Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Κατασκευή: Χάρτινο το αστεράκι...

Πηγή
Φέτος σκεφτόμαστε να φτιάξουμε με τα μαθητούδια μας αυτά τα χάρτινα αστεράκια. Για να δούμε τι θα χρειαστούμε: Καλής ποιότητας χαρτόνι δύο όψεων (κατα προτίμηση με κάποιο χριστουγεννιάτικο θέμα), ψαλίδι, μολύβι, σπάγγο, το πατρόν και φυσικά τις οδηγίες.
Για τους πιο origami τύπους, έχουμε να σας προτείνουμε αυτά τα αστέρια. Για να τα φτιάξετε, μπορείτε είτε να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες με φωτογραφίες για κάθε στάδιο κατασκευής ή τα σχετικά βίντεο (μέρος 1 και μέρος 2).

Κατασκευή: Κουκουναροξωτικά

Πηγή
Για να φτιάξετε τα κουκουναροξωτικούλια της φωτογραφίας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Lia Griffith. Θα βρείτε οδηγίες και φωτογραφικό οδηγό κατασκευής, καθώς και το πατρόν που χρειάζεστε. Καλή κατασκευή!

Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2015 στην Σουηδική πόλη Borås

Στη Σουηδική πόλη Borås απονέμεται το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης για το 2015, για τις πόλεις που είναι φιλικές προς τα Άτομα με Αναπηρία.

Η απονομή του έγινε χθες,κατά τη διάσκεψη που οργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αναπηρίας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν άτομα με αναπηρία, οργανώσεις εκπροσώπησής τους, αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ, φορείς παροχής υπηρεσιών, δεξαμενές σκέψεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργοδότες με σκοπό να συζητήσουν σημαντικές πτυχές που αφορούν την απασχόληση, την προσβασιμότητα και τις μελλοντικές προκλήσεις.

Με κινητό 2 στα 10 παιδιά του Δημοτικού

Απόλυτα εξοικειωμένα με τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών δείχνουν τα παιδιά στην Ελλάδα με τα ποσοστά διείσδυσης της χρήσης υπολογιστών και Διαδικτύου να κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν 2 στα 10 παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών έχουν κινητό τηλέφωνο!

Το πρώτο δημόσιο σχολείο που πέταξε τις καρέκλες

Πηγή
Το Δημοτικό Σχολείο στο Φουρφουρά της Κρήτης είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο, όπου οι καρέκλες των μαθητών έχουν κυριολεκτικά πεταχτεί...

Της Γεωργίας Λινάρδου

Ίσως και να είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα, στο οποίο συμβαίνουν προχωρημένα, για τα ελληνικά δεδομένα, πράγματα!

Το εν λόγω δημοτικό σχολείο, που βρίσκεται στο Φουρφουρά της Κρήτης, πέταξε τη Δευτέρα (01/12) τις συνηθισμένες άχρωμες καρέκλες από τις σχολικές τάξεις, και τις αντικατέστησε με πολύχρωμες μπάλες για πιλάτες!

Διασκεδαστικό και ασφαλές Διαδίκτυο για τα παιδιά φτιάχνει η Google

Μια έκδοση των πλέον δημοφιλών υπηρεσιών της ειδικά για παιδιά προτίθεται να αναπτύξει η Google, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής μηχανικού Πάβνι Ντιγουάντζι στην εφημερίδα USA Today. Η μηχανικός ήταν επικεφαλής της ομάδας που αναπτύσσει εφαρμογές για την εκπαίδευση και την «τάξη» της Google.

Χόκινγκ: Θέλω να γίνω αντίπαλος του Τζέιμς Μποντ

Ξεχάστε τις περίφημες θεωρίες του για τις μαύρες τρύπες, ή την προειδοποίησή του ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εξαφανίσει την ανθρωπότητα. Ο διάσημος βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ έχει άλλη φιλοδοξία το τελευταίο διάστημα: Να παίξει σε κάποια ταινία, και συγκεκριμένα να γίνει «κακός» του Τζέιμς Μποντ. 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2014 από το Σώμα Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το Κάτι Άλλο"

Το Σώμα Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το Κάτι Άλλο" διοργανώνει ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι και σας καλεί σε ένα εορταστικό διήμερο γεμάτο καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλές εκπλήξεις!

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δημιουργικής Απασχολησης ΑμεΑ του Σωματείου, Βιθυνίας 30 - Κάτω Τούμπα. Ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Ψηφιακή καθημερινή υγεία...

Αν μας ζητούσαν μερικά παραδείγματα της ψηφιακής επανάστασης που βιώνει η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι μάλλον δεν θα αναφέραμε το γεγονός πως το Ιντερνετ χάρισε ένα ανεκτίμητο «παράθυρο» στον έξω κόσμο σε ανθρώπους που λόγω ασθένειας είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι ή ότι οι εφαρμογές μετατροπής κειμένου σε ομιλία έγιναν ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Κι όμως, όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά το στέλεχος της ΙΒΜ Mary Pat Radabaugh, αν για τους περισσότερους ανθρώπους η «έκρηξη» της τεχνολογίας σήμαινε πως έγινε πιο εύκολη η καθημερινότητά τους, για τα άτομα με ειδικές δεξιότητες σήμαινε πως απέκτησαν δυνατότητες που πριν τους ήταν εντελώς άγνωστες.

Ελληνικό κόμικ για τυφλούς

Ο Έλληνας εκδότης που χάραξε πάνω σε 57 ξύλινες πλάκες μια ιστορία αναζήτησης αρχαίων παγοκολώνων - στη γλώσσα των τυφλών!- μιλά στη LIFO

Το Shapereader είναι ένα ρεπερτόριο από patterns με σκοπό να μεταφραστούν λέξεις και έννοιες σε ανάγλυφα σχήματα. Ξεκίνησε με πρωταρχικό σκοπό να αποδοθεί ένα έργο σε κόμικ για ένα αναγνωστικό κοινό τυφλών ή με προβλήματα στην όραση. Αν και απευθύνεται κυρίως σε άτομα αυτής τη κοινότητας, η εξέλιξή του επιτρέπει να γίνει προσβάσιμο και σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Το Shapereader χρηματοδοτήθηκε από το φινλανδικό ίδρυμα Koneen Saatio το 2013, στο πλαίσιο μιας πρόσκλησης για συμμετοχές με θέμα την τέχνη και την πολυγλωσσία.

Οι αριθμοί «βλέπουν και μιλούν»!

Τα τελευταία στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι αποθαρρυντικά. 285 εκατομμύρια ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο πάσχουν από διαταραχές της όρασης. Τα 246 εκατομμύρια εξ αυτών έχουν ήδη περιορισμένη όραση, ενώ τα 39 εκατομμύρια παρουσιάζουν πλήρη απώλεια όρασης.Ωστόσο, σύμφωνα με του ειδικούς το 80% των διαταραχών όρασης παγκοσμίως μπορούν να προβλεφθούν ή θεραπευθούν.