Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Βιβλιοπαρουσίαση: This Beach Is Loud (Φασαρία στην παραλία)

Το «This Beach is Loud» γραμμένο και εικονογραφημένο από τη Samantha Cotterill, με αππλό κείμενο και εικόνες, παρουσιάζει με συνοπτικό αλλα ουσιαστικό τρόπο ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολύ συχνά τα αυτιστικά άτομα με αισθητηριακή ευαισθησία: Οι νέοι ήχοι, υφές, οσμές, γενικότερα οι αισθήσεις σε μία καινούργια εμπειρία δεν είναι πάντοτε ευχάριστα, ή ακόμη και υποφερτά, χαρακτηριστικά του βιώματος. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι διαχείρισης αυτής της δυσφορίας.

«ΘΕΣΣΤΙΒΑΛΑΚΙ»: Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων με τίτλο «ΘΕΣΣΤΙΒΑΛΑΚΙ» διοργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Λυρικός Μικρός Πλανήτης», από την Τετάρτη 12 έως την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, στο Πάρκο Νέας Ελβετίας και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Kaspersky: Τι αναζήτησαν τα παιδιά στο διαδίκτυο τον τελευταίο χρόνο

Μια πρόσφατη μελέτη του Kaspersky Safe Kids αποκάλυψε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις μεταξύ των παιδιών. Διαπίστωσαν ότι οι SSundee, Aphmau και KreekCraft διατήρησαν τις θέσεις τους ως οι πιο δημοφιλείς gaming bloggers μεταξύ των παιδιών παγκοσμίως. Επιπλέον, η τελευταία τάση στα meme βρέθηκε να είναι το Gegagedigedagedago. Απροσδόκητα, οι BTS έχασαν τη θέση τους στην κορυφή ως το πιο αγαπημένο μουσικό συγκρότημα, ενώ οι BABYMONSTER πήραν το προβάδισμα. Στον τομέα των κινουμένων σχεδίων, το "My Story Animated" εξασφάλισε την πρώτη θέση ως το κινούμενο σχέδιο με τις περισσότερες αναζητήσεις μεταξύ των παιδιών. Είναι ενδιαφέρον ότι το Subliminal, ένα παιχνίδι τρόμου, έχει τραβήξει την προσοχή των παιδιών παγκοσμίως, ακόμη και πριν από την επίσημη κυκλοφορία του.

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Αναρτήθηκαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων του «προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024», στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2024 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Σχολική χρονιά: Γιατί στεναχωριέται το παιδί που τελείωσε;

Ναι, μερικά παιδιά στεναχωριούνται όταν η σχολική χρονιά τελειώνει, αλλά μπορείτε να τα βοηθήσετε

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει. Ενώ η πλειοψηφία των παιδιών χαίρονται και ανυπομονούν για την ώρα που θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι για το σχόλασμα και θα γεμίσουν μπαλόνια με νερό, μερικά άλλα παιδιά έχουν μια θλίψη όταν συνειδητοποιούν ότι η σχολική χρονιά τελείωσε.

Άποψη: Δέσποινα τριβόλη "Διακοπές με μωρά και νήπια: H μεγάλη απάτη"

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ που αφορά τις διακοπές με ένα μωρό ή ένα νήπιο, κυρίως γιατί δεν είναι διακοπές. Είναι αφορμή για να πας να κουραστείς σε μια άλλη τοποθεσία. Ναι, κι εγώ έχω διαβάσει το κείμενο στους «New York Times» για τους γονείς-θαλασσόλυκους (πόσο υπέροχη λέξη) που πήραν δύο παιδιά κάτω των 4 και πήγαν με ιστιοπλοϊκό στην Αλάσκα.

Νέα μαμά περιγράφει τις περιπέτειες της στα ελληνικά πεζοδρόμια και την αγένεια που αντιμετωπίζει

Τον θυμό της και τον αποτροπιασμό της για την αντιμετώπιση που έχει μία νέα μάνα στην Ελλάδα από τις κακοτεχνίες των Δήμων και τους συμπολίτες της εξέφρασε στο reddit/greece μία νέα μητέρα:

Νέα μαμά αγανακτισμένη από τα πεζοδρόμια και την αγένεια

“Το να βγάλεις μια βόλτα το μωρό σου με καρότσι είναι κόλαση. Ζω σε περιοχή με άθλια πεζοδρόμια. Παλαιότερα δε με πείραζε αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ με το μωρό μου καρότσι αντιλήφθηκα το μέγεθος του προβλήματος.

Ημερίδα για τη Φιλοζωία στα Σχολεία-Καλές Πρακτικές

Ημερίδα για τη Φιλοζωία στα Σχολεία – Καλές Πρακτικές, διοργανώνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρες 09:30 – 12:30, με σκοπό την παρουσίαση και προβολή δράσεων που υλοποίησαν σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας 2024 ως Καλών Πρακτικών και η διάχυση αυτών σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. 

Διπολική διαταραχή και μπαταρίες λιθίου - Το αδιέξοδο των Ελλήνων ασθενών

Η έρευνα του NEWS 24/7 για την έλλειψη φαρμάκων λιθίου και την παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών.

Ο Μ. διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή λίγο μετά τα 20. Η απώλεια του πατέρα του, τον οποίο θεωρούσε στήριγμα στη ζωή του, ήταν «δυσβάσταχτο φορτίο για ένα ευαίσθητο παιδί, όπως εγώ». Από το 1994, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ο Μ. λαμβάνει λίθιο ως σταθεροποιητή της διάθεσης για την αποφυγή υποτροπής της νόσου.

Με 15 μετάλλια επέστρεψε η ομάδα κολύμβησης Special Olympics Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκαν οι ετήσιοι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics 2024 , με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να επιστρέφει με 15 μετάλλια από την κορυφαία διοργάνωση για αθλητές με αναπηρία.

Οι αγώνες έλαβαν χώρα στο Λουτράκι από τις 24 ως τις 29 Μαΐου και η ομάδα κολύμβησης των Special Olympics Θεσσαλονίκης συμμετείχε με 5 αθλητές και 3 αθλήτριες, οι οποίοι κατέκτησαν συνολικά 14 ατομικά μετάλλια, 1 ομαδικό στην σκυτάλη 4x50m και μία 4η θέση.