Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015
Με τι τρόπο ο εγκέφαλος κωδικοποιεί πληροφορίες
O σκύλος δάγκωσε τον άνδρα.
Ο άνδρας δάγκωσε τον σκύλο.
Ο Πρώσος φιλόσοφος του 18ου αιώνα, Βίλχελμ φον Χούμπολντ, είχε περιγράψει τη γλώσσα ως ένα σύστημα που κάνει «άπειρη χρήση πεπερασμένων μέσων». Με άλλα λόγια, κάθε γλώσσα χρησιμοποιεί έναν περιορισμένο αριθμό λέξεων για να εκφράσει έναν απεριόριστο αριθμό ιδεών.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ίσως οδηγεί τους εφήβους να γίνουν καπνιστές
Τα νεαρά άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές ηλεκτρονικού καπνίσματος είναι πιθανότερο να εξελιχθούν σε καπνιστές συμβατικών τσιγάρων, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Pediatrics.
Πότε χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ευρώπης
Δημοσιεύτηκε η επικαιροποιημένη έκθεση του δικτύου «Ευρυδίκη» για την οργάνωση του σχολικού χρόνου στην οποία περιλαμβάνονται στοιχεία για την έναρξη και τη λήξη του σχολικού έτους και τις διακοπές.
Στις περισσότερες χώρες της Νότιας Ευρώπης το σχολικό έτος ξεκινά στα μέσα περίπου Σεπτεμβρίου όπως και στην Ελλάδα. Για παράδειγμα στην Κύπρο τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου για την Α'θμια και στις 10 Σεπτεμβρίου για τη Β'θμια.
Ιονέσκο και Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία
Με ενδιαφέρον παρακολουθεί κανείς τις δραστηριότητες του «ΘΕ.ΑΜ.Α.» (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) του μοναδικού επαγγελματικού θεάτρου στην Ελλάδα το οποίο στην κύρια σύνθεσή του περιλαμβάνει ηθοποιούς με κινητικές αναπηρίες. Την ερχόμενη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος» το «ΘΕ.ΑΜ.Α.» (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) ανεβάζει Θέατρο του Παραλόγου και πιο συγκεκριμένα το έργο «Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ευγένιου Ιονέσκο.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Η Στέγη ταξιδεύει στο Κιλκίς!
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα με το εργαστήριο «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» σε παλιούς και νέους προορισμούς, φέτος με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ.ΑΕ. Πρώτος σταθμός είναι το Κιλκίς στις 3, 10 & 11 Οκτωβρίου 2015.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται για παιδιά ηλικίας 6-8 και 9-12 ετών και τους γονείς τους.
Πιο ευτυχισμένοι οι γονείς με 4 ή περισσότερα παιδιά, σύμφωνα με νέα έρευνα
Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για τα αποτελέσματα της έρευνας Αυστραλιανού Πανεπιστημίου. Αναρωτιέστε πώς αυτό μπορεί να είναι αλήθεια; Ακόμα και το ένα παιδί σε μία οικογένεια κρατάει διαρκώς τους γονείς απασχολημένους, και φυσικά το άγχος και οι υποχρεώσεις αυξάνονται σε οικογένειες με δύο ή τρία παιδιά. Εννοείται πώς τα παιδιά μας είναι η ζωή μας, αλλά -ας το παραδεχτούμε- η κούραση δεν σταματάει. Επομένως, πώς γίνεται τέσσερα παιδιά σε μία οικογένεια, να κάνουν τους γονείς πιο ευτυχισμένους;
Ο άνδρας με το «βιονικό» χέρι
Η τεχνολογία τού άλλαξε τη ζωή. Ο βρετανός τήκτης πολύτιμων μετάλλων Νάιτζελ Ακλαντ πριν από εννέα χρόνια είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα εν ώρα εργασίας, το οποίο του στοίχισε το δεξί του χέρι, προκαλώντας παράλληλα προβλήματα στο αριστερό του χέρι και πόδι. Για αρκετά χρόνια «πάλευε» με την ιδέα ενός προσθετικού άκρου. Η τόλμη και ο δυναμισμός του τον έκαναν έναν από τους επτά ανθρώπους παγκοσμίως οι οποίοι κλήθηκαν να δοκιμάσουν το πρότυπο του BeΒionic: του πιο προηγμένου μυοηλεκτρικού ρομποτικού χεριού που κυκλοφορεί στην αγορά. Κάτοχος του προηγμένου προσθετικού μέλους τρίτης γενιάς Bebionic3 πλέον, ο κ. Ακλαντ έρχεται στις 26 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής ως ομιλητής του TEDxAcademy με θέμα την Εξέλιξη, για να μας πει τη δική του ανθρώπινη ιστορία όπου η τεχνολογία αποτελεί όχι μόνο μέρος της καθημερινότητάς του αλλά και του ίδιου του σώματός του.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)