Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Παιχνίδια προσοχής.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διδάξει κανείς αυτοέλεγχο, συγκέντρωση και υπευθυνότητα. Ποιος είναι ο αγαπημένος μας; Τα παιχνίδια (επιτραπέζια, δράσης, με κάρτες) που κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική και συνεργατική!

Το να βοηθήσετε το μικρό παιδί σας με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/ΔΕΠΥ) να σας προσέξει είναι πολύ δύσκολη δουλειά και το προτείνετε «να κάνει αυτό» ή «να σταματήσει το άλλο» έχει σαν αποτέλεσμα να εκνευρίζονται όλοι και ιδιαίτερα εσείς. Δοκιμάστε έναν άλλο, διασκεδαστικό τρόπο, χρησιμοποιώντας παιχνίδια προσοχής/ συγκέντρωσης για να διευρύνετε το εύρος της προσοχής του. Έρευνες αποδεικνύουν ότι το καθημερινό παιχνίδι – ιδιαίτερα το παιχνίδι που ενεργοποιεί και τον εγκέφαλο και το σώμα του παιδιού- επιτυγχάνει τον παραπάνω στόχο πιο αποτελεσματικά/ καλύτερα από τα φυλλάδια εργασιών, τα βιντεοπαιχνίδια ή τις τιμωρίες. Δείτε πέντε παιγνιώδεις τρόπος για να βελτιώσετε την ικανότητα συγκέντρωσης του παιδιού. 

Με ελλείψεις η εκπαίδευση τυφλών στην Ελλάδα

Σοβαρά ερωτήματα για την εκπαίδευση των τυφλών στην Ελλάδα θέτει προς τους αρμόδιους φορείς, η τυφλή φιλόλογος και μουσικολόγος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βοστώνης κ. Μαρία Γεωργακαράκου. Η εκπαιδευτικός περιγράφει ένα απηρχαιωμένο σύστημα εκπαίδευσης των ατόμων με προβλήματα όρασης, με πολλές ελλείψεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ημερίδα για το ρόλο της ΕΛ.ΑΣ στην καθημερινότητα των ΑΜΕΑ



Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Σημαντική δωρεά, που αφορά την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του σχολείου πραγματοποίησε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας.

Η δωρεά συγκεκριμένα αφορά 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 5 διαδραστικούς πίνακες τελευταίας τεχνολογίας τα οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της διδασκαλίας και για τις όποιες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του σχολείου.

ΕΔΕΤ: Η Ψηφιακή Τεχνολογία δίνει νέες διαστάσεις στην Έρευνα και την Εκπαίδευση

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας διοργανώνει Συμπόσιο Ψηφιακής Τεχνολογίας στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2018 στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων προσφοράς στην Έρευνα & την Εκπαίδευση και την ένταξη νέων δράσεων στον τομέα της Υγείας.

Εργοθεραπευτές κατά υπουργείου για τον Κανονισμό Παροχών

«Παράνομες μεθοδεύσεις οι οποίες στραγγαλίζουν επαγγελματικά τον κλάδο περιλαμβάνει η τελευταία τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ)», σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών. 

Εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2018-2019

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους υποψηφίους μέσω διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr (αρχική σελίδα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr . Οι υποψήφιοι οι οποίοι εισάγονται χωρίς ποσοτικό περιορισμό σε Σχολή, Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. της προτίμησής τους μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα με τον ανωτέρω τρόπο, εφόσον γνωρίζουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό υποψηφίου, ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα : 210-3443056, 210-3443063, 210-3442076. 

Αυξημένοι οι κίνδυνοι σε περίπτωση δεύτερης εγκυμοσύνης σε λιγότερο από ένα χρόνο

Από 12 έως 18 μήνες είναι το ιδανικό χρονικό διάστημα που, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να έχει περάσει για μια γυναίκα ανάμεσα στη γέννα του προηγούμενου παιδιού της και στην επόμενη εγκυμοσύνη της, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική μελέτη.

Μητέρα διαμαρτύρεται για το πώς παρουσιάζεται (λανθασμένα) ο διαβήτης στη σειρά «Πέτα τη Φριτέζα»

Το είδα στα tvnea: Πριν από λίγες ήμερες η κυρία Χρύσα Π. έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον κ. Γιώργο Κρητικο, σεναριογράφο του σήριαλ του ΑΝΤ1 με τίτλο ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΦΡΙΤΕΖΑ, ωστόσο δεν έλαβε καμία απολύτως απάντηση. Αυτό είναι το μήνυμα-παράπονο της:

7 μύθοι και αλήθειες για την παιδική παχυσαρκία

Η τροφή είναι ο παράγοντας που συμβάλλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών κάθε ηλικίας. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά θέματα που μπερδεύουν τους γονείς, καθώς και ανάμεσα στους παιδίατρους οι απόψεις διίστανται. Ο κ. Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, παιδίατρος, μετεκπαιδευόμενος στην παιδική παχυσαρκία, μάς δίνει χρήσιμες πληροφορίες και έναν πρακτικό οδηγό με μύθους και αλήθειες γύρω από την παιδική διατροφή.