Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Τα οφέλη του τραμπολίνο για τα παιδιά με Αυτισμό.

Θυμάστε πόσο διασκεδαστικό ήταν όταν ήσασταν παιδιά και πηδούσατε πάνω και κάτω στο τραμπολίνο; Τα παιδιά και οι ενήλικες σε όλο τον κόσμο τρελαίνονται να κάνουν τραμπολίνο- είναι μια ατελείωτη πηγή χαράς και ένας τρομερός τρόπος σωματικής άσκησης. Δεν προκαλεί απογοήτευση σε κανέναν και είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν όλοι σχεδόν κάθε στιγμή.

Πώς όμως το τραμπολίνο βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό:

«Νταντάδες» της γειτονιάς: Voucher 200-250 ευρώ στους γονείς για πρόσληψη βρεφοκόμου

Πρόγραμμα επιδότησης των γονέων για την πρόσληψη βρεφοκόμων - baby sitter που θα φροντίζουν βρέφη έως 2.5 ετών αναμένεται να ενταχθεί στο πλέγμα των προγραμμάτων που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

Η επιδότηση περίπου 200-250 ευρώ μηνιαίως (δεν έχει οριστεί ακόμα το ποσό) θα καταβάλλεται απευθείας στους γονείς, οι οποίοι θα προσλαμβάνουν μέσω πλατφόρμας νταντά για λίγες η περισσότερες ώρες την ημέρα, προκειμένου να διευκολυνθεί η μητέρα στην επαγγελματική της σταδιοδρομία.

ΠΟΥ για σχολεία: Τεστ COVID-19 για να αποφευχθεί η τηλεκπαίδευση

Τεστ PCR ή αντιγόνου θα πρέπει να πραγματοποιούνται στο σχολικό περιβάλλον για να αποφευχθεί μια ακόμη προσφυγή στην τηλεκπαίδευση, στην περίπτωση νέας ανόδου των κρουσμάτων της COVID-19, συνέστησε η αρμόδια για την Ευρώπη διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Οι θερινοί μήνες προσφέρουν στις κυβερνήσεις μια χρυσή ευκαιρία για να θέσουν σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης και στο να αποφευχθεί το κλείσιμο των σχολείων», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.

Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Μειωμένες τιμές έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μετακινήσεις τους προσφέρουν εταιρείες, μετά από κοινή παρέμβαση των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Χεντ Ζάζα: Μία 12χρονη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τα περισσότερα παιδιά στα 12 τους χρόνια ζουν τη ζωή του ανέμελα, αλλά η περίπτωση της Χεντ Ζάζα είναι διαφορετική. Η νεαρή κοπέλα από τη Συρία ετοιμάζεται να γίνει η πέμπτη νεότερη αθλήτρια που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η πρώτη που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Συρίας στο Ολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ.

Παιδί: Πώς θα αφήσει το tablet για το βιβλίο;

Μπορείτε να θυμηθείτε πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που διαβάσατε κάτι; Όχι, δεν εννοούμε αναρτήσεις στα social media ή ετικέτες τροφίμων, αλλά βιβλίο. Σε έναν κόσμο που οι οθόνες είναι κυρίαρχες, είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς την ευχαρίστηση που μπορεί να του προσφέρει ένα καλό βιβλίο. Ειδικά τα παιδιά μας που έχουν γεννηθεί σε μια κοινωνία που η τεχνολογία είναι τόσο διαδεδομένη, ήδη από μικρή ηλικία έχουν εξοικειωθεί με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Κάπως έτσι μας φαίνεται ακόμη πιο δύσκολο να κάνουμε τα μικρά μας να αγαπήσουν τα βιβλία. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να μεγαλώσουμε παιδιά που αγαπούν το διάβασμα.

Αναπηρία και Εργασιακός Εκφοβισμός (Mobbing)

Ο εργασιακός εκφοβισμός ή αλλιώς το φαινόμενο “mobbing” που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στην εποχή μας, είναι κάτι πολύ περισσότερο και πολύ πιο σύνθετο από μία σύγκρουση στο χώρο εργασίας. Πρόκειται για έναν μεθοδευμένο τρόπο επιθετικής συμπεριφοράς, χαρακτηριστικά του οποίου είναι ότι οι ενέργειες ψυχολογικής βίας και παρενόχλησης προς το θύμα είναι συστηματικές και έχουν διάρκεια, ότι το θύμα δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ότι οι ενέργειες αυτές χαρακτηρίζονται από πρόθεση. Μπορεί να παίρνει τη μορφή σωματικής, λεκτικής ή ψυχολογικής κακοποίησης από managers και συναδέλφους, αλλά και από πελάτες ή εξυπηρετούμενους.

ΑΝΑΠΗΡΙΑ Μετά Τα 21: Ο Κυρίαρχος Φόβος Των Οικογενειών Που Μεγαλώνουν Παιδιά Με Αναπηρία

Ο κυρίαρχος φόβος των οικογενειών που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία είναι για τη στιγμή που αυτά τα παιδιά θα πάψουν να είναι παιδιά και θα γίνουν ενήλικες και, ακόμη περισσότερο, όταν οι γονείς-φροντιστές “φύγουν” απ’ τη ζωή και τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει μόνα να συνεχίσουν. Διότι για τα άτομα με αναπηρία που έχουν ολοκληρώσει τις δομές εκπαίδευσης (ειδικό γυμνάσιο ή ε.ε.ε.ε.κ.) και δεν έχουν καταφέρει να ανεξαρτητοποιηθούν, να αυτονομηθούν και να ενσωματωθούν στη κοινωνία, “η λύση” είναι είτε η απομόνωση τους στο σπίτι και η ανάληψη της ευθύνης τους μετά το θάνατο των γονέων τους από πρόσωπο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, π.χ. αδερφια, είτε ο εγκλεισμός τους σε κάποιο ίδρυμα, με όποιες αρνητικές συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Δήμος Αθηναίων: Όλα τα θερινά προγράμματα για τα παιδιά

Καλοκαίρι, παιδί και πόλη. Ένας δύσκολος συνδυασμός; Στον δήμο Αθηναίων, όχι και τόσο! Δημιουργικά, συμμετοχικά, επιμορφωτικά, καλλιτεχνικά και πολύ απολαυστικά είναι τα προγράμματα που παρέχει ο δήμος Αθηναίων στους μικρούς πολίτες:

Άποψη: Δ. Μπουραντάς "Η αποστολή του σχολείου και οι ρόλοι των εκπαιδευτικών"

Είναι αναμφισβήτητο και κοινώς αποδεκτό ότι η παιδεία και οι φορείς όλων των βαθμίδων αυτής αποτελούν τη βασική κινητήριο δύναμη της προόδου και της κοινωνικής ευημερίας. Η αποστολή τους δεν περιορίζεται μόνο στην απόκτηση γνώσεων και επαγγελματικών δεξιοτήτων από τους εκπαιδευόμενους. Ταυτόχρονα, συνίσταται στην ανάπτυξη των αξιών και της κοινωνικής κουλτούρας που απαιτούν η κοινωνική συνοχή και ευημερία καθώς και των γενικών αρετών και ικανοτήτων που είναι απαραίτητες για την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή ανεξαρτήτως της επαγγελματικής εξειδίκευσης.

«Σκασιαρχείο»

Στη διάρκεια της καραντίνας χρησιμοποιήθηκε εκ νέου ως μέσο επικοινωνίας το ραδιόφωνο με τη θεματολογία να περιλαμβάνει ιδιαίτερη γκάμα, από τις σκέψεις για τον κορονοϊό μέχρι τον Αίσωπο κι από έθιμα των τόπων μέχρι τον Νίκο Καζαντζάκη.

Μία απαρατήρητη αλλά σημαντική συνέπεια της πανδημίας και των μέτρων αντιμετώπισής της υπήρξε η αποσιώπηση των παιδιών. Η απώλεια των παιδικών φωνών από τη δημόσια σφαίρα επιτελέστηκε με μια ενοχλητική ανοχή, ως γεγονός αναμενόμενο και φυσιολογικό.

Τί προβλέπει για τις γονικές άδειες ο νέος εργασιακός νόμος- Σε ισχύ οι διατάξεις

Τέθηκαν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νόμου 4808/2021 για την «Προστασία της Εργασίας» που θεσπίζουν νέες άδειες για τους εργαζόμενους γονείς και φροντιστές.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που εκδόθηκε σήμερα, οι πατέρες παιδιών που γεννήθηκαν από τις 19 Ιουνίου 2021 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) και μετά, δικαιούνται να λάβουν άδεια πατρότητας διάρκειας 14 ημερών, ενώ από την ίδια ημερομηνία ενεργοποιείται η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για τις γονικές άδειες.

Εμβολιασμός: Το μήνυμα πρυτάνεων προς τους φοιτητές

«Εμβολιαζόμαστε τώρα»! Μηνύματα προς τους φοιτητές στέλνουν πρυτάνεις των πανεπιστημίων, τη στιγμή που –λόγω και της μετάλλαξης «Δέλτα»– διακυβεύεται η διά ζώσης λειτουργία των ιδρυμάτων από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Οπως παρουσιάζει η «Κ», οι ηγεσίες των πανεπιστημίων Αθηνών και Πατρών έστειλαν μηνύματα στους φοιτητές τους, ενώ έχει προταθεί στη Σύνοδο Πρυτάνεων να εκδώσει σχετικό μήνυμα. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» υπάρχουν εμβληματικά AEI που δεν επιθυμούν να πάρουν ανοιχτά θέση σε ένα «πολιτικό και μη ακαδημαϊκό θέμα», όπως υποστηρίζουν.

Καμπάνια ευαισθητοποίησης «Don’t look away» για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Με στόχο τον περιορισμό και την εξάλειψη της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ο οργανισμός INHOPE και η ECPAT International ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα από μια καμπάνια με τίτλο “Don’t look away” επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό να αναφέρει ύποπτες καταστάσεις που παρατηρεί ενώ ταξιδεύει.