Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Συναυλία υποστήριξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών

Ενεργοί πολίτες της πόλης της Αθήνας που δεν ανήκουν σε κάποιον φορέα αλλά με συλλογικό πνεύμα, αποφάσισαν να διοργανώσουν συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό προκειμένου να στηρίξουν την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου στην Αρχιτεκτονική και ώρα 19:00. Το μήνυμα της πρωτοβουλίας αυτής είναι ότι «η πολυμορφία των ανθρώπων ενώνει την πολυμορφία της μουσικής και γίνεται ένα κομμάτι».

Ronald Searle: Ζωγραφίζοντας την αγάπη

Ο σκιτσογράφος Ronald Searle έφτιαχνε στα '70ς σχέδια για να εμψυχώσει την άρρωστη γυναίκα του - ένα για κάθε χημειοθεραπεία της. Το αποτέλεσμα είναι τρυφερό και αισιόδοξο.

 
[εικόνες via ]

Η Ζωγραφική από τα Γεωμετρικά στα Ελληνιστικά Χρόνια

Της καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας Χρυσούλας Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

Παρά την έλλειψη επαρκούς πρωτότυπου υλικού, η προσέγγιση της αρχαίας ελληνικής ζωγραφικής και των δημιουργών της είναι όχι μόνο εφικτή αλλά και αποτελεσματική, ως ένα βαθμό, χάρη σε άλλες μορφές τέχνης, που αντανακλούν τις αναζητήσεις και αποτυπώνουν τα επιτεύγματα των μεγάλων ζωγράφων της ελληνικής αρχαιότητας.Ανάμεσά τους η αγγειογραφία αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή γνώσης για τη μεγάλη ζωγραφική των αρχαϊκών και των κλασικών κυρίως χρόνων.

Υποτροφίες από το Ελληνικό Ίδρυμα Χάρβαρντ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ελληνικό Ίδρυμα Χάρβαρντ» προκηρύσσει σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του, τη χορήγηση υποτροφιών προς Έλληνες μεταπτυχιακούς σπουδαστές, οι οποίοι έχουν γίνει ήδη δεκτοί προς φοίτηση σε σχολές του πανεπιστημίου Harvard κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Γιορτή Παιδιού: Μελίσσι 2012

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μελισσίου σε συνεργασία με το Mabakita διοργανώνει μια γιορτή για τα παιδιά, το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος, στις 2 και 3 Ιουνίου, από τις 5:30 το απόγευμα, στο Άλσος της παραλίας του Μελισσίου Κορινθίας. Είσοδος ελεύθερη.

«Πρεμιέρα» για τις Πανελλαδικές

Με το μάθημα της ελληνικής γλώσσας, άρχισαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες υποψηφίους. Κείμενο της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ που αναφερόταν στην Τέχνη και ζητούσε από τους εξεταζόμενους των πανελλαδικών εξετάσεων να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες, είναι το θέμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από μαθητές που εξήλθαν από τα εξεταστικά κέντρα.

Λιβαδειά: BIKE SAFE & SMART!!! Γιορτή Κυκλοφοριακής Αγωγής 2012

ΖΑΠΠΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ
Σάββατο, 26 Μαΐου 2012
από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ.

ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ !!!!! ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ Ή ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,
ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΤΟ < ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ >!!!!

Yποτροφία ΗΕLMEPA για σπουδές στις περιβαλλοντικές επιστήμες

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - HELMEPA προκηρύσσει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη μνήμη του αείμνηστου Επίτιμου Προέδρου της, Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, υποτροφία ύψους Euro 15.000,00 για μεταπτυχιακές σπουδές μονοετούς διάρκειας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 σε περιβαλλοντικές επιστήμες σε χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιστορικό συνέδριο αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης είναι το 33ο Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο που διοργανώνει ο Τομέας Αρχαίας Ελληνικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεσαιωνικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστορική Εταιρεία στις 25-27 Μαΐου 2012.