Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Γιατί είναι καλό που τα παιδιά βγάζουν φωτογραφίες;

Στο παρελθόν, η πολυέξοδη εμφάνιση των φιλμ δεν επέτρεπε στα παιδιά την ενασχόληση με τη φωτογραφία. Στη σύγχρονη όμως εποχή αρκεί ένα κινητό τηλέφωνο ή μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για να μπορέσει το παιδί να περάσει χωρίς άλλα έξοδα ατελείωτες ώρες χαράς και περιπέτειας!

Η χρήση κινητού τηλεφώνου για τη λήψη φωτογραφιών (και βίντεο) είναι μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα με πολλά οφέλη για τα παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα παιδιά:

Οι γονείς παιδιών με αυτισμό χρειάζονται εκπαίδευση

Ακόμη και τα παιδιά με σοβαρά συμπτώματα αυτισμού, που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν καθόλου με τους γονείς τους, εμφανίζουν αξιοσημείωτες ενδείξεις βελτίωσης, όταν οι γονείς έχουν περάσει ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και εφόσον η σχετική επικοινωνιακή παρέμβαση αρχίσει νωρίς, από το προσχολικό στάδιο.

Οι χάκερ νεαρής ηλικίας πιθανόν είναι εθισμένοι στο Διαδίκτυο

Μια πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Europol έδειξε ότι υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες στον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι έφηβοι εξελίσσονται σε χάκερ και τον τρόπο με τον οποίο νέοι εθίζονται στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. 

Νυχτερινή ενούρηση: Γιατί βρέχει ακόμη το κρεβάτι του;

Το παιδί σας εξακολουθεί να «βρέχει» το κρεβάτι του, αν και έχει από καιρό κόψει την πάνα. Πρόκειται για «ατυχές» περιστατικό ή για πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε;

Τα παιδιά χρειάζονται κατά μέσο τέσσερα χρόνια για να μάθουν να ελέγχουν την κύστη τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο στόχος -να ειδοποιούν, δηλαδή, για το πότε θέλουν να πάνε στην τουαλέτα- κατακτάται σταδιακά, πρώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αρκετούς μήνες αργότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η όλη φάση ολοκληρώνεται πριν κλείσουν τα παιδιά πέντε τους χρόνια.

Αναπηρικό αμαξίδιο μετατρέπεται στο θρυλικό αυτοκίνητο των Ghostbusters

Tα δύο τελευταία χρόνια ο 9χρονος Τζέρεμι Μίλερ ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο «απασχολεί» με τα εντυπωσιακά αποκριάτικα Halloween κοστούμια του, την ευρηματικότητα των οποίων οφείλει στον πατέρα του, Ράιαν Σκοτ Μίλερ.

«Εμφανίζονται στον αγιασμό και μετά κάνουν αίτηση για απόσπαση»

Με περιορισμένο πρόγραμμα διδασκαλίας ξεκίνησε άλλη μία φορά η σχολική χρονιά για τους μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου. «Χημεία, Βιολογία, Τεχνολογία, Γαλλικά, Γερμανικά, Καλλιτεχνικά και Γυμναστική δεν διδάσκονται οι μαθητές μας», λέει στην «Κ» με πικρία η κ. Μάγια Παπαθέου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Σκιάθου. «Καθηγητής Φυσικής και Θρησκευτικών ήρθαν μόλις προ ολίγων ημερών», συμπληρώνει η ίδια. Πανελλαδικά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα κενά ανέρχονται σε 6.000. «Παιδιά που τελειώνουν φέτος τη Γ΄ γυμνασίου δεν έχουν κάνει ποτέ Καλλιτεχνικά και μόνον μία χρονιά έχουν κάνει Γυμναστική», εξιστορεί η κ. Παπαθέου. Από ξένες γλώσσες διδάσκονται μόνον τα Αγγλικά, σε ένα νησί κατεξοχήν τουριστικό... Οι αντοχές της τοπικής κοινωνίας εξαντλούνται. Στις 5 Νοεμβρίου 2015 η «Κ» είχε κάνει ρεπορτάζ για την κατάσταση στο εν λόγω γυμνάσιο, από το οποίο και πέρυσι απουσίαζαν πολλοί εκπαιδευτικοί. «Δίνουμε περιθώριο μέχρι την επόμενη Τετάρτη, αν μέχρι τότε δεν βρεθεί λύση, θα προχωρήσουμε εμείς οι γονείς σε κατάληψη του σχολείου», τονίζει η κ. Παπαθέου. «Τελειώνει ο Οκτώβριος και το σχολείο λειτουργεί οκτώ με δέκα και μισή...».

«Παιδιά στα Φυλακισμένα Μνήματα»: Καλύτερα να μην πηγαίνουν

Επανεξέταση επισκέψεων σχολείων στα Φυλακισμένα Μνήματα προτείνει η Λήδα Κουρσουμπά
Οι επισκέψεις παιδιών νηπιακής και δημοτικής ηλικίας στην αγχόνη δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση για καλλιέργεια σεβασμού σε εθνικές αξίες

«Βλάπτει» τα παιδιά το πολύ διάβασμα στο σπίτι

Τα παιδιά σας αφιερώνουν πολύ χρόνο για τις εργασίες του σχολείου στο σπίτι; Αν ναι, μην το θεωρήσετε απαραίτητα καλό. Ο υπερβολικός φόρτος στο σπίτι με τα μαθήματα για το σχολείο συνήθως έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα θεμιτά.

Τεχνητά γλυκαντικά: Διαφορετική περιεκτικότητα στο αίμα έχουν τα παιδιά

Σε σύγκριση με τους ενήλικες, τα παιδιά φάνηκε σε πρόσφατη έρευνα να έχουν διπλάσιες συγκεντρώσεις τεχνητών γλυκαντικών στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός κουτιού αναψυκτικού διαίτης.