Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Η δυσπραξία μπορεί να είναι σοβαρή κατάσταση – της αξίζει μεγαλύτερη αναγνώριση

Η δυσπραξία είναι πολύ λιγότερο κατανοητή από τα πολύ γνωστά ξαδέρφια της, τη δυσλεξία και το Σύνδρομο Asperger. 

«Στα 19 μου υπέφερα από κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή και ήμουν πολύ κοντά στο να παρατήσω το πανεπιστήμιο». Φανταστείτε ότι είστε ένα υγιέστατο νεαρό άτομο με καλό βαθμό πανεπιστημίου, το οποίο δυσκολεύεται να πιεί ένα ποτό χωρίς να το χύσει, να καθοδηγήσει ανθρώπους σε ένα κτίριο ή να θυμηθεί τι του είπαν την αμέσως προηγούμενη στιγμή. Αυτή είναι η τυπική εικόνα ενός ατόμου με δυσπραξία.

Ποια σχολεία βραβεύθηκαν στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό για το "Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι"

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα σχολεία, τα οποία βραβεύθηκαν στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» σχολικού έτους 2021-2022.

"Πώς τα παιδιά μας διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία;" Συμβουλές για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Συμβουλές για Γονείς και Εκπαιδευτικούς: Πώς τα παιδιά μας διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η αναπαραγωγή της είδησης του πολέμου στην Ουκρανία, έχει δημιουργήσει ποικίλα συναισθήματα στα παιδιά στη χώρα μας. Οι κλήσεις που δεχόμαστε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056 μαρτυρούν συναισθήματα φόβου, αβεβαιότητας και ανησυχίας στα παιδιά. Οι ειδήσεις, οι μεταξύ τους συζητήσεις, η εκ των πραγμάτων αβεβαιότητα του πολέμου, ενδέχεται να μεγεθύνουν αυτά τα συναισθήματα.

Τράπεζα Θεμάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής στο μητρώο Ομάδας Επιλογής Θεμάτων

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων σε μητρώο Ομάδας Επιλογής Θεμάτων για την υποστήριξη της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων σε μητρώο Ομάδας Επιλογής Θεμάτων για την υποστήριξη της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σύνδρομο Τουρέτ: Τι είναι τα τικ και πώς δημιουργούνται;


Πρόσκληση συμμετοχής από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ατόμων με Ακρωτηριασμό

Θες να παίξεις ποδόσφαιρο με το πρόσθετο μέλος σου; Τώρα μπορείς! 

Το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι έτοιμο να ξεκινήσει και να μας προσφέρει θέαμα και συγκλονιστικές αναμετρήσεις μέσω των προσπαθειών των ποδοσφαιριστών των τριών ομάδων μας! 

Ο οργανισμός μας θέλοντας να ενσωματώσει όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές στις εθνικές διοργανώσεις, δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με ακρωτηριασμό να αγωνιστούν με τα πρόσθετα μέλη τους δίχως αγωνιστικούς περιορισμούς!

Υπηρεσία παραλαβής – παράδοσης από τη Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς ανακοίνωσε την υπηρεσία παραλαβής- παράδοσης βιβλίων που διαθέτει: 
Πες το και έφτασαν.........
Μερικές φορές μπορεί οι συνθήκες να μην ευνοούν για να επισκεφτείς τη βιβλιοθήκη. Αν, όμως, πραγματικά θέλεις πολύ να διαβάσεις ένα βιβλίο, εμείς θα βρούμε τον τρόπο να σου το φέρουμε στο σπίτι σου. Δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις τα στοιχεία επικοινωνίας σου εδώ παρακάτω φόρμα και εμείς θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου. 
* Η παραλαβή – παράδοση πραγματοποιείται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα. 

Τουλάχιστον 5,2 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο ήδη έχουν χάσει κάποιον γονέα λόγω της Covid-19, στην Ελλάδα περίπου 300

Περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια παιδιά έως 17 ετών, σε όλον τον κόσμο, έχουν χάσει τουλάχιστον έναν γονέα ή κηδεμόνα εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Στην Ελλάδα η μελέτη εκτιμά ότι τουλάχιστον 290 παιδιά έχουν βιώσει την απώλεια ενός γονέα ή και των δύο, αριθμός που αυξάνει στα 320 εάν συμπεριληφθούν και οι κηδεμόνες παππούδες.

Εκδήλωση παρουσίασης των αθλητών που θα συμμετέχουν στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνει την επίσημη τελετή παρουσίασης των αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2022.

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο είναι η Εύα Νίκου στο άθλημα αλπικό σκι, μαζί με τον συνοδό και αθλητή Δημήτρη Προφέντζα, αλλά και ο Κωνσταντίνος Πετράκης στο άθλημα της Χιονοσανίδας.

Εικονικοί Αχινοί

Αν επιθυμείτε να μιλήσετε για τις λειτουργίες των οργανισμών, όπως η αναπαραγωγή ή η κίνηση ή ακόμα και να περιγράψετε εργαστηριακές προσεγγίσεις για τη μελέτη τους (μικροσκοπική παρατήρηση, εργαστήρια γενετικής ανάλυσης, τεχνητή γονιμοποίηση, κτλ), και θέλετε κάποιον οργανισμό πέρα από τους συνηθισμένους, ρίξτε μία ματιά στο Virtual Urchin.