Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κίνηση για τον υποτιτλισμό των ελληνικών προγραμμάτων στην τηλεόραση


Ακολουθεί επιστολή από την ομάδα "Κουφός είσαι ρε;", με την οποία ζητούν την ύπαρξη υποτίτλων στις ελληνικές εκπομπές και ταινίες για τους κωφούς και βαρηκόους που δεν γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα. Δείτε συνοδευτικά το βίντεο που περιγράφει πώς γίνεται ο υποτιτλισμός (ταυτόχρονος ή ετεροχρονισμένος) στη βρετανική τηλεόραση και παράλληλα πώς εφαρμόζεται στην πράξη.

"Μαμάδες στο Δρόμο": Δράση στο κέντρο της Αθήνας!

Μία ακόμη ωραία πρωτοβουλία!! Διαβάστε την ανακοίνωση της "Μαμάς στο δρόμο" και πάρτε τα πιτσιρίκια σας στο Σύνταγμα.

Αυτή την Κυριακή, 8 Μαΐου 2011, στις 11 το πρωί, ελάτε όλες και όλοι στο Σύνταγμα, μπροστά στο σταθμό του Μετρό, με παιδιά και καρότσια.

«Υδραγωγή» παιδείας και πολιτισμού

Πέντε χρόνια δημιουργικής δράσης στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού έκλεισε φέτος η «Υδραγωγή», http://www.hydragogy.gr/, τηλ.: 22980-53567, η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία με αντικείμενο την προώθηση της παιδείας στην Υδρα.

Παιχνίδια με οικολογική «συνείδηση»

Οταν θέλουμε να κάνουμε δώρο σε ένα παιδί, τα παιχνίδια είναι πάντα η καλύτερη λύση και οι ευκαιρίες που έχουμε να τους πάρουμε ένα παιχνίδι είναι ατελείωτες. Χριστούγεννα, Πάσχα, γιορτές, γενέθλια, καλός βαθμός στο σχολείο, κίνητρο για να διαβάσουν τα μαθήματά τους. Ερχεται όμως μια στιγμή που στο σπίτι χωράνε μόνο τα παιχνίδια κι έτσι τα περισσότερα καταλήγουν στα σκουπίδια.

Διατροφική... ανατροφή

Γνωρίζετε ότι ένα παιδί ενδέχεται να πρέπει να εκτεθεί ως και 10 – 20 φορές σε μία τροφή προτού την επιλέξει; Πόσο συχνά κάθεστε στο τραπέζι για να γευματίσετε με το παιδί σας;

Παραμυθοσκαλίσματα,με τη Λωλώ-παραμύθια στο ραδιόφωνο

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011, 10:00-11:00
"Οι νύμφες Κυκλάδες αφηγούνται - ΙI"
Κάθε χρόνο οι νύμφες Κυκλάδες κάνουν μια γιορτή στην Κέα όπου προσκαλούν όοοοοολους τους παραμυθάδες από όοοοολα τα μέρη του κόσμου. Για αυτά και για άλλα θα μας μιλήσει ο Γιώργος Ευγενικός, κεφαλή του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Θα μας πει κι ένα παραμύθι!

Ξενάγηση ατόμων με αναπηρία στον Ιερό Βράχο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2011 με θέμα «Μουσείο και Μνήμη», η Α’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει στις 18 Μαϊου 2011 και ώρα 11.00 π.μ. ειδική ξενάγηση για ΑμεΑ στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, με θέμα »Η ανασκαφική δράση κατά τον 19ο αι. στην Ακρόπολη των Αθηνών».
Η ξενάγηση απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους με αναπηρίες. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει παράλληλη διερμηνεία στην νοηματική.
Θα ξεναγήσει η Δρ. Β. Γεωργακά, αρχαιολόγος της Α’ ΕΠΚΑ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 210-3225385.
Πηγή: Αναπηρία Τώρα

8η ΔΕΒΘ: Ζουμ στα θρανία

Διδασκαλία... στην ύπαιθρο των Ιωαννίνων, μαθήτριες ξυπόλυτες σε σχολεία στις επαρχίες του Βόλου, αλλά και παιχνίδια στις αυλές των νεόκτιστων σχολείων. Καρέ που ξετυλίγουν σε πρώτο πλάνο το νήμα της εκπαίδευσης μεταπολεμικά, δίνοντας παράλληλα και το κοινωνικό στίγμα μιας δύσκολης εποχής.

Σεμινάριο: "Η Αφήγηση των παραμυθιών στην εκπαιδευτική διαδικασία"

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία OΝΑΡ- ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΙΔΙ πραγματοποιεί τη Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, (από τις 16:30 έως τις 21:00), σεμινάριο με θέμα: "Η Αφήγηση των παραμυθιών στην εκπαιδευτική διαδικασία".

Ημερίδα: "Μετά το Πτυχίο: Φιλολογική Εκπαίδευση και Προοπτικές Απασχόλησης"

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: "Μετά το Πτυχίο: Φιλολογική Εκπαίδευση και Προοπτικές Απασχόλησης" που διοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τρίτη, 10 Μαΐου 2011, ώρα έναρξης 9.30 π.μ. στην Αίθουσα Λόγου & Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Περισσότερα εδώ

«Θαλπωρή» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ

Μια ιδιαίτερη ζεστή αγκαλιά περιμένει τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η αγκαλιά λέγεται «Θαλπωρή» και αφορά στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».