Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Μικρά κολπάκια για μεγάλα χαμόγελα

Μερικές φορές εμείς οι μεγάλοι κολλάμε σε τόσο απλά πραγματάκια που ένα προχωρημένο πιτσιρίκι τα ξεπετάει σε κλάσματα δευτερολέπτου, χωρίς καν να σκεφτεί. 

Έτσι και προχτες, ήρθε στο γραφείο μια μαμά με ένα πολύ μεγάλο φαινομενικά πρόβλημα: «Δίνω στον Κ. αυτοκόλλητα για επιβράβευση και μαζεύει αυτοκόλλητα και από τα γιαουρτάκια του. Του αρέσε να τα βλέπει και να τα δείχνει σε άλλα παιδιά. Μερικές φορές τα χαρίζει στους φίλους του ή θέλει να τα ανταλλάζει. Αν τα έχει όπως είναι, χωρίς να τα ξεκολλάει, χάνονται και δεν μπορεί να τα δει ένα ένα εύκολα. Αν τα κολλήσει σε χαρτί, δεν μπορεί να τα ξεκολλήσει». 

Θεατρική παράσταση από τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 19:30, στο θεατράκι του Ορφανοτροφείου Βόλου, τα παιδιά του ιδρύματος παρουσιάζουν την καλοκαιρινή μουσικοθεατρική τους παράσταση, με τον τίτλο: «Ο γύρος του κόσμου: Ταξιδεύοντας με το σώμα».

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει κουμπαράς στην είσοδο του ορφανοτροφείου.

Το ελαιόλαδο κάνει καλούς μαθητές και προστατεύει από αλτσχάιμερ

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, βοηθά στη διατήρηση της μνήμης και της μαθησιακής ικανότητας, ενώ μειώνει τις παθολογοανατομικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο, οι οποίες αποτελούν το «σήμα κατατεθέν» της Νόσου Αλτσχάιμερ. 

Η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο παχαίνει τα παιδιά

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity, δείχνει πως τα παιδιά που έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους είναι πιθανότερο να έχουν αυξημένο σωματικό βάρος και λίπος.

Άποψη: Παιδεία και νέοι δεν ξέρουν τι θέλουν

Συνεχίζουμε να θέλουμε ένα πτυχίο αλλά και κάποιον να μας ταΐζει που το πήραμε. Επειδή όμως αυτό πλέον δεν γίνεται, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για τα παιδιά μας είναι να καταλάβουμε ποια είναι στην πραγματικότητα και να σκεφτούμε πώς δεν θα γίνουν επαίτες στη ζωή τους

Άποψη: Παιδιά στην Ελλάδα: φροντίζουµε αρκετά το µέλλον µας;

Το να είσαι παιδί στην Ελλάδα σηµαίνει ότι µπορεί να χάσεις τη ζωή σου από αδέσποτη σφαίρα ενώ συµµετέχεις στη γιορτή του σχολείου σου. Σηµαίνει ότι ένας απάνθρωπος γονιός µπορεί βάναυσα να σε κακοποιεί και, αν δείξει υπερβάλλοντα ζήλο, να σου αφαιρεί τη ζωή.

Σηµαίνει ότι µπορεί να αναγκάζεσαι να προσπαθείς να «µορφωθείς» σε ένα εχθρικό σχολικό περιβάλλον, όπου υφίστασαι λεκτική και σωµατική βία από νταήδες «φίλους» σου. Σηµαίνει ότι µπορεί να λιποθυµάς στο διάλειµµα από την πείνα και την εξάντληση.

Χαμός στην Κίνα με παιχνίδι που εκτοξεύει οδοντογλυφίδες

Αν νομίζετε ότι τα spinners είναι επικίνδυνα παιχνίδια, δεν έχετε συναντήσει ακόμη κάποιο παιδί που πετάει βελάκια από οδοντογλυφίδες. 

Είναι το νέο παιχνίδι που κάνει θραύση στην Κίνα και προβληματίζει τους γονείς. Πρόκειται για ένα τόξο, το οποίο εκσφενδονίζει οδοντογλυφίδες οι οποίες μπορούν να σπάσουν χαρτόνια, μήλα ακόμη και κουτιά σόδας. 

Τα ελληνικά επίσημη ξένη γλώσσα στα Λύκεια του Βελγίου

Την εισαγωγή μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και λογοτεχνίας στις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βελγίου, προβλέπει η Χάρτα Συνεργασίας Συνεργασίας «Εισαγωγή σε Γλώσσα και Πολιτισμό» , που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι και την υπουργό Παιδείας της Γαλλόφωνης Κοινότητας κα Marie – Martine Schyns.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από έλληνες εκπαιδευτικούς του Συντονιστικού Γραφείου Βρυξελλών.

Πανελλαδικές: Στις 30 Ιουνίου οι βαθμοί

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου ή την Τρίτη 4 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι επιδόσεις των υποφηψίων που μετείχαν φέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στις εξετάσεις συνολικά συμμετείχαν 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 από τα γενικά λύκεια, έναντι 82.895 το 2016, και 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ, έναντι 17.803 το 2016. Η αργοπορημένη ανακοίνωση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (πέρυσι έγινε στις 17 Ιουνίου) στις οφείλεται στην αλλαγή των ημερομηνιών των Πανελλαδικών εξετάσεων.

UNICEF: Πάνω από 5 εκατομμύρια παιδιά στο Ιράκ χρειάζονται επειγόντως βοήθεια

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια παιδιά στο Ιράκ έχουν επείγουσα ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, περιγράφοντας τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους ως «έναν από τους πιο άγριους» στη σύγχρονη ιστορία.

Το act4Greece στηρίζει τη δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε σχολεία της Ελλάδας

Το act4Greece, είναι το καινοτόμο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για την προώθηση σημαντικών έργων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Συγκεντρώνει πόρους για τη δημιουργία 20 δανειστικών βιβλιοθηκών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 6 απομακρυσμένων νομών της χώρας. Σκοπός του έργου είναι να καλυφθούν οι ανάγκες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας 2.331 μαθητών ανά σχολική χρονιά.

Ο κορυφαίος «Μικρός Ευκλείδης» μιας οικογένειας 25 παιδιών

Καμία ταμπέλα έξω από το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στο Μαρούσι. Οπως πρέπει να ’ναι τα σπίτια, δηλαδή. Τα κανονικά σπίτια. Με τις κανονικές οικογένειες. Κι ας είναι πολύτεκνες – έστω και με 25 παιδιά. Περιμένουμε τον 12χρονο Μανώλη από το σπίτι στα Μελίσσια, ο οποίος ήρθε πρώτος στον διαγωνισμό «Μικρός Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, με σκορ 100%!

Συνέδριο: «Ειδική Αγωγή και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» (Πάτρα, 24/06/17)

Οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και η ανάγκη διαμόρφωσης ενός εκπαιδευτικού πλαισίου αντίστοιχου των σύγχρονων κοινωνικών και εκπαιδευτικών προκλήσεων, δημιουργούν την ανάγκη για συνεχή διάλογο και επικαιροποίηση των απόψεων μεταξύ των λειτουργών της εκπαίδευσης.