Τρίτη 19 Απριλίου 2022

7 μάσκες που χρησιμοποιούμε για να κρύβουμε τις ατέλειές μας.

Πολλοί ενήλικες με ΔΕΠΥ νιώθουν ότι ζουν σε ένα ψέμα. Δημιουργούν προσωπεία για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους για τα οποία ντρέπονται, και μετά περνούν τις μέρες τους φοβούμενοι ότι κάποιος θα αποκαλύψει ότι είναι απάτη. Υπάρχει, ωστόσο, ένας καλύτερος, πιο αυθεντικός τρόπος για να ζει κανείς.

Προς τη Generation Alpha

Γράφει η Αθηνά Καρατζογιάννη, Καθηγήτρια στο University of Leicester, United Kingdom:

Αυτό το κείμενο προέκυψε μετά την πρόσκληση του Eteron, να σχολιάσω την έρευνά του «Gen Z Voice ON ETERON», από την οπτική γωνία του έργου DigiGen H2020 «Ο αντίκτυπος των τεχνολογικών μετασχηματισμών στην ψηφιακή γενιά».

Η έρευνα διεξήχθη από την aboutpeople (συλλογή δεδομένων) για λογαριασμό του Εteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, μεταξύ 10-18 Δεκεμβρίου 2021. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν χρησιμοποιώντας δομημένα διαδικτυακά ερωτηματολόγια που απαντήθηκαν από ένα δείγμα 403 ατόμων ηλικίας 16-25 ετών από όλη την Ελλάδα.

Καλλιτεχνικά σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου – Αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023. 

Η απόφαση 

Φτιάχνουμε την πασχαλινή ιστορία (εκτυπώσιμο)

Κόψτε, χρωματίστε και βάλτε στη σωστή σειρά τις σκηνές από το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού. 
Προσκυνητάριο Αγίων Τόπων. Ελαιογραφία σε μουσαμά. 19ος αι. ΒΧΜ 22604
Κατεβάστε το αρχείο εδώ: 

ActionAid: Μαθητική Eβδομάδα Δράσης

Οι αιτήσεις για τη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2022 ξεκίνησαν!

Για 18η χρονιά η ActionAid συντονίζει τη μεγαλύτερη μαθητική εκστρατεία που φέρνει κοντά χιλιάδες μαθητές, μαθήτριες και σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από το 2018 η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης εστιάζει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με βασικό άξονα την κλιματική αλλαγή. Φέτος η εκστρατεία είναι αφιερωμένη στον Στόχο 12 για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, επικεντρώνεται στη σπατάλη τροφίμων και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εικονική περιήγηση στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Από τις αρχαίες φρυκτωρίες έως τους δορυφόρους και τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ μάς προσκαλεί να περιηγηθούμε στην Ιστορία της Επικοινωνίας που ξεδιπλώνεται διαδραστικά μπροστά μας, μέσα από μια εικονική περιήγηση, ένα Virtual Tour! Οι διαδικτυακοί επισκέπτες, ανεξάρτητα από το φύλο ή την ηλικία τους, έχουν πλέον στη διάθεσή τους έναν νέο τρόπο, πλην της φυσικής παρουσίας, να επισκεφτούν τους δύο ορόφους της μόνιμης έκθεσης, να δουν τις συλλογές και να ζήσουν τις συναρπαστικές ιστορίες επικοινωνίας με ένα μόνο κλικ!

Ραντεβού ξυλοδαρμών από ομάδες μαθητών

Ραντεβού ξυλοδαρμών κλείνουν, τα τελευταία χρόνια, τα μέλη άτυπων ομάδων, που συστήνονται σε επίπεδο σχολείων αλλά και σε επίπεδο περιοχών, και όταν βλέπουν παιδιά από κάποια άλλη περιοχή να πλησιάζουν, επιδίδονται σε απειλές, φραστικά επεισόδια αλλά ακόμη και περιστατικά βίας. Οι ομάδες αυτές αυτοπροσδιορίζονται με μια κωδική ονομασία, πολλές φορές διατηρούν μια κλειστή ομάδα στο Instagram, ενώ ύστερα από κάποιο περιστατικό, υπάρχει η ανάλογη ανταπόδοση καθώς δημιουργούνται προηγούμενα.

Προκήρυξη – πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την προκήρυξη οκτακοσίων (800) θέσεων Συμβούλων Εκπαίδευσης και καλεί τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Δείτε την προκήρυξη εδώ.

ΕΣΑμεΑ: Παραλογισμός- κόβεται το επίδομα με το θάνατο του γονέα του ατόμου με βαριά αναπηρία, όταν το χρειάζεται περισσότερο…

Αγανακτισμένοι γονείς καλούν καθημερινά ΕΣΑμεΑ, γονείς παιδιών με αναπηρία, στους οποίους όχι μόνο διακόπτεται το προνοιακό επίδομα που λάμβαναν, επειδή η σύνταξη του θανόντος γονέα τους, είναι μεγαλύτερη από 360 ευρώ, (ακόμα και για ποσό μικρότερο του ενός ευρώ), αλλά υποχρεούνται επίσης να επιστρέψουν αναδρομικά το ποσό των επιδομάτων που έλαβαν από την ημέρα συνταξιοδότησης ταυτόχρονα με την σύνταξη.

Το ΕΜΣΤ πρώτο στην ΕΕ αισθητηριακά φιλικό μουσείο στον Αυτισμό

​Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, παρουσιάστηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο σχεδιασμός του μουσείου προκειμένου να είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι το πρώτο και μοναδικό μουσείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει προχωρήσει σε κατάλληλες παρεμβάσεις προκειμένου να καταστεί αισθητηριακά φιλικό στον Αυτισμό. Η αισθητηριακή προσβασιμότητα συνίσταται στην προσαρμογή των συνθηκών για την δημιουργία μιας βέλτιστης εμπειρίας για τα άτομα στο φάσμα. Περιλαμβάνει σημάνσεις, παροχή υποστήριξης, αισθητηριακούς χάρτες, εκπαίδευση του προσωπικού και άλλα εργαλεία που βοηθούν τα άτομα στο φάσμα και τους συνοδούς τους να προετοιμάσουν και να απολαύσουν την επίσκεψή τους στο ΕΜΣΤ, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την περίοδο 2020-21, σε συνεργασία με την ομάδα TheHappyAct που εστιάζει στην εξυπηρέτηση ατόμων στο φάσμα ή/και με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Διανομή αθλητικού υλικού σε σχολεία του Αρκαλοχωρίου

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη έγινε χθες η διανομή αθλητικού υλικού στους σεισμόπληκτους μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Αρκαλοχωρίου, το οποίο συ-γκεντρώθηκε από την εκδήλωση «Παίζουμε ποδόσφαιρο για τα παιδιά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας» που διοργανώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Θεσσαλονίκη: Πρωταγωνιστές στον τομέα της ρομποτικής οι μαθητές της Καλαμαριάς

Πέντε σχολεία της Καλαμαριάς, με μαθητές και από τις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες, αντιπροσώπευσαν επάξια τη Θεσσαλονίκη, στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.