Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς συμπεριφερόμαστε στα άτομα με αναπηρία σαν να είναι παιδιά χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Ένας ενήλικας με αναπηρία είναι ένας ΕΝΗΛΙΚΑΣ. 

Στα άτομα με αναπηρία γενικά, και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες, συχνά συμπεριφερόμαστε σαν να είναι μικρά παιδιά, καθώς ταυτίζουμε την αναπηρία με την έννοια της μειωμένης ικανότητας, της απόλυτης εξάρτησης και της αδυναμίας. Το στερεότυπο του «αιώνιου παιδιού» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες, μη εμφανείς «πληγές» του κόσμου της αναπηρίας, οδηγώντας σε διακρίσεις, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταπίεση, κοινωνική απομόνωση, απαξίωση και ψυχολογική επιβάρυνση των ατόμων. 

Μαθητές στον μαγικό κόσμο των 5G!!!

Πώς εφαρμόζονται οι θεμελιώδεις αρχές της Φυσικής στις Τηλεπικοινωνίες; Τι φέρνει το εγγύς μέλλον τεχνολογικά και τι ακριβώς σημαίνει Internet of Things ( IoT ); Τι περιλαμβάνει το επάγγελμα του προγραμματιστή και πώς «κατεβαίνουν» οι ιδέες για μια εφεύρεση; 

Πόσα γεύματα πρέπει να τρώει το παιδί μου

Το κατά πόσο είναι σωστή η διατροφή του μικρού σου τώρα που ξανάρχισε το σχολείο, σε απασχολεί ιδιαίτερα, δεδομένου ότι δεν είναι και τόσο… φαγανός, είναι μίζερος σε διάφορες γεύσεις, όταν είναι απασχολημένος ξεχνάει να βάλει κάτι στο στόμα του και όταν πεινάσει τρώει ότι να "ναι.

Regus: Πλεονέκτημα για τους εργαζόμενους γονείς η ευέλικτη εργασία

Η ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής είναι πολύ σημαντική για τους εργαζόμενους και ειδικότερα για τους εργαζόμενους γονείς, όπως έδειξε η νέα έρευνα της Regus.

Υπενθυμίζεται ότι η η Regus είναι πάροχος ευέλικτων λύσεων χώρου εργασίας παγκοσμίως με ένα μεγάλο δίκτυο γραφείων, συνεργατικών χώρων και χώρων συναντήσεων για εταιρείες σε κάθε πόλη στον κόσμο.

ΟΗΕ: Μακρόν, Μέι και Τριντό θέλουν να δουν έως το 2030 όλα τα κορίτσια του κόσμου να πηγαίνουν σχολείο

Ο Εμανουέλ Μακρόν, η Τερέζα Μέι και ο Τζάστιν Τριντό δεσμεύτηκαν την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη ότι όλα τα κορίτσια έως το 2030 θα είναι σε θέση να πάνε σχολείο, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εμπόδια στη σχολική τους φοίτηση.

Βρογχοπνευμονία: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται σε παιδιά και ενήλικες

Με τον όρο πνευμονία περιγράφεται ένα σύνολο λοιμώξεων των πνευμόνων, οι οποίες προκαλούνται από ιούς, βακτήρια ή μύκητες που προκαλούν φλεγμονή στους μικρούς σάκους των πνευμόνων που ονομάζονται κυψελίδες.

Κομοτηνή: Χωρίς δασκάλους τα παιδιά με αυτισμό

Την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η παράλληλη στήριξη υλοποιείται μετ’ εμποδίων εξέφρασε ο Βαγγέλης Λαφτσής , πρόεδρος του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ροδόπης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την υλοποίηση της παράλληλης στήριξης τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Ροδόπης.

Αρχίζουν τα μαθήματα στην πρότυπη ποντιακή παιδική χορωδία στη Θεσσαλονίκη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν μαθήματα παραδοσιακής μουσικής και οργάνων από τον ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Δήμου Νεάπολης-Συκεών με σκοπό τη δημιουργία πρότυπης ποντιακής παιδικής χορωδίας. Τα μαθήματα θα διεξάγονται υπό τις οδηγίες του μαέστρου Παύλου Τσακαλίδη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Αντώνης Σαμαράκης» (Οδυσσέα Φωκά 46, Συκιές) κάθε Σάββατο 11:00-13:00.

Πώς θα γλυτώσεις το παιδί σου από μικροατυχήματα στο σπίτι

Ο μικρός σου μόλις άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα, και κυριολεκτικά… αλωνίζει μέσα στο σπίτι, κυρίως μπουσουλώντας και παραπατώντας, καθώς δεν έχει βρει ακόμη την ισορροπία του, προκαλώντας σου διαρκές άγχος, επειδή φοβάσαι μήπως διαφύγει της προσοχής σου και πέσει ή κουτουλήσει κάπου ή τραβήξει κάποια πρίζα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών ζητά διευκόλυνση στη μετακίνηση με την ακτοπλοΐα

Το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών ζήτησε σήμερα τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους με την ακτοπλοΐα, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη. 

Όπως τόνισαν μέλη του Συλλόγου προς τον υπουργό, σε πολλές περιπτώσεις είναι από δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβασή τους στα θαλάσσια μέσα μεταφοράς και η μετακίνησή τους από και προς τη νησιωτική χώρα.