Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Κατασκευή: mobile Χιονάνθρωποι



DW: Το «τέρας» της κατάθλιψης και στα σχολικά θρανία

Για πολύ καιρό η κατάθλιψη ήταν θέμα ταμπού και στη Γερμανία. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει ενισχυθεί ο δημόσιος διάλογος για το θέμα, η συνειδητοποίηση και μαζί η αναζήτηση βοήθειας ειδικού. Αλλά πάντα σε επίπεδο ενηλίκων. Το γερμανικό ασφαλιστικό ταμείο DAK, σε μελέτη του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ποσοστό 24% παιδιών σε σχολική ηλιακή εμφανίζουν κάποια ψυχιατρική διαταραχή, ένα ποσοστό του 2%, ηλικίας από 10 έως 17 χρονών, πάσχει μάλιστα διαγνωσμένα από κατάθλιψη. Το ποσοστό αυτό είναι απόλυτα ρεαλιστικό» επιβεβαιώνει ο Ούλριχ Χέγκερλ.

Παιδική χαρά για άτομα με αυτισμό θα κατασκευαστεί στο Δήμο Καλαμάτας

Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας, την οποία αποτελούσαν ο Πρόεδρος Στάθης Χριστοδουλόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γιώργος Τζιάβας και Κώστας Σαραβελάκης συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης 19 Νοεμβρίου στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Σαράντος Μαρινάκης.

Προεφηβεία: Πώς θα πείσετε το παιδί να «ανοιχτεί»

Μπορεί να έχετε λίγο καιρό μπροστά σας μέχρι την εφηβεία, την περίοδο που τρέμουν οι περισσότεροι γονείς, όμως το μικρό σας δεν βλέπει την ώρα. Μήνα με τον μήνα – για να μην πούμε μέρα με τη μέρα – διεκδικεί όλο και περισσότερη από την ανεξαρτησία του και επιδιώκει να λειτουργεί σαν «μεγάλο παιδί». Ένας από τους τρόπους που προσπαθεί να το επιτύχει αυτό, είναι κρατώντας τις αποστάσεις του. Και, όσο και αν θέλετε να σεβαστείτε την πορεία του προς την ενηλικίωση, η ξαφνική του λακωνικότητα δεν μπορεί να μην σας ανησυχεί. Άλλωστε, ένα παιδί έντεκα ή δώδεκα ετών δεν είναι ακόμη εξοπλισμένο να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να κρατήσετε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας.

Αυξημένος ο κίνδυνος επιπλοκών στις έγκυες με διατροφικές διαταραχές και τα παιδιά τους

Οι έγκυες γυναίκες με διατροφικές διαταραχές πρέπει να κάνουν περισσότερες εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεδομένου ότι έχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το σουηδικό Ινστιτούτο Karolinska.

Τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «JAMA Psychiatry», έδειξαν ότι τα παιδιά μητέρων με διατροφικές διαταραχές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να γεννηθούν πρόωρα και με μειωμένη περίμετρο κεφαλιού.

Εγκαταλείπουν την καριέρα λόγω οικογένειας

Μία στις δύο γυναίκες διακόπτει την καριέρα της για να μεγαλώσει το παιδί της. Αλλωστε, οι γονείς αναλαμβάνουν τη φροντίδα των παιδιών μόνοι ή με τους παππούδες ή ακόμη και με τους φίλους. Αντίθετα, οι υπηρεσίες παιδικής φροντίδας χρησιμοποιούνται μόνο από περίπου ένα στα τρία νοικοκυριά. Ειδικότερα, από την έρευνα της Ελληνικής Στατικής Αρχής για τον συνδυασμό οικογενειακής ζωής και εργασίας, που δημοσιοποιήθηκε χθες, προκύπτουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Αντιδράσεις από τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας: Στον αέρα οι φυσικοθεραπείες για παιδιά ειδικής αγωγής;

«Στην περιοχή υπάρχουν μόνο 120 φυσικοθεραπευτές εκ των οποίων μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού όσοι ασχολούνται με την ειδική αγωγή» δηλώνει στη «Σ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας, Ανδρέας Κομματάς

Σε 6 Δημοτικά Σχολεία της Μεσσηνίας θα λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής για προσφυγόπουλα

Με χθεσινή συμπληρωματική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας έξι Δημοτικά Σχολεία της Μεσσηνίας, στα οποία δύνανται να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής για προσφυγόπουλα, κυρίως έφηβους πρόσφυγες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί ήδη απόφαση της υφυπουργού για ένταξη σχολείων σε όλη την επικράτεια προκειμένου να δημιουργήσουν τάξεις για τα προσφυγόπουλα, ώστε να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους, βοηθώντας τα παράλληλα να προσαρμοστούν. Στη λίστα με τα σχολεία που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας είναι τα Δημοτικά: 3ο Δημοτικό Καλαμάτας, 13ο Δημοτικό Καλαμάτας, 3ο Δημοτικό Μεσσήνης, 2ο Δημοτικό Γαργαλιάνων, το Δημοτικό Σχολείο Αριστομένη και το Δημοτικό Σχολείο Μερόπης.

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή αύξηση του διδακτικού προσωπικού στα σχολεία, οριακή η μείωση των σχολικών μονάδων

Στοιχεία αναφορικά με τις σχολικές μονάδες, το διδακτικό προσωπικό και το μαθητικό πληθυσμό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα στοιχεία που αφορούν στις στατιστικές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2017/2018 - Περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία για τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και τα Ενιαία Εκκλησιαστικά Λύκεια και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.