Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Προβολή: «Το έθιμο του χαρταετού», λίγο χρώμα στον ουρανό


Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2022: Η είσοδος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης

Άνοιξε η αυλαία των Χειμερινων Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και η Ελλάδα εισήλθε στο στάδιο με την αθλήτρια αλπικού σκι Εύα Νίκου και τον αθλητή Χιονοσανίδας Κωνσταντίνο Πετράκη να κρατούν την ελληνική σημαία κατά την τελετή έναρξης.

Η ελληνική αποστολή που αποτελείται από 14 άτομα μπήκε στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνο γεμάτη ενθουσιασμό, χαρά και περηφάνια για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χρωματιστά σκουφάκια για μικρούς υπερήρωες

Υπάρχουν ήρωες, υπάρχουν υπερήρωες και υπάρχουν και καλές νεράιδες. Κι όλα αυτά όχι σε ένα παράλληλο παραμυθένιο σύμπαν, αλλά σε αυτή εδώ τη διάσταση, τη δική μας. Ακούστε μια ιστορία. Πριν από λίγα χρόνια, το 2017, η μικρή Τζοβάννα, μόλις 3 ετών τότε, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Ένα απόγευμα η μαμά της ζήτησε από τη φίλη της Δήμητρα Κακουλίδη να βρει για το παιδί ένα σκουφάκι “σαν αυτά που φοράνε οι χειρουργοί”. Είχαν μόλις αρχίσει να πέφτουν τα μαλλιά της από τη χημειοθεραπεία και εκτός ότι αυτό τη στενοχωρούσε έπεφταν και τούφες στο φαγητό της. “Έψαξα πολύ, σε φυσικά καταστήματα και online σε όλο τον κόσμο, αλλά δε βρήκα αυτό που μου ζήτησε” θυμάται η Δήμητρα σήμερα. “Πήγα στο νοσοκομείο με κάτι καπελάκια μάλλον άσχημα και αμφιβόλου ποιότητας και της τα έδωσα με μισή καρδιά, αλλά η Τζοβάννα χάρηκε γιατί επιτέλους θα μπορούσε να βγάλει ένα εσώρουχο που φορούσε ανάποδα στο κεφάλι της για να μπορεί να φάει”. Ήταν εκείνη τη στιγμή που μια τρελή ιδέα της μπήκε στο μυαλό. Αν δεν υπήρχε σκουφάκι για τη Τζοβάννα εκεί έξω, ήταν αποστολή των ανθρώπων που την αγαπάνε να το φτιάξουν!

9ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε.: H Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής ως μουσικό σύνολο και ως μάθημα στα Μουσικά Σχολεία: Παιδαγωγικά Ζητήματα & καλές πρακτικές

Προ-συνεδριακή Ημερίδα του 9ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε.: H Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής ως μουσικό σύνολο και ως μάθημα στα Μουσικά Σχολεία: Παιδαγωγικά Ζητήματα & καλές πρακτικές
Η Ομάδα της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στο Σχολείο (EuDaMuS - European Day of Music in School), μια πρωτοβουλία της European Association for Music in Schools (https://eas-music.org), και σας προσκαλεί στην Προ-συνεδριακή Ημερίδα του 9ου Συνεδρίου της ΕΕΜΕ με τίτλο: “H Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής ως μουσικό σύνολο και ως μάθημα στα Μουσικά Σχολεία: Παιδαγωγικά Ζητήματα & καλές πρακτικές".

Διαδικτυακή διημερίδα «Βήματα Ασθενών» με θέμα «Αόρατα πένθη - πένθη Ταμπού»

e-Διημερίδα
Αόρατα πένθη - πένθη Ταμπού
Παρασκευή 11 - Σαββάτο 12 Μαρτίου 2022 - Διαδραστικό

Το iatronet.gr και η ΑΜΚΕ «Μαθήματα Ζωής» διοργανώνουν τη διαδικτυακή διημερίδα «Βήματα Ασθενών»  που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 11-12/3/2022 με γενικό τίτλο «Αόρατα πένθη - πένθη Ταμπού».