Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Καλή επιτυχία!!!

Καλή επιτυχία σε όσα παιδιά ξεκινούν σήμερα  τις σχολικές εξετάσεις τους! Ευχαριστούμε την Όλγα που μας παραχώρησε για τις ανάγκες της φωτογράφισης το πολυχρησιμοποιημένο της βιβλίο!

Εκδήλωση γνωριμίας με το rugby σε αμαξίδιο.

Την Κυριακή 19 Μαίου, στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το rugby σε αμαξίδιο, στην αίθουσα Κασσιμάτη, του κεντρικού Ολυμπιακού Σταδίου.
Στην εκδηλωση άνθρωποι με αναπηρία θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αθλητικά αμαξίδια και θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας με συμμετοχή παικτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανοιχτή παρέα αλληλοβοήθειας ατόμων με ΔΕΠΥ στη Θεσσαλονίκη (19/05/13)

Αφού χορτάσαμε πλέον τον οβελία, ήρθε η ώρα και για ένα ευχάριστο ελαφρύ καφέ.
Σε φιλικό κλίμα, ελάτε να κουβεντιάσουμε, ν' ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις με την υπόλοιπη παρέα ατόμων με ΔΕΠΥ.
Την Κυριακή 19/05/13, στις 06.00μ.μ στο καφέ "Συμφωνία" στην οδό Ερμού 21 & Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

Επεκτείνεται στα Γυμνάσια και Λύκεια ο θεσμός του Σχολικού Συνεταιρισμού

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας Επεκτείνεται η εφαρμογή του θεσμού των σχολικών Συνεταιρισμών και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και την Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών. 

Ο πόλεμος των... χυμών

Οι χυμοί που καταναλώνουμε αποτελούν μέρος της καθημερινής μας διατροφής. Ποιος από σας, δεν θα απολαύσει ένα δροσερό ποτήρι χυμού, ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού; Το χρώμα τους είναι ζωηρό, η γεύση τους γλυκιά και συνιστούν μια υγιεινή επιλογή. Παρόλο που οι χυμοί προσφέρουν μια ποικιλίαθρεπτικών συστατικών και βιταμινών, υπάρχουν και ορισμένοι που θεωρούνται υγρά ...ζαχαρωτά!

10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Περισσότερα βιβλία, περισσότερες ιδέες...

Κλείνοντας 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, περνάει στο στάδιο της ωριμότητας, και γιορτάζει φέτος την επέτειο της ανοίγοντας παράθυρα εξωστρέφειας εντός και εκτός Ελλάδας, συνδιαλέγεται δημιουργικά με τον κόσμο του βιβλίου, ανοίγει το διάλογο με τις άλλες τέχνες και υπόσχεται μια λαμπερή γιορτή με «περισσότερα βιβλία, περισσότερες ιδέες».

Διανομή διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του καθορίζει τις διαδικασίες διανομής των βιβλίων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014

Η διανομή διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας, θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από 15-05-2013 έως 15-06-2013.

Ο διαδραστικός χάρτης του μίσους στο twitter: Σε ποιες περιοχές των ΗΠΑ ανεβαίνουν τα πιο ρατσιστικά σχόλια

Ενα μοναδικό διαδραστικό χάρτη βασισμένο στο twitter, δημιούργησε μία ομάδα φοιτητών από την Καλιφόρνια. Ψάχνοντας προσβλητικά tweets, εντόπισε τις πολιτείες εκείνες που αναφέρονται υποτιμητικά στους ομοφυλόφιλους, τους αλλοδαπούς και τα ΑΜΕΑ.

Φτου & Βγαίνω...! Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους..!

Μετά την περσινή τεράστια επιτυχία το περιοδικό Εξώστης και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Παιδιά εν Δράσει (που φέτος κλείνει 10 χρόνια ζωής), αποφάσισαν να διοργανώσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.

Υποτροφίες από το ίδρυμα λοχαγού Φανουράκη

Το ίδρυμα λοχαγού Φανουράκη ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 πέντε (5) υποτροφίες για μεταπτυχιακές, διδακτορικές ή μεταδιδακτορικές (έρευνα) σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. 

Ημερίδα: "Ειδική Αγωγή - Αναπτυξιακές Διαταραχές"

Το Π.Μ.Σ «Ειδική Αγωγή» του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Τετάρτη 22/5/2013 και ώρα 16:00 διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ειδική Αγωγή – Αναπτυξιακές Διαταραχές» (Αμφιθέατρο Κορδάτος, Συγκρότημα Παπαστράτος, Βόλος).

Εκδήλωση: Ακούμε το Όνειρο

Η Ομάδα ΑκουΌραμα  σάς προσκαλεί στην εκδήλωση  "Ακούμε το Όνειρο" την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στο Λουκούμι Bar, Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι.
Ώρα έναρξης 18:00
Είσοδος ελεύθερη
E-mail επικοινωνίας: akouorama@gmail.com
Πηγή: ΟΜΚΕ

Εκδηλώσεις για παιδιά στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Σάββατο, 25 Mαΐου 2013, στις 10:30 το πρωί 
Μου μοιάζεις και σου μοιάζω της Σίντι Γκάινερ 
Για παιδιά που σέβονται και απαιτούν να τα σέβονται.
Για γονείς που νοιάζονται για τα παιδιά τους αλλά και για τα παιδιά των άλλων.
Για ανθρώπους που αντιλαμβάνονται πως όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι.
Γονείς και παιδιά, ελάτε να παίξουμε και να διεκδικήσουμε τον σεβασμό  απέναντι στη διαφορετικότητα τόσο τη δική μας, όσο και των άλλων! 

H Ελλάδα μέσα από τα μάτια του 10χρονου νικητή του Google4Doodle

Την σελίδα του google.gr θα κοσμεί επί 24 ώρες το doodle που ζωγράφισε για την Ελλάδα ο Αστέριος Ρέυνικ από το 2ο Δημοτικό σχολείο στο Λιτόχωρο. Η ζωγραφιά του 10χρονου μαθητή ξεχώρισε ανάμεσα σε 8.200 ζωγραφιές από ισάριθμα παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών από 2.334 σχολεία στην Ελλάδα στον διαγωνισμό Doodle4Google που διοργάνωσε η Google στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

«Παραμύθι Μύθαρος κι η κοιλιά σας Πύθαρος»

Ελάτε να χορτάσετε παραμύθια γεμάτα βασιλοπούλες, βασιλόπουλα,
κινεζούλες και λελέκια, μάγισσες κι υφάντρες, μυλωνάδες και νεράιδες!

Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, γιορτάζει και σας προσκαλεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, στις 18:30, να παρακολουθήσετε τους νέους παραμυθάδες του Σεμιναρίου Αφήγησης της Ανθής Θάνου, σε μία παρουσίαση γεμάτη παραμύθια της παράδοσης, κεντημένα με τραγούδια και αγάπη!