Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Παιχνίδι: "Οι μυγοσκοτώστρες" ή "Κοπάνα το"

Παιχνίδι για παιδιά από 3 ετών και πάνω, για 1 έως 4 παίκτες. 

Ένα πολύ διασκεδαστικό και απλό παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί σε διάφορες μορφές, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε για την κατασκευή του. 

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούμε απλές πλαστικές μυγοσκοτώστρες, μία για κάθε παίκτη, και ένα τραπέζι.

Πού σερφάρουν οι ανήλικοι

Στα κοινωνικά δίκτυα και τα online παιχνίδια αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο Ιντερνετ τα Ελληνόπουλα, των οποίων οι διαδικτυακές συνήθειες είναι ανάλογες με αυτές των παιδιών του υπόλοιπου κόσμου.

Συμμαχία για την υπεύθυνη πώληση και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών

Για πρώτη φορά στη Ελλάδα εκπρόσωποι από ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του ποτού ενώνονται σε μία πρωτοβουλία με στόχο την προαγωγή προτύπων υπεύθυνης κατανάλωσης και τη διασφάλιση της υπεύθυνης πώλησης οινοπνευματωδών ποτών στα σημεία διάθεσης, γιατί η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. 

Ο θηλασμός οδηγεί σε καλύτερη συμπεριφορά των παιδιών

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μακρύτερης διάρκειας αποκλειστικός θηλασμός συνδέεται ισχυρά με λιγότερες διαταραχές συμπεριφοράς στις ηλικίες των 7 έως 11 ετών.

Έλεν Κέλερ: Το θαύμα του 20ου αιώνα φτιαγμένο από σκοτάδι και σιωπή

Aπό την ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Στο σήμερα, που οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις των σύγχρονων κοινωνιών μοιάζουν εκδικητικοί με τους ανθρώπους – είτε είναι απολύτως υγιείς είτε παλεύουν με κάποιας μορφής αναπηρία – η περίπτωση της Έλεν Κέλερ περισσότερο από ποτέ φαντάζει με πραγματικό θαύμα της θέλησης ενός ατόμου κόντρα σε όλες τις πιθανότητες και όλες τις ατυχίες. 

Και οι δύο γονείς δικαιούνται μείωση φόρου για εξαρτώμενο τέκνο

Στην περίπτωση των έγγαμων συζύγων, τις μειώσεις φόρου λόγω εξαρτώμενων τέκνων δικαιούνται και οι δύο σύζυγοι, εφόσον αυτοί είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι, ή ο ένας εκ των δύο συζύγων που έχει την ιδιότητα του μισθωτού ή συνταξιούχου και ανεξάρτητα από το αν αυτός είναι ο υπόχρεος ή η σύζυγος, αναφέρεται σε διευκρινιστική εγκύκλιο της ΓΓΔΕ για τον τρόπο εφαρμογής της έκπτωσης φόρου των γονέων λόγω τέκνων.

UNICEF: 167 εκατομμύρια παιδιά θα ζουν στη φτώχεια μέχρι το 2030

Φτώχεια, αναλφαβητισμός και πρόωροι θάνατοι περιμένουν τα φτωχότερα παιδιά του κόσμου, αν οι κυβερνήσεις, οι δωρητές, οι επιχειρήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί δεν επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των αναγκών τους, επισημαίνει η UNICEF στην ετήσια έκθεσή της «Η κατάσταση των παιδιών στον κόσμο».

Το «σκληρό» νερό πιθανόν ευθύνεται για το δερματικό έκζεμα σε μωρά

Μελέτη που έγινε στα σπίτια 1.300 οικογενειών, από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου King’s College στο Λονδίνο και η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Allergy and Clinical Immunology», έδειξε ότι στα σπίτια όπου το νερό είχε υψηλή σκληρότητα αυξανόταν πάνω από 80% ο κίνδυνος να παρουσιάσει ένα μωρό δερματικό έκζεμα.

ΗΠΑ: 3 εκπαιδευτικοί... κόπηκαν για προσβλητικά σχόλια σε βάρος μαθητών τους

Τρεις εκπαιδευτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας διαρροής του περιεχομένου ιδιωτικών συνομιλιών που αντάλλασαν στην υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων Slack και οι οποίες φαίνεται ότι ήταν προσβλητικές προς τους μαθητές τους.

Πώς οι Έλληνες γονείς πειθαρχούν τα παιδιά τους

Έχω γράψει πολλές φορές για την πολιτιστική σύγκρουση που βιώνεις όταν είσαι παιδί μεταναστών, που γεννιέται και μεγαλώνει στη Νέα Υόρκη. Εκδηλώνεται πολλές φορές με διαφορετικούς τρόπους στη ζωή μας. Για παράδειγμα, όταν οι Αμερικανοί φίλοι σου παίζουν μπέιζμπολ (στη Little League) το Σάββατο, εσύ συμμετέχεις στο θεατρικό του ελληνικού σχολείου σου όπου γίνεται αναπαράσταση της ήττας των Τούρκων Οθωμανών το 1821. Μία βραδιά κάθε χρονιά την περνάς ακολουθώντας έναν ιερέα και τον τάφο του Ιησού που περιφέρεται στη γειτονιά σου τα μεσάνυχτα, με άλλους 1000 Ορθόδοξους πιστούς. Το πατρικό σου σπίτι στο Queens της Νέας Υόρκης μοιάζει ολόιδιο με κάθε σπίτι στο τετράγωνο, εκτός από την τεράστια ελληνική σημαία που κρέμεται στην εξώπορτα και το αρνί που είναι δεμένο χειροπόδαρα καθώς ψήνεται στο μπροστινό παρτέρι.

Δωρεάν μαθήματα αγγλικών σε παιδιά 12 και 13 ετών στην Θεσσαλονίκη

Θερινό τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας αγγλικής γλώσσας που απευθύνεται σε μαθητές 12 έως 13 ετών θα λειτουργήσει στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ορέστου.