Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Βιβλίο: "Μαγικά παραμύθια Disney: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα"

«Φέτος, τα Χριστούγεννα είναι πολύ ιδιαίτερα. Όλοι στο κάστρο είναι πολύ ευτυχισμένοι τώρα που ο Πρίγκιπας και η όμορφη Μπελ αγαπιούνται τόσο. Η μαγείρισσα, η Μαντάμ Τσαγιερώ και ο μικρός της γιος το Θρυψαλάκι, αλλά και ο Τικιτάκας, ο οικονόμος, παρέα με την Μπελ και τον Πρίγκιπα έχουν συγκεντρωθει στη μεγάλη αίθουσα. Εδώ, η γλυκιά Αντζελίκ και ο κεφάτος Μεσιέ Φου Φου στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Το Θρυψαλάκι είναι ενθουσιασμένο γιατί το κάστρο είναι πολύ όμορφο τώρα! «Αλήθεια, μαμά, ήταν και πέρυσι έτσι όμορφο; Δε θυμάμαι!» ρωτάει. 

Προβολή: Rosie King "How autism freed me to be myself"



“People are so afraid of variety that they try to fit everything into a tiny little box with a specific label” 
Rosie King

Τα μωρά θυμούνται... αλλά μόνο τις καλές στιγμές

Ερευνητές πραγματοποίησαν τεστ μνήμης σε μωρά, ηλικία πέντε μηνών, και ανακάλυψαν ότι μπορούν να συγκρατούν στη μνήμη τους μόνο, τα σχήματα πίσω από τα οποία κρύβονται χαρούμενα πρόσωπα και ευχάριστες φωνές. Παλιές μελέτες έχουν δείξει ότι τα βρέφη μπορούν να αναγνωρίζουν πολύ εύκολα μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων.

Αν ο δάσκαλος έχει κέφι, βάζει τους μαθητές στην πρίζα!

Τι «γυρεύουν» σε μία σχολική τσάντα δύο πολύμετρα, μία μπαταρία πλακέ 4,5 Volt, καλώδια με κροκοδειλάκια, λαμπτήρες πυρακτώσεως, αντιστάτες, ντουί και ένα φις διπολικό αρσενικό; Την απάντηση δίνει ο φυσικός Γιάννης Γαβαλάς, που από το 2008 άφησε στην «άκρη» τα βιβλία και τη θεωρία της Φυσικής Β' Λυκείου, διδάσκοντας στους μαθητές του- στο Γενικό Λύκειο Ξυλαγανής νομού Ροδόπης (μέχρι πέρυσι) και στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής (φέτος)- πως να εργάζονται ως μικροί ερευνητές και να εξασκούνται στην εφαρμογή της επιστημονικής μεθόδου, μέσα σε μία τάξη- εργαστήριο.

Μ. Βρετανία: Το 70% των σχολείων έχει tablets

Με tablets είναι εξοπλισμένα 7 στα 10 σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το βρετανικό δίκτυο BBC.

Η τεχνολογία βοηθά την εκπαίδευση

Με τη χρήση υπολογιστών παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες βελτιώνονται σημαντικά

Όσο αναπτύσσονται οι κοινωνικές επιστήμες και η τεχνολογία, τόσο περισσότερο φωτίζονται στερεότυπα και ανακαλύπτονται νέοι τρόποι αντιμετώπισης των χαμηλών επιδόσεων των παιδιών

Το 90% των παιδιών στην πορνεία είναι αγόρια

Σοκάρει η αποκάλυψη το προέδρου της MKO Praksis, Τζανέτου Αντύπα, ο οποίος αναφέρθηκε σε δύο παιδιά, θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, τα οποία μολύνθηκαν από τον ιό του AIDS. Ο κύριος Τζανέτος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της διαφθοράς.