Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Υπερλεξία στα παιδιά.

Μήπως το πολύ μικρό παιδί σας λέει εύκολα τα γράμματα και αριθμούς; Μήπως μπορεί να διαβάζει λέξεις πριν ακόμα να μπορεί να μιλήσει σωστά; Αν ναι, το παιδί σας μπορεί να έχει μια διαταραχή που λέγεται υπερλεξία. 

Κατανοώντας την υπερλεξία. 

Σίκινος: Το Γυμνάσιο χαρτογραφεί τα μονοπάτια

Μέσω της πρωτοβουλίας ‘Επιστήμη Πολιτών στις Κυκλάδες: Τοπικά Μονοπάτια’ που σχεδίασε και συντόνισε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία, με την υποστήριξη και χρηματοδότηση του Cyclades Preservation Fund, (CPF), το Γυμνάσιο Σικίνου είναι το πρώτο σχολείο των Κυκλάδων που ανέπτυξε και λειτουργεί τη δική του εφαρμογή χαρτογράφησης μονοπατιών του νησιού του για λογισμικό Android.

Υπουργείο Παιδείας: 30 εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμό ρομποτικής στα σχολεία

Περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, προσαρμοσμένα ανά ηλικιακή ομάδα - μαθησιακές ανάγκες

Σε άμεση υλοποίηση έργου προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM στα σχολεία μας, χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προχωρά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στα σκαριά η Ένωση Γονέων Θήρας

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην ίδρυση Ένωσης Γονέων Θήρας εξέφρασαν οι εκπρόσωποι 12 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από σχολεία της Σαντορίνης, που έδωσαν το “παρών” στην πρώτη διερευνητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για αυτό τον σκοπό. Στόχος της Ένωσης θα είναι η εκπροσώπηση και η κατάθεση θέσεων και αιτημάτων όλων των Συλλόγων του νησιού στον Δήμο Θήρας και στη σχολική επιτροπή, καθώς και σε όλα τα ανώτερα κλιμάκια της τοπικής αυτοδιοίκησης (πχ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

Ψυχίατρος Μ. Μελετιάδης για τη νεανική παραβατικότητα: «Το σχολείο έχει αποτύχει...»

Το πρόσφατο περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού από μια ομάδα νέων, οργανωμένων οπαδών στη Θεσσαλονίκη, έφερε στο προσκήνιο εκτός από το σοβαρό ζήτημα της οπαδικής βίας που υποθάλπεται στους κόλπους συνδέσμων, το επίσης σημαντικό ζήτημα της νεανικής παραβατικότητας, καθώς οι εμπλεκόμενοι δράστες της υπόθεσης είναι όλοι τους νεαρής ηλικίας.

Ταινία: Φύλακας Αδερφός [Okul Tirasi]

Κατά τη διάρκεια μιας πολύ έντονης μέρας σε ένα απομονωμένο οικοτροφείο, ένας πιτσιρικάς προσπαθεί να σώσει τον άρρωστο φίλο του, έχοντας να αντιμετωπίσει τη σκληρή γραφειοκρατία του διοικητικού συστήματος.

«Ανατριχιαστικό»: Επίθεση από τον πρόεδρο της ΔΟΕ στους προπονητές της Καμίλα Βαλίεβα

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, είπε την Παρασκευή πως ήταν «ανατριχιαστικό» να βλέπεις την έφηβη Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα να καταρρέει υπό πίεση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου, καθώς συνεχιζόταν το σκάνδαλο ντόπινγκ, αποδοκιμάζοντας τους προπονητές της 15χρονης.

Θεσσαλονίκη: Αγανακτισμένοι οι γονείς για το κτήριο του σχολείου όπου έπεσε παράθυρο

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ζητούν λύσεις για το κτήριο του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου που στεγάζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν γονείς και καθηγητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, που στεγάζεται στο διατηρητέο της Παλιάς Οικοκυρικής Σχολής, στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης, για την ακαταλληλότητα του κτηρίου.

Ποιες διαδικασίες ακολουθεί το υπ. Παιδείας για τα παιδιά που αγνοούνται – Τι λέει ο Αλ. Κόπτσης

Για τα σαράντα παιδιά ευπαθών ομάδων που δεν πηγαίνουν σχολείο και οι Αρχές δεν μπορούν να τα εντοπίσουν στην Αττική μίλησε στην ΕΡΤ ο Aλέξανδρος Κόπτσης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, αναφέροντας ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται.

B. Λαμπροπούλου: Μία δραστήρια εκπαιδευτικός από τη Μελβούρνη στη «Φωνή της Ελλάδας»

«Ήχοι ελληνικοί» ονομάζεται η σειρά podcast που δημιούργησαν με πολύ μεράκι, κατά το σχολικό έτος 2021 οι μαθητές της γ’ τάξης γυμνασίου του σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (City campus) υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου τους Βασιλικής Λαμπροπούλου, η οποία φιλοξενήθηκε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.