Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Γυμναστική για μοναδικούς τύπους στην παραλία.

Αν το παιδί σας δεν είναι από τους τύπους που απολαμβάνουν το μπάνιο στη θάλασσα και το παιχνίδι με τα κουβαδάκια στην αμμουδιά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να περάσετε υπέροχα. Εμείς παίξαμε με τα «ίχνη», τις πατημασιές που άφηναν όσοι περπατούσαν στην ακροθαλασσιά.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Η ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα θρανία

Την ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα θρανία, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, αποκάλυψε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα, όπως είπε, τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 10 Σεπτεμβρίου.

Από 12 Σεπτεμβρίου και η επέκταση στα ολοήμερα

Καλοκαιρινή ωτίτιδα στα παιδιά: Που οφείλεται και πώς θα την αντιμετωπίσετε

Η καλοκαιρινή ωτίτιδα (ή εξωτερική ωτίτιδα ή αυτί του κολυμβητή) είναι μια επώδυνη μόλυνση του ακουστικού πόρου, συνήθως σε παιδιά που περνούν πολύ χρόνο στο νερό.

Πού οφείλεται η καλοκαιρινή ωτίτιδα

Πολλοί τύποι μικροβίων μπορεί να προκαλέσουν εξωτερική ωτίτιδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η υπερβολική υγρασία στο αυτί το καλοκαίρι, που τα παιδιά παίζουν για ώρες στη θάλασσα, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα στο ακουστικό κανάλι, καθιστώντας το έτσι επιρρεπές σε βακτήρια ή μύκητες.

Ανδρέας Θεοδωρόπουλος (μπαμπάς της Λήδας): Απ' τους φίλους ξεκινάς

Γράφει ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος (ή όπως αυτοσυστήνεται "ο μπαμπάς της Λήδας") στη σελίδα Sunny Sundays , που δημιούργησε με σκοπό να αποτελέσει το χώρο για μια νέα παρέα για παιδιά με αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες, τους γονείς και τους φίλους τους.

To skydiving μας άνοιξε την όρεξη να βρούμε και άλλα ακραια αθλήματα που να μπορούμε να δοκιμάσουμε, εμείς κι άλλα παιδιά. Έτσι, προέκυψε το drift. Πειραγμένα, αγωνιστικά αυτοκίνητα, που λυσομανανε στη πίστα κάνοντας περάσματα με τα χίλια, "πλαγιολισθαίνοντας" και λιώνοντας λάστιχα. Το είχα μόνο σαν εικόνα, αλλά στη σκέψη μου πληρούσε όλα τα κριτήρια: συνοδηγός, ασφάλεια, αδρεναλίνη, μοναδικότητα, διασκέδαση, παρέα.

“Migrogreens – Magicgreens” για «έξυπνη» καλλιέργεια μικρολαχανικών ― Οι εμπνευστές της μαθητικής StartUp μιλούν στο ertnews.gr για την ιδέα τους

Η μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Microgreens-Magicgreens» από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς κατασκεύασε πλήρως αυτοματοποιημένους θαλάμους καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών μέσα σε πύργους παλιών υπολογιστών προς απόσυρση.

Η ομάδα κέρδισε το 1ο Βραβείο στον 17ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022» στα μέσα Μαΐου.

Πλεόν, θα εκπροσωπήσει για το 2022 την Ελλάδα στον μαθητικό διαγωνισμό του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας Gen-E 2022 όλων των Junior Achievement από τις χώρες της Ευρώπης, στο Τάλιν της Εσθονίας, στις 12-14 Ιουλίου.

Μεγαλώνοντας διαφορετικά παιδιά (Αυτισμός, Σύνδρομο Down, νανισμός): Far From The Tree

«Ήταν πάντα το όνειρό μου να αποκτήσω ένα μη λεκτικό αυτιστικό παιδί», «Το μόνο καλύτερο από ένα παιδί με νανισμό, να είναι και χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου ταυτόχρονα». Κανένας δεν ονειρεύεται ή έχει ευχηθεί κάτι τέτοιο για το παιδί που πρόκειται να αποκτήσει.


Το θέμα είναι όμως ότι αυτό συμβαίνει και συμβαίνει συχνά και η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το τι ευχόμαστε και ελπίζουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το ντοκιμαντέρ “Far From The Tree” του 2017 ασχολείται με οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά, που είναι τελείως διαφορετικά από τους γονείς τους

Θεσσαλονίκη: Μαθητές ΕΠΑΛ έδωσαν νέα ζωή σε τρόφιμα, που θα κατέληγαν στα απορρίμματα

Εκατοντάδες κιλά τροφίμων που θα κατέληγαν στα απορρίμματα, «κακομούτσουνα» φρούτα και λαχανικά, δεν άλλαξαν απλώς μορφή μέσα από τη μεταποίησή τους, αλλά έγιναν η πρώτη ύλη μόρφωσης, επιμόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης μαθητών της Α’ Λυκείου στο 5ο εσπερινό ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη. Ενήλικες στην πλειονότητα τους -άλλοι σκληρά εργαζόμενοι σε δύσκολες δουλειές, άλλοι με οικογενειακές υποχρεώσεις και οικονομικά βάρη- οι μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» με το έργο «Το 5ο εσπερινό ΕΠΑΛ στηρίζει δημιουργώντας».

Κακοποίηση παιδιών: Λιγότερες οι καταγγελίες από τα πραγματικά περιστατικά

Ενα πεντάχρονο που παίζει μόνο του στον δρόμο. Ενα παιδί που είναι πάντα βρώμικο. Ενα παιδί που χτυπάει συχνά και έχει μώλωπες. Ολα τα παραπάνω είναι πιθανές ενδείξεις παραμέλησης και κακοποίησης. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν δεν κάνουμε το πρώτο βήμα, αν δεν απευθυνθούμε σε κάποιον που ξέρει και μπορεί να «δει» καλύτερα τι συμβαίνει. Στην Ελλάδα οι καταγγελίες για παραμέληση αλλά και κακοποίηση ανηλίκου είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικά περισταστικά. Και μάλιστα μόνο μία στις δέκα κατατίθεται επωνύμως.

Φάρος Τυφλών της Ελλάδος: Νέος κύκλος μαθημάτων Braille

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, ως αναγνωρισμένος φορέας εκμάθησης της Γραφής Braille με πολυετή εμπειρία και με υψηλά ποσοστά επιτυχίας στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οργανώνει και για το 2022 σεμινάρια εκμάθησης για κάθε ενδιαφερόμενο. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη αρχίσει και τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Ιαπωνία: Ζελέ αντί για φρέσκα φρούτα στα σχολικά γεύματα λόγω ακρίβειας

Δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του συνεχώς αυξανόμενου κόστους των γευμάτων στα σχολεία λαμβάνουν οι αρχές στην Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, αντικαθιστούν τα φρέσκα φρούτα, τα οποία έχουν γίνει πολύ ακριβά πλέον, με ζελέ ή ένα κομμάτι κέικ.

Επίσης, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν κατά κόρον φύτρες φασολιών ως φθηνή εναλλακτική λύση όπου είναι δυνατόν. Αλλά ανησυχεί ότι θα ξεμείνει από εναλλακτικές ιδέες εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται.

ΣτΕ: Ακύρωσε την υπουργική απόφαση για τη διαδικασία απαλλαγής των μαθητών από τα θρησκευτικά

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη πράξη ως προς όλες τις διατάξεις της που αφορούν την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών
Για τυπικούς λόγους, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακυρώθηκε η υπουργική απόφαση του προηγούμενου έτους, κατά το σκέλος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών και μαθητριών από το μάθημα των θρησκευτικών, καθώς δεν προηγήθηκε της έκδοσής της υπουργικής απόφασης η γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΗΠΑ: 12χρονος νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα μετά την έκρηξη του σχολικού πειράματός του

Αγοράκι 12 ετών νοσηλεύεται με εγκαύματα ύστερα από την έκρηξη του επιστημονικού πειράματος που είχε ετοιμάσει για το σχολείο.

Ο Barrett McKim από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ υπέστη εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού σε όλο του το σώμα, όταν το πείραμα ανεφλέγη. Από την έκρηξη τραυματίστηκε και η μητέρα του, Caroline, η οποία έριχνε νερό στο παιδάκι μέχρι να φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σπίτι τους.