Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Κατασκευή: Βλέμματα (krokotak)


Περισσότερα εδώ

Ντοκιμαντέρ μαθητών για τη Θεσσαλονίκη επί γερμανικής κατοχής

Ένα εξαιρετικό ιστορικό ντοκιμαντέρ, που ετοίμασαν μετά από πολύ κόπο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας, για την περίοδο της κατοχής στη Θεσσαλονίκη, θα προβληθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης», του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Έβδομη η εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό γκόλμπολ, όγδοη θέση για τους άνδρες

Την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γκόλμπολ που φιλοξενήθηκε στο Ροστόκ της Γερμανίας, κατέλαβε η εθνική μας ομάδα των γυναικών, ενώ η αντίστοιχη των ανδρών έμεινε όγδοη.
Στους αγώνες κατάταξης, η ομάδα των γυναικών ηττήθηκε 4-3 από την Ουκρανία, όμως στον αγώνα για την 7η θέση επικράτησε 3-0 της Φινλανδίας. Αντίθετα η ομάδα των ανδρών γνώρισε δύο ήττες από Φινλανδία με 12-10 και από Ισπανία με 10-3, καταλαμβάνοντας έτσι την 8η θέση.

Γολγοθάς η αναγνώριση πτυχίων

ΔΟΑΤΑΠ και ΣΑΕΠ: αρκτικόλεξα φορέων του υπουργείου Παιδείας, που «στοιχειώνουν» όσους πτυχιούχους του εξωτερικού επιθυμούν να πάρουν ακαδημαϊκή ή επαγγελματική αναγνώριση του πτυχίου τους. Αυτό προκύπτει από την ειδική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που δημοσιοποιήθηκε χθες και αφορά την ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών από ξένα ΑΕΙ και των επαγγελματικών δικαιωμάτων/ισοδυναμίας των κατόχων τους.

«Προς τους γονείς που παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο»: Συμβουλές μιας παλιάς δασκάλας

Γράφει η πρώην δασκάλα Aubree Paige:
Με αφορμή τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς, μια πρώην δασκάλα Δημοτικού συγκέντρωσε τις παρακάτω συμβουλές που απευθύνονται στους μπαμπάδες και τις μαμάδες που παραλαμβάνουν κάθε μεσημέρι τα παιδιά από το σχολείο. Αξίζει να την ακούσουμε:

Η Σιγκαπούρη θα γίνει η πρώτη χώρα που απαγορεύει τις διαφημίσεις αναψυκτικών

Η Σιγκαπούρη πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει διαφημίσεις για ανθυγιεινά ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διαβήτη.

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρά επεισόδια από εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ανησυχία της για την έλλειψη υποδομών στα νοσοκομεία, για τη φιλοξενία εγκαταλελειμμένων παιδιών, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι νοσοκομειακοί χώροι είναι εντελώς «ακατάλληλοι για τα παιδιά και θα πρέπει να βρεθούν ειδικοί χώροι φιλοξενίας» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Bullying: Τι να κάνετε όταν ο θύτης είναι το δικό σας παιδί

Η ζωή έχει έναν μαγικό τρόπο να μας ξαφνιάζει δυσάρεστα. Από όταν το παιδί σας ξεκίνησε να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπήρχε η αγωνία ότι θα γίνει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Δεν είχατε φανταστεί καν το ενδεχόμενο να γίνει εκείνο ο θύτης. Δεν είστε μόνοι σε αυτό: Η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών δυσκολεύεται να πιστέψει πως το βλαστάρι τους ευθύνεται για μια τέτοια συμπεριφορά. Στην πραγματικότητα, όμως, όλα τα παιδιά είναι ικανά να το κάνουν. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση.

Άποψη: Λειτουργικά αναλφάβητοι όλοι μας

Τα στοιχεία που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας στα μέσα του προηγούμενου μήνα πραγματικά σοκάρουν. Η ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ) στην ετήσια έκθεσή της για το 2019, παρουσιάζοντας τις απογοητευτικές επιδόσεις των μαθητών της Β’ Λυκείου στα γενικά και στα επαγγελματικά λύκεια, προειδοποίησε ότι υπάρχει πιθανότατα ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων των Λυκείων τα επόμενα χρόνια να είναι λειτουργικά αναλφάβητοι. Στην έκθεση υπάρχουν και συγκεκριμένοι αριθμοί που δείχνουν ότι οι επιδόσεις των μαθητών είναι κακές και στα μαθήματα που έχουν να κάνουν με τη γλώσσα και σε αυτά που σχετίζονται με τις Θετικές Επιστήμες. Με απλά λόγια, υπάρχει πρόβλημα και στα θεωρητικά και στα πρακτικά – δεν είναι ζήτημα προτίμησης μαθημάτων. Είναι ένα γενικευμένο πρόβλημα.

Θέρμη: Εκκληση για επείγουσα συγκέντρωση παιδικών χειμερινών ρούχων από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Θέρμης ζητάνε την βοήθεια των φίλων τους στη συγκέντρωση  ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΡΟΥΧΩΝ για αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 0 έως και 14 χρονών.