Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Διαφορετική έκφραση των συμπτωμάτων αυτισμού σε αγόρια και κορίτσια

Πρόκειται για την πιο πειστική μέχρι σήμερα επιβεβαίωση των ενδείξεων από προηγούμενες μελέτες ότι η εν λόγω αναπτυξιακή διαταραχή έχει διαφορετικό «πρόσωπο» στα δύο φύλα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών Βινόντ Μενόν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Molecular Psychiatry" (Μοριακή Ψυχιατρική), μελέτησαν 124 κορίτσια και 614 αγόρια με αυτισμό (στα αγόρια η συχνότητα της διαταραχής είναι περίπου τετραπλάσια), ηλικίας επτά έως 13 ετών και με δείκτη νοημοσύνης πάνω από 70.

Υπολογισμός ιδανικού βάρος σχολικής τσάντας παιδιού online

Βάρος σχολικής τσάντας. Πόσα κιλά μπορεί να σηκώνει ένας μικρός μαθητής;
Σχολική τσάντα: Πόσο πρέπει να ζυγίζει;
Βρείτε τις απαντήσεις εδώ.

Οι οθόνες «σκοτώνουν» τους βαθμούς

Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν γονείς και εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησαν κάθε πρόσθετη ώρα που ένας έφηβος περνάει στο σπίτι του μπροστά σε μια οθόνη (τηλεόρασης, υπολογιστή, παιγνιδοκονσόλας, κινητού), τόσο μειώνονται οι βαθμολογικές επιδόσεις του στο σχολείο. Από όλες τις οθόνες, η πιο επιζήμια για τους βαθμούς βρέθηκε να είναι αυτή της τηλεόρασης.

Στην Ταϊλάνδη οι μαθητές θα αποφασίζουν για μετά το κουδούνι

Ενενήντα λεπτά νωρίτερα θα ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα σχολεία της Ταϊλάνδης, αφήνοντας τους μαθητές να αποφασίσουν πώς θα περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας τους.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που δοκιμάζεται σε 3.500 σχολεία της Ταϊλάνδης. Τα μαθήματα θα τελειώνουν στις 2 το μεσημέρι και από εκεί και μετά οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά από εξωσχολικές δραστηριότητες ή να επιστρέψουν σπίτι τους.