Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Τηλεοπτική σειρά: We Might Regret This


Μια νέα τηλεοπτική κωμική σειρά γεμάτη ανατροπές προβάλλεται από το BBC. Η σειρά "We Might Regret This" επικεντρώνεται σε μια τετραπληγική καλλιτέχνιδα, την τριαντάχρονη Freya, που μετακομίζει στο Λονδίνο με τον σύντροφό της, τον πενηντάχρονο δικηγόρο Abe και την προσωπική της -για όλο το εικοσιτετράωρο- βοηθό. 

Επτά βήματα για την ομαλή επιστροφή των παιδιών στις καθημερινές συνήθειες μετά τις διακοπές

Όταν πηγαίνουμε οικογενειακές διακοπές, οι ρυθμοί και οι συνήθειες του σπιτιού αντικαθίστανται με καινούργια μέρη, πρόσωπα και εμπειρίες, καθώς και περισσότερο δέσιμο με τα παιδιά μας. Οι ίδιοι λόγοι που κάνουν τα οικογενειακά ταξίδια τόσο απολαυστικά, είναι και αυτοί που βγάζουν τα πολύ μικρά παιδιά εκτός προγράμματος και κάνουν δύσκολη την επιστροφή στο σπίτι μετά τις διακοπές.

H επιλόχεια κατάθλιψη και το αίσθημα μοναξιάς

Η έλευση ενός μωρού προκαλεί έντονα συναισθήματα – αγάπη, χαρά, ενθουσιασμό, αγανάκτηση και νευρικότητα, μεταξύ άλλων. Οι διακυμάνσεις της διάθεσης κατά τις πρώτες εβδομάδες και μήνες μετά τον τοκετό είναι αναμενόμενες, δεδομένων των τεράστιων συναισθηματικών και σωματικών αλλαγών που συνοδεύουν την απόκτηση και τη φροντίδα ενός μωρού. Για πολλές γυναίκες, ωστόσο, τα συναισθήματα κατάθλιψης και άγχους μπορεί να επισκιάσουν τη χαρά της υποδοχής του νέου μέλους της οικογένειας.

Τι πρέπει να προσέξουμε στα σχολικά είδη – Ποια είναι επικίνδυνα

Αυξημένο είναι το κόστος για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση ενεργοποιεί το καλάθι των σχολικών ειδών την Τετάρτη 28 Αυγούστου που θα έχει ισχύ μέχρι και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024.

Οι αισθητικές επεμβάσεις στην εφηβεία

Ολοένα και περισσότεροι έφηβοι επιλέγουν να υποβληθούν σε μια ή περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις προκειμένου να διορθώσουν κάποια ατέλεια στην εμφάνισή τους. Το φαινόμενο αυτό έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από τη στιγμή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να καταλαμβάνουν μια σημαντική θέση στη ζωή των νέων, οι οποίοι επιζητούν να γίνουν αποδεκτοί από τον περίγυρό τους και να δείχνουν τέλειοι στις φωτογραφίες.

Μεγάλοι χαμένοι οι οικογένειες με παιδιά

Την ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικογένειας, από το πρώτο κιόλας παιδί, καταδεικνύει έρευνα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) που δημοσιεύεται στην τελευταία έκδοση «Οικονομικές Εξελίξεις».

Προώθηση της Ισότητας και Ενδυνάμωσης για Γυναίκες με Βλάβη Νωτιαίου Μυελού μέσω του έργου SUPPORT του ΑΠΘ

Η ισότητα των ατόμων και το δικαίωμα στη μη διάκριση αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορίζεται στο Κεφάλαιο 3 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, το οποίο απαγορεύει τη διάκριση βάσει κριτηρίων όπως το φύλο, η αναπηρία και ο σεξουαλικός προσανατολισμός. Ωστόσο, τα ανάπηρα άτομα, και ιδιαίτερα οι γυναίκες με αναπηρία, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις αποκλεισμού και διπλής διάκρισης.

9ος ΣΥΖΑΘΛΟΣ από τη ΣΥΖΩΗ (13/10/2024)

Ο Σύλλογος ΣΥΖΩΗ με χαρά διοργανώνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, τον 9ο ΣΥΖΑΘΛΟ, τον αγώνα βουνού, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη μας, και υλοποιείται αποκλειστικά για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και θεραπευτικών προγραμμάτων του.

Αύξηση των καταγμάτων και της παχυσαρκίας στα παιδιά – Παιδίατρος εξηγεί και συμβουλεύει

 

Μpox: Γιατί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά

Από τον ιό της δαμαλίτιδας, μέχρι τον mpox, που τώρα χτυπάει την πόρτα και της Ευρώπης, οι διάφορες παραλλαγές της ευλογιάς συνυπήρχαν με τον άνθρωπο για εκατοντάδες χρόνια.

Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον μιας έξαρσης του ιού mpox, που γίνεται από ενδημικός, επιδημικός, και ταξιδεύει σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη.