Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ονειρεύονται τα άτομα με τύφλωση; Μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με την τύφλωση που δεν πρέπει να πιστεύετε.

Η όραση είναι η βασική μας αίσθηση που μας επιτρέπει να κινούμαστε στο χώρο αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Επομένως είναι λογικό να πιστεύουν πολλοί άνθρωποι ότι η απώλεια όρασης είναι κάτι τρομακτικό. Ο φόβος της τύφλωσης έχει οδηγήσει σε πολλούς μύθους και παρανοήσεις σχετικά με αυτή την κατάσταση. Στο βίντεο της Mental Floss «16 μύθοι για την τύφλωση» όπου ο Josh Sundquist εξηγεί ότι είναι μύθος ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι νομικά τυφλοί είναι τελείως τυφλοί. Μόνο το 18% των ατόμων με οπτική αναπηρία είναι νομικά τυφλά, ένας όρος που σημαίνει ότι η όρασή τους είναι 20/200 ή λιγότερη. Επιπλέον, μόνο το 10% των νομικά τυφλών ατόμων είναι τελείως τυφλά. 

Μακάρι να γκρινιάζει ο δάσκαλος για το παιδί μας

Διεθνείς έρευνες επιβεβαιώνουν ότι οι δάσκαλοι έχουν κάθε λόγο να ενημερώνουν τακτικά και συστηματικά τους γονείς για τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά των παιδιών τους στο σχολείο. Έχει αποδειχθεί ότι με τον τρόπο αυτό οι μαθητές βελτιώνονται εντυπωσιακά.

Η φτώχεια δημιουργεί ψυχικά και σωματικά προβλήματα στα παιδιά

Δυστυχώς πολλά παιδιά αναγκάζονται σήμερα να ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Αυτό φυσικά δεν επηρεάζει μόνο την καθημερινότητα τους σαν τρόπο ζωής. Επηρεάζει τον ψυχισμό τους αλλά και την σωματική τους υγεία. Αυτό απέδειξαν και δυο διαφορετικές έρευνες από τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Εμείς οι γονείς μαθαίνουμε στα παιδιά μας τον εκφοβισμό»

Αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και κοινωνικά φαινόμενα που καλείται να αντιμετωπίσει η σύγχρονη κοινωνία, ενώ παράλληλα οφείλει να βρίσκει τρόπους προστασίας και στήριξης, σε όσους δέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Επί ποδός οι μαθητές των Λυκείων για την κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών

Επί ποδός βρίσκονται οι μαθητές των Λυκείων όλης της χώρας οι οποίοι πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα καταλήψεις στα σχολεία διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει την επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις. 

Δέκα παιδιά στο "τιμόνι" επιτυχημένων επιχειρήσεων

Αν νομίζετε ότι η επιχειρηματικότητα είναι προνόμιο μόνο των ενηλίκων κάνετε μεγάλο λάθος! Δέκα περιπτώσεις παιδιών έρχονται να ανατρέψουν τα όσα ξέραμε έως τώρα αποδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο στη λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Εξάλλου, ο μεγιστάνας Warren Buffett σε ηλικία έξι ετών πουλούσε τσίχλες από πόρτα σε πόρτα, ενώ ο επιχειρηματίας Richard Branson ίδρυσε ένα περιοδικό όταν ήταν 16 ετών.

Το Ειδ. Δ.Σχ. για παιδιά με Αυτισμό και το 77ο Δ.Σχ. Θεσσαλονίκης στην ..."γελαστή πολιτεία"

Την παράσταση , "η...γελαστή πολιτεία" παρουσιάζουν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, το Ειδ.Δ.Σχ. για παιδιά με Αυτισμό και το 77ο Δ.Σχ. Θεσ/νίκης.

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα στα παιδιά μπορεί να θεραπευθεί με αντιβιοτικά

Τα αντιβιοτικά αποτελούν μια αποτελεσματική θεραπεία της οξείας χωρίς επιπλοκές σκωληκοειδίτιδας στα παιδιά, καθιστώντας έτσι σε πολλές περιπτώσεις περιττή τη χειρουργική αφαίρεσή της. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας βρετανο-καναδικής επιστημονικής μελέτης, που δείχνει ότι η λύση των αντιβιοτικών είναι ασφαλής και χωρίς παρενέργειες.

Μαγνησία: Τέλος οι διανομές καφέδων κ.α. στα σχολεία

Τέλος στην ανεξέλεγκτη δραστηριότητα διανομέων καφέδων, φαγητού κ.α. στα σχολεία βάζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, απαγορεύοντας τα ντελίβερι προς τους μαθητές.

Παχυσαρκία, αλκοόλ, στρες, επιβαρυντικοί παράγοντες για υπογονιμότητα

Τα αιτία της υπογονιμότητας είναι πολυπαραγοντικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Το περιβάλλον, η διατροφή, το στρες και ο γενικότερος τρόπος ζωής επηρεάζουν σε σημαντικότερο βαθμό την αναπαραγωγή. Οι ειδικοί τα τελευταία χρόνια διερευνούν τους λόγους αυτούς, με στόχο να βοηθήσουν τα υπογόνιμα ζευγάρια να αποκτήσουν ένα υγιές παιδί.

Μόλις 48 λεπτά αφιερώνουμε καθημερινά στην οικογένειά μας

Είναι γεγονός πως ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τον χρόνο διαφορετικά. Μπορεί 48 λεπτά αναμονής να μοιάζουν μία αιωνιότητα... Όμως όταν περνάμε όμορφα ο αντίστοιχος χρόνος μοιάζει με δευτερόλεπτα που «τρέχουν».