Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Λύνοντας το αίνιγμα ύπνου και αυτισμού

Πριν από περίπου 15 χρόνια, η Ashura Buckley παρατήρησε κάτι που της κέντρισε το ενδιαφέρον.

Παρακολουθούσε την ολονύκτια εγκεφαλική δραστηριότητα παιδιών με αυτισμό ή αναπτυξιακή καθυστέρηση χρησιμοποιώντας ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα (EEG) και παρατήρησε ότι τα μοτίβα των εγκεφαλικών κυμάτων τους ήταν εντυπωσιακά διαφορετικά από αυτά των νευροτυπικών συνομηλίκων τους.

Πώς είναι να ζεις με ένα παιδί που έχει το σπάνιο σύνδρομο Lowe

Το σύνδρομο Lowe είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο με χαρακτηριστικά την οφθαλμική, εγκεφαλική και νεφρική δυστροφία. Χαρακτηρίζεται κυρίως από υποτονία, οφθαλμικές ανωμαλίες, νεφρική δυσλειτουργία και διανοητική καθυστέρηση. Είναι μια πολυαναπηρία που διαπιστώνεται σχετικά νωρίς στα νεογνά και τους επιτρέπει ένα προσδόκιμο ζωής περί των 30 ετών.

Βέροια: Oλοκληρωμένος χώρος άσκησης και αναψυχής για ΑμεΑ

Ο πρώτος ολοκληρωμένος χώρος άσκησης και αναψυχής για άτομα με αναπηρία, όλων των ηλικιών, θα δημιουργηθεί στην περιοχή Εργοχωρίου Βέροιας. Εκεί προβλέπεται η τοποθέτηση οργάνων υπαίθριας άσκησης «Έκτασης χεριών», «Έλξεων πλάτης», «Πιέσεων ώμων» και «Περιστροφής δίσκων» για την άσκηση ενηλίκων ΑμεΑ και εξοπλισμός για την άσκηση και αναψυχή ανηλίκων ΑμεΑ, όπως μύλος, τραμπάλα, κούνιες και πάνελ δραστηριοτήτων. Παράλληλα θα τοποθετηθεί σύνθετο όργανο παιδικής χαράς με δραστηριότητες, το οποίο θα διαθέτει πλατφόρμα με ράμπες πρόσβασης για αναπηρικά αμαξίδια.

«Γηράσκω αεί διδασκόμενος»: Ο γηραιότερος πτυχιούχος στην Ιταλία- Πήρε μάστερ στα 98

Ο Τζουζέπε Πατέρνο, στα 98 του χρόνια, έγινε ο γηραιότερος πτυχιούχος στην Ιταλία – για άλλη μια φορά.

Ο Πατέρνο πρόσθεσε ένα μάστερ στην ιστορία και τη φιλοσοφία στο αρχικό πτυχίο που έλαβε από το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο πριν από δύο χρόνια.

Η οικογένειά του ανέφερε με υπερηφάνεια, μέσω του Facebook, ότι και πάλι ο 98χρονος παππούς πήρε πολύ υψηλή βαθμολογία.

Ο πληθωρισμός βαραίνει το «καλάθι της μαμάς»

Πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ μόνο με λίστα, αγοράζουν προσφορές, προμηθεύονται ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά τους από e-shop, έχουν κόψει οτιδήποτε κρίνουν πλέον ως περιττό… Η ξέφρενη άνοδος των τιμών σε τρόφιμα και ενέργεια τους τελευταίους μήνες έχει πλέον επηρεάσει τον προϋπολογισμό και τον οικογενειακό προγραμματισμό. Η «Κ» συνομίλησε με γονείς από όλη την Ελλάδα, που μοιράστηκαν την αγωνία τους για το πώς θα βγει ο μήνας, πώς θα περάσει το καλοκαίρι και προπαντός πώς η «μιζέρια» δεν θα φθάσει στα παιδιά.

Θέσεις ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, για τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού

Θέσεις ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, για τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών – Καθορίζονται, ανά φορέα, κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, οι εκατόν είκοσι πέντε (125) θέσεις, με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κου Μάκη Βορίδη – ΦΕΚ. 

Μειωμένοι οι διορισμοί φυσικών στη Μέση Εκπαίδευση

Ολοένα και μειώνονται κάθε χρόνο οι διορισμοί φυσικών στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, την ώρα που η Φυσική ως μάθημα έχει τις περισσότερες ώρες στο ωρολόγιο πρόγραμμα σε σχέση με τα άλλα μαθήματα του κλάδου Φυσικών Επιστημών.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, την περσινή χρονιά διορίστηκαν 87 φυσικοί σε όλη τη χώρα, ενώ φέτος ο αριθμός περιορίστηκε στους 57.

Καλιφόρνια: Με ποια μαθήματα ένα σχολείο «έσωσε» τους μαθητές από την οικονομική κατάρρευση

Ο Rhyan Diaz, τελειόφοιτος λυκείου, όταν ξεκίνησε να εργάζεται ως ταμίας, ξόδεψε 3.000 δολάρια τους δύο πρώτους μήνες για ρούχα και άλλα μικροαντικείμενα. Ο ίδιος όπως λέει δεν είχε καθόλου καλή σχέση με τα χρήματα.

Αυτό όμως άλλαξε όταν άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα οικονομίας στο Canyon High School, στη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια. Πλέον είναι σε θέση να αποταμιεύει για το κολέγιο και μελλοντικά για την προκαταβολή ενός σπιτιού.

«Παίζουμε Κινηματογράφο;»: Ένα παραμύθι για ανήσυχα παιδιά από τη Cinemathesis

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για μια τέχνη που αιχμαλωτίζει το βλέμμα τους και τα συντροφεύει από νηπιακή ηλικία; Πώς μπορείς να τα μάθεις βασικές έννοιες με τρόπο που να ταιριάζει στην ηλικία και τις προσλαμβάνουσές τους; Πώς μπορούν να γνωρίσουν τον κινηματογράφο μέσα από ένα παραμύθι; Ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Ρενέ Μαγκρίτ, η Χάνα Χοχ, ο Μορμόλης, οι Monty Pythons και τόσοι άλλοι, συγκατοικούν στις σελίδες αυτού του ξεχωριστού παραμυθιού μαζί με μικρά παιδιά γεμάτα απορίες για κινηματογραφικά και εικαστικά ρεύματα και επιρροές. Γιατί ο κινηματογράφος είναι ένα παιχνίδι, μοναδικό και αξέχαστο.