Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Καλό μήνα!



Προώθηση της υγιεινής διατροφής στην παιδική ηλικία αξιοποιώντας τη μέθοδο της «ιατρικής μαγειρικής»

Σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στην παιδική ηλικία σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Dr.PED-Chef - “Hands-on nutrition training for pediatric primary health care practitioners: A novel combination of culinary and applied nutritional education to promote healthy eating habits in childhood”. Στόχος του προγράμματος, στο οποίο το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει ως εταίρος από την Ελλάδα, είναι η αξιοποίηση μιας νέας εκπαιδευτικής προσέγγισης, η οποία συνδυάζει την εφαρμοσμένη διαιτολογία με την ιατρική μαγειρική και τη γαστρονομία. 

Αυστηρότερα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση στα σημεία όδευσης τυφλών και σε ράμπες ΑμεΑ

«Είναι χρέος όλων μας να διαμορφώσουμε ανθρώπινες συνθήκες, ώστε να μην είναι οι ΑμεΑ αποκλεισμένοι μέσα στις ίδιες τους τις πόλεις, αποτελεί καθήκον όλων μας. Αυτό είναι και δείκτης πολιτισμού, για όλους μας», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, με την οποία ζήτησε αυστηρότερες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τους παραβάτες που παρκάρουν σε διόδους ΑμεΑ.

Podcast: True Stories “Όταν ξαφνικά σβήνουν όλα”


Στη ζωή συμβαίνουν πολλές ανατροπές… Μικρές και μεγάλες. Υπάρχουν όμως και γεγονότα που αλλάζουν όλη τη ζωή μας. Όπως αυτό που συνέβη στον Χρήστο Κορομηλά που έμεινε τυφλός ξαφνικά στα 45 του χρόνια… που μέσα σε μία ημέρα πέρασε από το φως στο σκοτάδι. Αυτό το σκοτάδι όμως τον οδήγησε σε νέα μονοπάτια… φωτεινά… μέσα από τα οποία ανακάλυψε… τον εαυτό του!

25 χρόνια κλείνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Τα είκοσι πέντε χρόνια του κλείνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και τα γιορτάζει στις 3-10 Δεκεμβρίου 2022 με επίκεντρο τον Πύργο και την Αμαλιάδα, και ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών για παιδιά, εφήβους και όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο.

Προβολή: «Η αντιστασιακή δράση των αναπήρων στα χρόνια της κατοχής»


Webinar ΕΛΙΖΑ: “Ο ρόλος του δασκάλου στην πρώιμη παρέμβαση της κακομεταχείρισης του παιδιού”

Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού διοργανώνει webinar επιμόρφωσης νηπιαγωγών & εκπαιδευτικών με τίτλο «Ο ρόλος του δασκάλου στην πρώιμη παρέμβαση της κακομεταχείρισης του παιδιού», ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα σημάδια που οδηγούν σε υποψία κακοποίησης, αλλά και να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της αναγνώρισης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 17:00 - 20:00.

Πατέρας περιγράφει αγώνα στον τυφλό γιο του

Ένας πατέρας βοήθησε τον τυφλό γιο του να παρακολουθήσει τον αγώνα ανάμεσα σε Αργεντινή και Μεξικό για το Μουντιάλ, με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει και την αντίδραση του πιτσιρικά να είναι μοναδική.

Πεντάχρονος μαθητής εξαναγκάζεται σε αλλαγή σχολείου από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο - Τα μεγάλα ερωτηματικά της υπόθεσης

Οι γονείς του πεντάχρονου μαθητή καταγγέλλουν ότι το παιδί τους ουσιαστικά εκδιώχθηκε την ώρα που οι ίδιοι ήταν πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν παράλληλη στήριξη αν και δεν κρίθηκε απαραίτητη από τους επιστήμονες. Τι απαντά το σχολείο.

Έχει εκφραστεί πολλές φορές η άποψη (από επίσημους φορείς) ότι τα πάσης φύσεως ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν στη χώρα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης διαμορφώνουν και εφαρμόζουν τα δικά τους κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγουν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.

IWAS World Games 2022: Δύο χρυσά μετάλλια ο Σεΐτης, ένα χάλκινο η Λιάγκου

Δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της Ελλάδας στους Παγκόσμιους Αγώνες Στίβου IWAS, που διεξάγονται στη Vila Real de Santo Antonio της Πορτογαλίας, ανεβάζοντας ακόμα μια φορά την Ελλάδα στο βάθρο των νικητών.

Τη χώρα μας εκπροσώπησαν στους αγώνες ΑμεΑ ο Μιχάλης Σεΐτης και η Ανθή Λιάγκου, οι οποίοι έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ στο 33ο Συνέδριο αθλητικών δημοσιογράφων Ελλάδας & Κύπρου

Το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε το 33ο Συνέδριο των αθλητικών δημοσιογράφων της Ελλάδας και της Κύπρου, αναβιώνοντας έπειτα από 9 χρόνια, στην επέτειο των 70 ετών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαιότατου Πέτρου Λινάρδου και με ζωτική θεματολογία, με κυρίαρχη τον Αθλητικό Τουρισμό, τα οφέλη του και την διεξαγωγή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» σε 9 μήνες, του χρόνου τον Σεπτέμβριο.Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), ένωσαν τις δυνάμεις τους σε κρίσιμες εποχές για τον αθλητικό Τύπο. Ο «Σχολικός Αθλητισμός», «Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάπτυξη του αθλητισμού σε Ελλάδα και Κύπρο», ο «Αθλητικός Τουρισμός» ενόψει των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», «Η προσφορά της Μικράς Ασίας στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα», και ειδικότερα στην Κρήτη και Κύπρο, «Τα ΑμεΑ στον αθλητισμό και στα ΜΜΕ» αποτελούν τη θεματολογία του 33ου Συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου.