η ηλικία στην οποία ένα παιδί μπορεί να αρχίσει να εισάγει στερεές τροφές στο διαιτολόγιό του είναι αυτή την έξι μηνών, όπως συστήνουν οι ειδικοί. Όμως φαίνεται πως οι γονείς αρχίζουν να τις δίνουν πολύ νωρίτερα. 

Παιδιά εκπαιδευτικών σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. ανακοίνωσε ότι μετά από την ολοκληρωμένη πρόταση που παρουσίασε το Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη φιλοξενία 340 παιδιών ηλικίας 6-14 ετών για περίοδο 11 ημερών, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Εκδήλωση Mimart Deaf