Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η αλήθεια για τα ψέματα των εφήβων με ΔΕΠΥ

Ελάχιστα πράγματα πλήττουν την εμπιστοσύνη των γονέων με παιδιά με ΔΕΠΥ περισσότερο και γρηγορότερα από τα συνεχή ψέματα των παιδιών τους. Και με αυτό, δεν εννοούμε τα αθώα που λένε όλοι οι άνθρωποι κάπου – κάπου, αλλά τα συνεχή ψέματα των παιδιών που προκαλούν συγκρούσεις και δυσκολίες. 

Ακόμα και αν καθυστερούν αρκετά, τα περισσότερα παιδιά με αυτισμό αποκτούν προφορικό λόγο

Τα περισσότερα παιδιά με αυτισμό που έχουν σοβαρή γλωσσική καθυστέρηση, αποκτούν τελικά προφορικό λόγο, σύμφωνα με τους ερευνητές. 

Γραψε τα συναισθήματά σου και λύσε προβλήματα...μαθηματικά

Σύμφωνα με έρευνα των Kathleen C. Burns του University of Wisconsin και Stacy L. Friedman του University of Massachusetts η καταγραφή των συναισθημάτων πριν τη διεξαγωγή μίας μαθηματικής δοκιμασίας έχει ευεγερτικά αποτελέσματα.

32ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών διοργανώνει τον 32ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό (59οςΠανευρωπαϊκός) Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων με γενικό θέμα «Ο Ευρωπαίος Πολίτης». Περισσότερα στο έγγραφο: Διαγωνισμός

Ξεκινά το δίκτυο εικονικής αίθουσας διδασκαλίας «eTwinning Plus» για τα σχολεία

Το δίκτυο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «eTwinning» («ηλεκτρονική αδελφοποίηση»), το οποίο ενθάρρυνε 100 000 σχολεία σε 33 ευρωπαϊκές χώρες να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου, θα επεκταθεί από σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Ε. και σε σχολεία στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία.

«Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (Π.Π.Σ.) για το σχολικό έτος 2013-2014»

Σας κοινοποιούμε έγγραφο στο οποίο περιγράφεται η διαδικασία και ο χρόνος υποβολής δηλώσεων για τη συμμετοχή των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία για τα σχολικό έτος 2013-2014.

Τσικνοπέμπτη

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

Απογευματινή λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Στην υλοποίηση ενός νέου πιλοτικού και πρωτοποριακού προγράμματος που αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας προχωρά άμεσα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, παρέχοντας στην εργαζόμενη οικογένεια μια επιπλέον υποστήριξη για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Διαγωνισμός για μαθητές από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας

Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει Διεθνή Διαγωνισμό για την προώθηση της γερμανικής γλώσσας για το έτος 2013.

Θερινό Σχολείο Αστρονομίας

Από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το 18ο Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, (για 18η χρονιά) από το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Δύο με τέσσερις μήνες αναμονή για εξέταση πιστοποίησης αναπηρίας

Δύο έως 4 μήνες χρειάζεται να περιμένει κάποιος με προβλήματα αναπηρίας για να εξετασθεί από γιατρούς των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Αττικής, ενώ οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των αναπήρων και των ασφαλισμένων, όπως τονίστηκε στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), σχετικά με την πιστοποίηση της αναπηρίας.

ΟΞΥΓΟΝΟ: Παιδικές εκδηλώσεις και εργαστήρια για ενήλικες

Εκδηλώσεις και άλλες δράσεις για παιδιά 
Πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για παιδιά έχει προγραμματίσει το ΟΞΥΓΟΝΟ για τις προσεχείς ημέρες.

"ΦΡΟΝΤΙΖΩ": Σκύλοι Θεραπείας

Ένα νέο πρόγραμμα για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του ’12 . Η ιδέα γεννήθηκε από το μέλος μας Πασχάλη Τέρψη, που είναι μητέρα παιδιού με αναπηρία και ταυτόχρονα μητέρα τριών σκύλων. Το σωματείο μας δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση της. 
Αρωγός και υπεύθυνη του προγράμματος, εθελοντικά, η θετική εκπαιδεύτρια σκύλων Κα Μαρία Στογιάννη (www.4dogs.gr)

Οι 4 πιο σημαντικές ρουτίνες του μωρού

Τα μωρά είναι πλάσματα της… συνήθειας! Οι καθιερωμένες ρουτίνες διευκολύνουν τη ζωή μας και συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών ανάμεσα στο γονιό και το παιδί του.

Διδακτικές προτάσεις από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων

Η ομάδα εκπαιδευτικών Πρόταση σας προσκαλεί στην παρουσίαση των διδακτικών προτάσεων που θα παρουσιάσουν η Σοφία Νίκα με θέμα: Χρώμα στον τοίχο και η Δώρα Μαυροπούλου με θέμα: Παίζοντας με τον Σαίξπηρ.

Διευκόλυνση Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α.), στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες

Αρ. πρωτ.: ΔΙΣΚΠΟ/ Φ.18/οικ. 6361/6.3.2013
Διευκόλυνση Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α.), στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες

Φεστιβάλ «Ανάμεσα»: Ένας «Διάλογος» χωρίς διακρίσεις

Νέοι, ταλαντούχοι ευρωπαίοι ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες, ομάδες, με ή χωρίς αναπηρία, προσκαλούνται να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ «ΑΝΑΜΕΣΑ», εναν καλλιτεχνικό διάλογο, με απώτερο σκοπό να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας μέσα από την καθημερινή πράξη των παραστατικών τεχνών. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 13 μέχρι τις 17 Μαρτίου– μεταξύ άλλων- έχει σκοπό να αναδείξει, μέσα από τις υπαίθριες διαδρομές του, την πόλη των Αθηνών.