Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020


Καλή επιτυχία!!

Πώς επιλέγουν τα παιδιά βιβλία;

Σύμφωνα με νέα μελέτη στο Frontiers in Psycology, τα παιδιά φαίνεται ότι προτιμούν βιβλία ιστοριών, που περιέχουν περιέχουν περισσότερες αιτιώδεις πληροφορίες και αυτό γιατί έχουν μια έντονη επιθυμία να κατανοήσουν τον τρόπο που ο κόσμος λειτουργεί γύρω τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά βομβαρδίζουν γονείς και δασκάλους με ερωτήσεις αναφορικά με το πώς και το γιατί λειτουργούν τα πράγματα γύρω τους όπως βλέπουν.

Ρωγμές στην προστασία των εφήβων από τα λοιμώδη νοσήματα προκαλεί η μείωση των εμβολιασμών

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΠΟΧΗ της πανδημίας, με τη ζωή να περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τον κορωνοϊό, άλλα ζητήματα υγείας πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, ειδικά την περίοδο του #ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, που υπήρχε σύσταση για αποφυγή των μετακινήσεων προς τις δομές υγείας, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος της διασποράς του Covid 19. Όσο κράτησε το «απαγορευτικό», όλα μπήκαν στον... πάγο και τώρα που επιστρέφουμε στη νέα κανονικότητα, τα σοκαριστικά στοιχεία που κατέγραψε η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής για έως και 70% μείωση των εμβολιασμών πρωτίστως στους εφήβους αλλά και στα παιδιά διαψεύδουν το σύνθημα της επιστροφής #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ. 

Ματ Μπρίτιν στην «Κ»: «Υπάρχει μια τρομερή ευκαιρία να εκσυγχρονίσουμε την εκπαίδευση»

«Οπως η κρίση επιτάχυνε τη χρήση της τεχνολογίας, έτσι η τεχνολογία μπορεί να επιταχύνει την έξοδο από την κρίση». Με αυτό το μήνυμα, ο πρόεδρος της Google για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Ματ Μπρίτιν, ανακοίνωσε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τη φιλόδοξη πρωτοβουλία Grow Greece with Google – μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η οποία έχει στόχο να στηρίξει την ανάκαμψη της χώρας μέσω της τεχνολογίας. Στην πρώτη φάση του προγράμματος προτεραιότητα έχουν οι ψηφιακές δεξιότητες: μέσω μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα με τον ΟΑΕΔ, περισσότεροι από 3.000 νέοι άνεργοι θα καταρτιστούν δωρεάν, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Google, σε σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες, ενώ σε δεύτερη φάση του προγράμματος, ο ΟΑΕΔ θα συνδέσει τους ωφελουμένους με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, για να αποκτήσουν αμειβόμενη εξάμηνη εργασιακή εμπειρία. Με αφορμή τη νέα πρωτοβουλία της εταιρείας, η «Κ» συνομίλησε με τον Ματ Μπρίτιν για το χάσμα των ψηφιακών δεξιοτήτων στη χώρα, καθώς και το ενδιαφέρον της εταιρείας να εντείνει την παρουσία της στον ελληνικό δημόσιο διάλογο για το μέλλον της τεχνολογίας.

Πώς η υπερβολική αγάπη μπορεί να καταστρέψει τα παιδιά μας: ένα συγκλονιστικο βίντεο

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η αγάπη της μάνας δεν έχει όρια, ωστόσο πρέπει να έχει η φροντίδα της διαφορετικά το παιδί δεν αυτονομείται ποτέ και ζει πάντα στην σκιά των γονιών του.

Όταν προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από κάθε κίνδυνο και κάθε λάθος (αλλά δική τους) επιλογή, καταλήγουμε να τα «ευνουχίζουμε». Με λίγα λόγια μεγαλώνουμε παιδιά που δεν θα μπορέσουν ποτέ να στηριχτούν στα πόδια τους. Αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί να απεικονίσει το παρακάτω βίντεο που με σκληρό τρόπο δείχνει πόσο κακό μπορεί να κάνουμε στο παιδί μας, άθελά μας.

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με δεδομένο ότι ο αριθμός των οικογενειών, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιεί πολίτες και φορείς, προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαραίτητα για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που στηρίζει καθημερινά πανελλαδικά. 

Έως τις 20 Ιουνίου οι αιτήσεις για πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr (στην διαδρομή Εκπαίδευση/Εγγραφή σε σχολείο/Εγγραφή σε Πρότυπο / Πειραματικό Σχολείο) μπορούν να κάνουν οι γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να εισαχθούν σε πρότυπο ή πειραματικό σχολείο το σχολικό έτος 2020-2021.

Προβληματισμός για τη μη τήρηση κανόνων υγιεινής κατά τη μετακίνηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Β.Π. Α.Μ.Θ., έπειτα από διαμαρτυρίες μελών που αφορούν τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε κάποιες μετακινήσεις μαθητών από και προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε). όπου φοιτούν, αποφάσισε να προβεί σε γνωστοποίηση του θέματος προς κάθε υπεύθυνο, ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω και να γίνουν οι κατάλληλες συστάσεις ή να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα όπου είναι αναγκαίο.

Δραπετσώνα : Ο δάσκαλος του σχολείου μιλά για τον εφιάλτη της περιβαλλοντικής ρύπανσης

Δραματική έκκληση να μπει τέρμα στο περιβαλλοντικό έγκλημα της Δραπετσώνας που αποτελεί βόμβα για τη δημόσια υγεία, και θέτει σε κίνδυνο ακόμη και μικρά παιδιά, απευθύνει ο δάσκαλος του 2ου δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Ο Σταύρος Κώστογλου, ο διευθυντής του σχολείου που βιώνει καθημερινά την αφόρητη κατάσταση της έντονης δυσοσμίας, μαζί με εκατοντάδες παιδιά, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, MEGA Σαββατοκύριακο, για όλα όσα έχει δει τα τελευταία χρόνια.