Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Χρωμοσελίδες: Cookbook

Μεταφορτώστε δωρεάν τις σελίδες από το Kids Coloring Cookbook. Οι χρωμοσελίδες του αφορούν απλές συνταγές μαγειρικής που απολαμβάνουν τα παιδιά. Καλό βάψιμο και καλή όρεξη!

Θεατρική Παράσταση: «Η Φάρμα του Διαδικτύου»

Αγαπητοί συνδρομητές και φίλοι του Saferinternet.gr της ευρύτερης  περιοχής της Αττικής με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης με τίτλο «Η Φάρμα του Διαδικτύου» για παιδιά 4-12 ετών. Η παράσταση  δίδεται από τη θεατρική ομάδα «Πεφταστέρι», και βασίζεται στο ομότιτλο  βιβλίο των Βερόνικας Σαμαρά (συντονίστριας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου) και του Γεωργίου Κορμά (εκπροσώπου της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 του Ελληνικού Κέντρου).

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Λαογραφικό Μουσείο

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2012
"Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, Νέες εμπνεύσεις"

Τετάρτη 16 – Κυριακή 20 Μαΐου 2012
το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ –18 Μαΐου

Το άγχος των εξετάσεων στους μαθητές

Το άγχος των εξετάσεων, αποτελεί ουσιαστικά μέρος του «άγχους απόδοσης», το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις όπου το άτομο αξιολογείται από άλλους και το αποτέλεσμα της αξιολόγησης έχει ιδιαίτερη σημασία για το άτομο. Μια τέτοια περίπτωση μπορεί να αποτελεί π.χ., η συνέντευξη για μια θέση εργασίας, η παρουσίαση μιας εργασίας στην τάξη κλπ. Προκειμένου να μπορέσει το άτομο να αντιμετωπίσει την ένταση που του προκαλεί η αξιολόγηση, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσει το άγχος του με τους όρους των συμπτωμάτων, των αιτιών και των επιδράσεων που έχει σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ποίησης

Τα κοινά πολιτισμικά στοιχεία των λαών των Βαλκανίων σκοπεύει να αναδείξει το 1o Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ποίησης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Εταιρείας Συγγραφέων στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Μαΐου.

Εκδήλωση «Παρουσίαση προκηρύξεων ατομικών υποτροφιών Marie Curie 2012»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης - ΕΚΕΤΑ και ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας - ΕΛΚΕ του ΑΠΘ συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα με θέμα «Παρουσίαση Προκηρύξεων Υποτροφιών Marie Curie του Ειδικού Προγράμματος "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" / 7ου Προγράμματος Πλαισίου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης της ΕΕ»

Θεσσαλονίκη: μεγάλος διαγωνισμός Green Party

Mε το σύνθημα «Ζω οικολογικά, καθημερινά!» ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει και φέτος πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του Green Party.

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Καλαμαριας Μαΐου - Ιουνίου 2012

Σε λύκειο της Καβάλας το βραβείο καλύτερης εμφάνισης μαθητικής εφημερίδας

Η στιγμή που η 17χρονη μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Δανάη Αρσενία Φιλίδου ανέβηκε στο βήμα για να παραλάβει το βραβείο καλύτερης εμφάνισης εφημερίδας Λυκείου, του 19ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων των «Νέων», για την εφημερίδα που εκδίδει το σχολείο της, ήταν συγκινητική.

9η ΔΕΒΘ: Εκεί που οι ξένοι συγγραφείς συναντούν την Ελλάδα

Ισχυρά ονόματα 36 συγγραφέων από 17 χώρες, δίνουν το «παρών» στην 9η ΔΕΒΘ (24 - 27 Mαΐου 2012) φέρνοντας στις αποσκευές τους έναν τόνο αισιοδοξίας, συμπαράστασης και κοινής δράσης απέναντι στην κρίση, με μοναδικό όπλο τον κόσμο του βιβλίου.

Ανακύκλωση ποδηλάτων για καλό σκοπό

Με τα εγκαταλελειμμένα ή χαλασμένα ποδήλατα να φτάνουν ήδη σε έναν τεράστιο αριθμό ανά τον κόσμο, η ανακύκλωση μέσω της επαναχρησιμοποίησης τους από τα υποβαθμισμένα κράτη δίνει τη λύση. Στην Αγγλία σκέφτηκαν να προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία στα ποδήλατα που αντί να οδηγηθούν στα σκουπίδια μπορούν να χαρίσουν διασκέδαση και γέλιο σε παιδιά και ενήλικους στην Αφρική!