Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Διαδραστικό εργαστήρι: «Ο μικρός μηχανικός»



Μία νέα δραστηριότητα αφιερωμένη στους μικρούς της φίλους, εντάσσει στο φετινό της πρόγραμμα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενιδου.
Πρόκειται για το «Διαδραστικό εργαστήρι» μια πρωτότυπη δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη μέσα από κατασκευές, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στόχος του διαδραστικού εργαστηρίου είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με αρχές, έννοιες και εφαρμογές από διάφορους τομείς της επιστήμης, μέσα από σύνθετες και ευχάριστες δοκιμασίες.

Δελτίο Τύπου της ΟΜΚΕ για το Νησί


Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος θα ήθελε να εκφράσει προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega τις θερμές της ευχαριστίες και την αμέριστη ευγνωμοσύνη της εκ μέρους όλων των Κωφών και Βαρήκοων της χώρας που εκπροσωπεί για την τόσο σημαντική του πρωτοβουλία να προβάλλεται με υποτιτλισμό η αξιόλογη ελληνική σειρά «Το Νησί», ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημά μας για ισότιμη πρόσβαση στο τηλεοπτικό προϊόν.

Εφηβικοί έρωτες: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς;


Είτε πρόκειται για σεξουαλική σχέση είτε όχι, η συμπεριφορά του εφήβου αλλάζει όταν ο έρωτας μπαίνει στη ζωή του.
Τι συμβαίνει όμως όταν η σχέση δεν είναι ισότιμη; Γιατί ένας έφηβος χειραγωγεί ή αφήνεται να χειραγωγηθεί από έναν άλλο; Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς;

Βόλος- Εκπαιδευτικοί και φοιτητές ζουν την εμπειρία της κατασκευής μιας κούκλας από "άψυχα" υλικά

Ένα διαφορετικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από το "Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών" Νεάπολης του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Βόλου, για πρώτη φορά, φέτος. Πρόκειται για σεμινάριο κατασκευής κούκλας, που απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, φοιτητές, αλλά και σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της κατασκευής μιας κούκλας από άψυχα υλικά, την ηρεμία και τη χαλάρωση της επαφής με το αρχέγονο υλικό του πηλού και άλλες πλαστικές ύλες, καθώς και τη μαγεία της δημιουργίας, με υλικά απλά τις κλωστές. 

Στην κορυφή ο πιανίστας χωρίς χέρια

Κινέζος μουσικός που ακρωτηριάστηκε και στα δύο χέρια του πριν από 13 χρόνια, κέρδισε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό «Κίνα Εχεις Ταλέντο» παίζοντας πιάνο με τα δάχτυλα των ποδιών του. Ο 23χρονος Λίου Γουέι εξέπληξε κοινό και κριτική επιτροπή στο σόου ταλέντων, εκτελώντας άψογα το τραγούδι του Τζέιμς Μπλαντ «Υou΄re Βeautiful» ενώπιον χιλιάδων θεατών στο στάδιο της Σανγκάης.

Μπροστά στην οθόνη, κοντά σε ψυχολογικά προβλήματα

Τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν ψυχολογικά προβλήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους συνομηλίκους τους, ακόμη και αν αθλούνται εντατικά, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics.

Μαθαίνω για τα σιτηρά: The Grain Chain

Η ιστοσελίδα GrainChain είναι ένα μέρος στο οποίο τα παιδιά μπορούν να μάθουν πώς καλλιεργούνται και συλλέγονται τα σιτηρά και να ανακαλύψουν την επεξεργασία που υφίστανται μέχρι να καταλήξουν στο πιάτο τους, καθώς και τη θρεπτική τους αξία. Δείτε περισσότερα στο βίντεο: