Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα...

Passionate Penny Pincher
Φέτος επιλέγουμε (και) ένα διαφορετικό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα ξεχωρίζουμε κάτι που λείπει από τους συναθρώπους μας, συγκεντρώνουμε όλα τα είδη και την παραμονή (ή ανήμερα) των Χριστουγέννων τα πηγαίνουμε στο φορέα της επιλογής μας ή απευθείας στην οικογένεια που τα έχει ανάγκη. Η ιδέα και η φωτογραφία είναι από τον ιστότοπο Passionate Penny Pincher

Oδοντιατρική φροντίδα των παιδιών και ειδική αγωγή ευνοούνται από τον προϋπολογισμό του 2019

Αύξηση κατά 92,5 εκατ. ευρώ για τους κλειστούς προϋπολογισμούς της Πρωτοβάθμιας Υγείας, ανακοίνωσε χθες μιλώντας στο Συνέδριο Ασθενών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Από αυτά τα 45 εκατ. πηγαίνουν για την επιπλέον νοσοκομειακή δαπάνη, 40 εκατ. ευρώ για την οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και 7,5 εκατ. ευρώ για να ενισχυθεί η ειδική αγωγή. 

Σε εφαρμογή δύο προγράμματα διατροφής στα σχολεία

Πάνω από 303.200 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν συνολικά στα δύο προγράμματα διατροφής και διατροφικής αξίας που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα υπουργεία Κοινωνικής Ασφάλισης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα για δεύτερη χρονιά υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» το οποίο απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων, 63 δήμων όλης τη χώρας.

Παχυσαρκία: «Αθώοι» τελικά οι γονείς

H επίρριψη ευθυνών στους γονείς για την παιδική παχυσαρκία μπορεί να είναι άδικη, όπως υποδεικνύει μια νέα έρευνα. Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι τα πρότυπα ταΐσματος από τους γονείς αποτελούσαν θεμελιώδη παράγοντα που καθόριζε αν το παιδί ήταν υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Ωστόσο μία μελέτη υποδεικνύει ότι οι γονείς προσαρμόζουν τα πρότυπα ταΐσματος που ακολουθούν στο φυσικό βάρος και μέγεθος του παιδιού, το οποίο επηρεάζεται από γενετικούς παράγοντες.

Το αυγό του φιδιού είναι εδώ: Κύμα καταλήψεων σε σχολεία στήνουν ακροδεξιοί

Άτομα που ανήκουν σε ακροδεξιά μορφώματα, βρίσκονται - σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες - πίσω από την υποκίνηση μαθητών στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες οδηγούν σε καταλήψεις σχολείων, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις μαθητών

Το πατριωτικό αίσθημα και τον αυθορμητισμό νεαρών μαθητών, εκμεταλλεύονται ακροδεξιές ομάδες που δρουν στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και κεντρικά με αιχμή της Χρυσή Αυγή. Οι ακροδεξιοί υποκινούν ομάδες μαθητών προκειμένου να προχωρήσουν σε καταλήψεις σχολείων, με πρόσχημα το «Μακεδονικό» και τη δολοφονία Κατσίφα.

Ο «νέος Αϊνστάιν» είναι μια Κουβανο-αμερικανίδα

Το 2015 το περιοδικό Forbes την συμπεριέλαβε στη λίστα των «30 under 30», νέων ηλικίας κάτω των τριάντα που είναι σε θέση να καθορίσουν το μέλλον του κόσμου. Η Σαμπρίνα Γκονζάλες Παστέρσκι είναι ιδιοφυΐα στη Φυσική, τελειώνει το Χάρβαρντ και οδηγεί μοτοσικλέτα γιατί «προσφέρει σημαντικές επιστημονικές ενοράσεις»... 

Αθήνα: Φεστιβάλ για το παιδί (7-9/12/2018)

Πλούσιο και πολυσυλλεκτικό το πρόγραμμα προβολών και δράσεων του Παιδικού – Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, στην Αθήνα από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου ως και την Κυριακή 9 του μηνός στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συγκεκριμένα στις αίθουσες «Δημήτρης Μητρόπουλος» και «Νίκος Σκαλκώτας». Το πρόγραμμα αποτελείται από 75 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action από 30 χώρες σε 22 διαφορετικές γλώσσες.

Ερώτηση για τη χρήση του κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας από παιδιά με ειδικές ανάγκες

Ερώτηση προς τον δήμαρχο Εορδαίας κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ Αντωνία Χόλμπα με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σχετικά με τη χρήση του κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας από παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

ΕΠΑΛ: Μειώνονται τα μαθήματα για τις προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις

Αλλαγές επέρχονται στα ΕΠΑΛ, με την προωθούμενη τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών/-τριών λόγω της μείωσης του αριθμού των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων, σε 6 κατά τις τελικές προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας γίνονται γνωστές οι αλλαγές στα εξεταζόμενα μαθήματα στις ενδοσχολικές και προαγωγικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ.

Διεθνές βραβείο για Έλληνες φοιτητές-"Έδεσαν" το blockchain με τους φυσικούς πόρους

"Τροπαιοφόροι" επέστρεψαν από την Κίνα δύο 'Ελληνες φοιτητές, που κατόρθωσαν να "δέσουν" τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία του blockchain με τους περιβαλλοντικούς και ενεργειακούς πόρους, σε ένα από τα πρώτα παγκοσμίως project του είδους, το "Bluechain". Πρόκειται για τους τελειόφοιτους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Σφούνη (τμήμα Πληροφορικής) και Γεώργιο Βαγενά (τμήμα Βιολογίας), οι οποίοι έλαβαν το δεύτερο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ανάπτυξης blockchain τεχνολογίας «BYTOM Global Development Contest», διαγωνιζόμενοι με 100 ομάδες από την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Κορέα.

4.000 παιδιά πηγαίνουν σχολείο με τη στήριξη του SolidarityNow

Ανοίγοντας την πόρτα του σχολείου σε περίπου 4.000 παιδιά και προσφέροντας περισσότερες από 10.000 δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης, το SolidarityNow υποστηρίζει μέσω των προγραμμάτων του παιδιά σε όλη την Ελλάδα.