Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Γ' Διεθνές Συνέδριο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Το 2011 συμπληρώνονται εκατόν εξήντα χρόνια από τη γέννηση του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη και εκατό από τον θάνατό του. Η Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών προγραμματίζει την οργάνωση του Γ’ Διεθνούς Συνεδρίου για τον Παπαδιαμάντη πιθανότατα στη Σκιάθο, στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου 2011, με κεντρικό θέμα, στο οποίο θα αφιερωθεί το μεγαλύτερο μέρος του Συνεδρίου: "Παπαδιαμάντης μεταφράζων και μεταφραζόμενος". Ο υπόλοιπος χρόνος θα διατεθεί για ελεύθερες ανακοινώσεις. Καλούνται όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη διεύθυνση της Εταιρείας (Μαυρομιχάλη 16 – 106 80 Αθήνα, τηλ. 210 360 55 32, fax 210 36 37 304, e-mail: domosbooks@ath.forthnet.gr), γνωστοποιώντας τον τίτλο της ανακοίνωσής τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Πηγή: Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα

Έκθεση: "Education beyond borders" (Βουλγαρία)

Η έκθεση "Education beyond borders" θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια, από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2010.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

ΚΕ΄ Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων σε συνεργασία με το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών και τον Δήμο Ιθάκης διοργανώνουν το ΚΕ΄ Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας, με θέμα: "Η επίδραση των ομηρικών επών (μύθοι, θέματα, πρόσωπα) στη λυρική και τη δραματική ποίηση", που θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη, από 27 έως 31 Αυγούστου 2010.

Μελέτη του IPTS

Χαρτογράφηση των βασικών αλλαγών στην εκπαίδευση και την κατάρτιση το 2025. Η έκθεση δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο για Μελλοντικές Τεχνολογικές Σπουδές (IPTS) και παρουσιάζει τα ευρήματα μιας διαρθρωμένης και στοχοθετημένης διαβούλευσης εμπειρογνώμων σχετικά με την εντόπιση, συσσώρευση και αξιολόγηση των βασικών αλλαγών που αναμένεται να προκύψουν στην εκπαίδευση και την κατάρτιση κατά την επόμενη 20ετία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα (ASL)


Μπορείτε να φανταστείτε ένα αιωρούμενο εργαστήριο στο διάστημα, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας προς όφελος των ανθρώπων και της βιομηχανίας στη Γη;

Η μαγεία των μαθηματικών ή Η προπαίδεια γίνεται διασκέδαση

Αν το παιδί σας σιχαίνεται την προπαίδεια και δυσκολεύεται να την μάθει, το βιβλίο της Προπαίδειας μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Με πολύχρωμες εικόνες και σχήματα, έξυπνα κολπάκια και διασκεδαστικά παιχνίδια εξηγεί τη λογική - τον μηχανισμό της προπαίδειας και βοηθάει το παιδί είτε να τη μάθει απέξω, είτε να μάθει να βρίσκει τα γινόμενα με έξυπνους τρόπους.

Διαβάστε μερικά από τα παιχνίδια και χρησιμοποιείστε τα για να εντυπωσιάσετε τα παιδιά/ τους μαθητές σας και να τα βοηθήσετε να αγαπήσουν τα μαθηματικά και να γίνουν καλύτερα στην προπαίδεια…

Μητέρες και Asperger

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Περί Αυτισμού» (Φεβρουάριος 2007, τεύχος 3) του Κέντρου Υποστήριξης Γονέων, της κυρίας Στέιμαν – Κοκκαλίδου και αποτελεί μετάφραση από το περιοδικό Engagement του Ολλανδικού Συλλόγου Αυτισμού. Πρόκειται για ένα κείμενο που γράφτηκε από παιδί με Asperger.

Παιχνίδι: Το ματάκι

Παίζεται από δύο αντίπαλους παίκτες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μπάλες.
Μετά από κλήρωση ο πρώτος παίκτης τοποθετεί μία μπάλα του στο έδαφος. Ο δεύτερος παίκτης αφήνει μια μπάλα κατακόρυφα από το ύψος περίπου του ματιού του σημαδεύοντας μια δική του μπάλα, με στόχο αυτή να πέσει επάνω στην μπάλα του άλλου, ώστε να την τσιγκήσει.

Ετήσιο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και τη Διαπολιτισμική Πραγματικότητα

Το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΚΕ.Δ.ΕΚ.) οργανώνει ετήσιο σεμινάριο ειδίκευσης στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και τη Διαπολιτισμική Πραγματικότητα, διάρκειας 450 ωρών.