Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Dancing to Connect: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους σε σχολεία

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, η Στέγη, και ο ΟΠΑΝΔΑ συνεργάζονται με τη διεθνώς καταξιωμένη ομάδα σύγχρονου χορού Battery Dance Company σε ένα 10ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με θέμα το χορό.

Ο «Σπάιντερμαν» των U2 υποδέχεται αυτιστικά παιδιά στο Μπρόντγουεϊ

Ο Σπάιντερμαν υποδέχεται για πρώτη φορά παιδιά που πάσχουν από αυτισμό σε μία ειδική παράσταση στο Μπρόντγουεϊ, στις 27 Απριλίου.

Δείτε σήμερα: Το Καναρινί Ποδήλατο

Δείτε σήμερα στην ΕΡΤ1 στις 22:00 την ταινία "Το Καναρινί Ποδήλατο"

Αγγλικός Τίτλος: The Canary Yellow Bicycle

Ένας νέος και πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος, ο Άρης Σιούτης, αναλαμβάνει την έκτη τάξη σε κάποιο δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Από την πρώτη κιόλας μέρα, την προσοχή του τραβάει ο Λευτέρης, ένας εξαιρετικά αδύναμος μαθητής, σχεδόν αγράμματος.

8ο Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (8th Athens ANIMFEST) ετοιμάζεται να υποδεχτεί, από 7 έως 13 Μαρτίου 2013, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 33 χώρες από όλο τον κόσμο.

Παιδιά αποκρυπτογραφούν τη γλώσσα της εικόνας

Τα τελευταία πλάνα της ταινίας του Σκορσέζε «Hugo» προβάλλονται στην οθόνη του κινηματογράφου «Αλέξανδρος» και τα παιδιά από το σχολείο του Ελευθέριου-Κορδελιού χειροκροτούν. Έχει τελειώσει η πρώτη φάση του διαφορετικού μαθήματος με τίτλο «Πάμε Σινεμά», που παρακολουθούν αυτές τις ημέρες.

Δωρεάν τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, ενισχυτικής διδασκαλίας και αθλητισμού

Πληροφορίες για τα κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη δημιουργική απασχόληση και αθλητισμό για μαθητές Δημοτικών Σχολείων από τις αφίσες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για να κατεβάσετε την αφίσα της ενισχυτικής παρακαλώ πατήστε εδώ
Για να κατεβάσετε την αφίσα της δημιουργικής απασχόλησης παρακαλώ πατήστε εδώ

Οι ασιάτες μαθητές ξεπερνούν τους ευρωπαίους στα μαθηματικά

Ακόμη ένα επιστημονικό πεδίο φαίνεται να κατακτά η Ασία. Σύμφωνα με τη διεθνή έκθεση «Trends in International Mathematics», που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι Ασιάτες μαθητές είναι πλέον οι καλύτεροι στα μαθηματικά, αφήνοντας πίσω τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους.

Τα έμβρυα ξεχωρίζουν συλλαβές τρεις μήνες πριν γεννηθούν

Ακόμη και μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, τρεις μήνες προτού γεννηθούν, τα μωρά έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται συλλαβές από ομιλίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πρεμιέρα στις 17 Μαϊου

Με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας αρχίζει την Παρασκευή 17 Μαΐου ο «μαραθώνιος» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ στις 15 Μαΐου θα χτυπήσει το κουδούνι που θα σημάνει τη λήξη των μαθημάτων στα λύκεια της χώρας.

Βοηθήστε τα παιδιά σας όταν θρηνούν ένα ζώο

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν μαζί με τα ζώα. Γι αυτά είναι φίλοι, σύντροφοι στο παιχνίδι και μια ζεστή γούνινη αγκαλιά. Μαζί με τα καλά όμως, τα παιδιά καλούνται να μάθουν και τα άσχημα: την αρρώστια, το θάνατο, το αντίο. Τα παιδιά δυσκολεύονται να δεχθούν το θάνατο ενός αγαπημένου κατοικιδίου. Μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε τα παιδιά σας όταν χάσετε ένα ζώο είτε από ασθένεια είτε από φυσικά αίτια:

Doodle 4 Google: «Η Ελλάδα μου»

Το Doodle 4 Google είναι ένας διαγωνισμός ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών, που έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Η Ελλάδα μου» και θα πρέπει το doodle το οποίο θα σχεδιάσουν οι μαθητές να αντικατοπτρίζει την δική τους άποψη για την Ελλάδα.

Παιχνίδι: Ταξίδι Φυγής

Το παιχνίδι σου δίνει την ευκαιρία να βιώσεις τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας. Χιλιάδες παιδιά στην ηλικία σου έχουν βρεθεί στη θέση του ήρωα του παιχνιδιού. Κάποιο από αυτά μπορεί να είναι στο σχολείο ή στην τάξη σου.

Για να δεις αν θα προλάβεις να ξεφύγεις πάτησε εδώ. Διάλεξε ήρωα ή ηρωίδα και….ΤΡΕΞΕ
Πηγή: 21ο Δημοτικό Αθηνών

Προβολή: Κύκλωμα από... χαρτί



Προκήρυξη εξετάσεων επάρκειας ΕΝΓ

Διαβάστε την προκήρυξη εξετάσεων επάρκειας ΕΝΓ  που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο 2013.

“Σινε-Μαθήματα: Εκπαιδεύοντας θεατές…”2

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διαμέσου της Υπεύθυνης των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ευαγγελίας Κουνέλη, συνεχίζοντας τον κύκλο σεμιναρίων:«Σινε-Μαθήματα: Εκπαιδεύοντας θεατές…»1,
σας προσκαλεί στο δεύτερο σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί τη
Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, ώρα 17.00,
στα 1ο και 6ο Δημοτικά Σχολείο Χολαργού
(Περικλέους 51-53, Χολαργός, τηλ. 2106511198 – 2106546895).

Μαθήματα ζωής από νεαρούς σκιέρ με αναπηρία

Το αγωνιστικό σκι απαιτεί πολλά περισσότερα προσόντα, πέρα από τα φυσικά. Δεν αρκεί να έχεις απλά γερά πόδια και χέρια και δυνατή όραση. Πάνω από όλα, απαιτείται ισχυρή θέληση για να γίνεις πρωταθλητής.

Η συγκλονιστική ιστορία της Πέρλα Μεσσίνα

Πριν από περίπου 6 χρόνια, η Πέρλα Μεσίνα σε ηλικία 45 χρόνων παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση με προσκεκλημένη την πιο διάσημη αυτιστική στον κόσμο, την Τεμπλ Γκράντιν συνειδητοποίησε, ότι έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της χωρίς να γνωρίζει ότι είναι αυτιστική.