Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Βιβλιοπαρουσίαση: A kind of Spark

“It’s so confusing. To be too much for some people and not enough for everyone else”  

Μία ιστορία για το κουράγιο, τη φιλία και τι σημαίνει να είσαι διαφορετική/ός. 

Το βιβλίο «A Kind of Spark» της Elle McNicoll αφηγείται την ιστορία της εντεκάχρονης Addie, στην προσπάθεια της να πείσει τους κατοίκους της μικρής της πόλης να κατασκευαστεί ένα μνημείο για τις μάγισσες που θανατώθηκαν στις δίκες των μαγισσών που έλαβαν χώρα στην πόλη τους, καθώς γνωρίζει ότι η ιστορία των γυναικών που κατηγορήθηκαν και θανατώθηκαν σαν μάγισσες, είναι πολλά περισσότερα από αυτό. 

Δημήτρης Παπανικολάου: «Το σύνδρομο Άσπεργκερ δεν είναι εμπόδιο για μια ευτυχισμένη ζωή»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, με λαμπρή καριέρα στο μπάσκετ, έγινε viral στα social media όταν ανέβασε μια φωτογραφία με τον Αντετοκούνμπο και τον Γκάλη ανακοινώνοντας ότι έχει στοιχεία του συνδρόμου Άσπεργκερ. Από τότε έχει κινητοποιηθεί για να βοηθήσει ειδικά τα παιδιά, με δράσεις στον αθλητισμό αλλά και στα σχολεία. Είναι ο καλεσμένος της Ιωάννας Παλιοσπύρου και στέλνει το μήνυμα ότι «τίποτα δεν εμποδίζει όσους έχουν Άσπεργκερ να έχουν μια δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή».

Ελληνικό ντοκιμαντέρ για άτομα με αναπηρία κάνει το γύρο της Αμερικής

Το ντοκιμαντέρ μικρού µήκους “Πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα” σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα και παραγωγή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεµόνων Ατόµων µε αυτισµό Ρεθύµνου, κατάφερε ακόμη µία σημαντική διάκριση στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, επιλέχθηκε για προβολή στην 17η διοργάνωση του SEEfest. 

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ηλεκτρονικά η υποβολή δικαιολογητικών στο εξής

«Η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των υποψήφιων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., δύναται να διενεργείται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικό τρόπο»

Αλλαγές στη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των υποψήφιων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π, φέρνει κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1507 / 30-3-2022.

Σχολεία: Ο αριθμός διορισμών θα οριστεί τον Μάιο

Τον Μάιο θα καθοριστεί ο αριθμός των επόμενων διορισμών στα δημόσια σχολεία. Αυτό ανακοίνωσε χθες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), αποκλείοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του αιτήματος των φετινών πρωτοδιόριστων να μείνουν στην οργανική τους θέση μόνο για μία χρονιά.

Δ. Ωραιοκάστρου: Ημερίδα για τον αυτισμό με φιλανθρωπικό σκοπό

Ημερίδα για τον αυτισμό με φιλανθρωπικό σκοπό διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, στις 6 το απόγευμα στο καφέ «B House» (Θεσσαλονίκης 64, Ωραιόκαστρο). Τα έσοδα από την κατανάλωση των αφεψημάτων όσων συμμετάσχουν στην ημερίδα θα διατεθούν στην Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα», που λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο.

24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Πώς είδαν την κλήρωση οι προπονητές των Εθνικών ομάδων κωφών ανδρών και γυναικών

Η διαδικασία της κλήρωσης των τουρνουά των ομαδικών αθλημάτων ενόψει των 24ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών, που θα φιλοξενηθούν στην Caxias Do Sul, στη Βραζιλία (1-15 Μάϊου), έφερε αντιπάλους «παραδοσιακές» ομάδες τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο.

Η αισιοδοξία για το μέλλον μέσα από τις τάξεις ενός πολύχρωμου σχολείου

Εάν υπάρχει μια αίσθηση που νιώθει κανείς όταν περνά την πόρτα του 51ου Δημοτικού Σχολείου στην Αθήνα, αυτή είναι ότι πρόκειται για μια πραγματικά πολύχρωμη όαση στη γειτονιά της Πλατείας Βάθη. Μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο γεμίζουν με το χαρούμενο βουητό τους τον προαύλιο χώρο και οι φωνές τους φτάνουν σε όλο το τετράγωνο.