Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα μαθητείας για αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης

Ξεκινούν οι εγγραφές επιχειρήσεων για νέο Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», μέσα από το οποίο θα δίνεται ευκαιρία σε νέους Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων 2-3 ετών, να αποκτήσουν την πρώτη επαφή τους με την αγορά εργασίας, πραγματοποιώντας Μαθητεία 6 ωρών ημερησίως σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας.

Υποτροφίες από το “Ροδίων Παιδεία”

Μία ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Κυριακή, 29 Απριλίου, τα Εκπαιδευτήρια "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ" στις εγκαταστάσεις τους- από τις 10:00 μέχρι τις 14:00- με τίτλο: "Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2012".
Διαβάστε περισσότερα στη Ροδιακή

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Επείγουσα Προνοσοκοµειακή Ιατρική από το ΕΚΑΒ

Την έναρξη του 18ου Μετεκπαιδευτικού Προγράµµατος στην Επείγουσα Προνοσοκοµειακή Ιατρική (Ε.Π.Ι. ), ανακοίνωσε το ΕΚΑΒ. Το Πρόγραµµα παρέχεται από το Μετεκπαιδευτικό Κέντρο στην Ε.Π.Ι. που ιδρύθηκε και λειτουργεί στο ΕΚΑΒ (Ν. 2345/12-10-95) και θα υλοποιηθεί για την εκπαιδευτική περίοδο 2012-2013, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Η δική μου χάρτινη ιστορία για τη γη» από την Tetra Pak και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Η Tetra Pak Hellas SA και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης πραγματοποίησαν σε συνεργασία πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τίτλο «Η δική μου χάρτινη ιστορία για τη γη», πάνω σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση και την αξία της για το αστικό και φυσικό περιβάλλον.

Σειρά επιστημονικών ομιλιών από νέους ερευνητές στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Σειρά από ομιλίες ερευνητών θα πραγματοποιηθεί στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου τον Μάιο. Στις ομιλίες αυτές θα παρουσιαστούν σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, αλλά και ιστορίες από την καθημερινή ζωή στο εργαστήριο. Νέοι επιστήμονες θα μιλήσουν στο κοινό για την έρευνά τους, για τις προκλήσεις, τις αντιξοότητες και την ικανοποίηση της ζωής του ερευνητή. Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη.

Τι ισχύει για τους μαθητές που πιάνονται να αντιγράφουν στις εξετάσεις

Σύμφωνα με απόφαση του υπ. Παιδείας για τους αντιγραφείς των πανελλαδικών εξετάσεων και των μαθητών που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, από ισχύουν τα ακόλουθα:

Πρόγραμμα εξετάσεων σχολικού έτους 2011-2012

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2011-2012 την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Η βία γερνάει πρόωρα τα παιδιά - τους «κόβει» 10 χρόνια ζωής

Τα παιδιά που συστηματικά πέφτουν θύματα βίας, παρουσιάζουν φθορές στο DNA τους παρόμοιες με αυτές του γήρατος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που έδειξε πως η βία τα γερνάει κατά 7-10 χρόνια.

Εκπαίδευση για τα αρωματικά φυτά απο Α.Π.Θ

Nα εκπαιδευτούν και να καταστούν ενημερωμένοι επαγγελματίες, ώστε να αντιμετωπίσουν σφαιρικά και ολοκληρωμένα την «Παραγωγή Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών και Αιθερίων Ελαίων» δίνει την δυνατότητα το Διατμηματικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης-Κατάρτισης που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων διερμηνέων στο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης ΑΜΕΑ στις Νέες Τεχνολογίες

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2007-2013», ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και εθνικών πόρων υλοποιεί Έργο με τίτλο: