Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πρωταπριλιά!

Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα ψέματα. Πρόκειται για μία παιγνιώδη συνήθεια των ανθρώπων, με παγκόσμια διάσταση. Το έθιμο έλκει την καταγωγή του από τη Δύση και οι ρίζες του ανιχνεύονται στους αρχαίους Κέλτες, οι οποίοι συνήθισαν την Πρωταπριλιά που καλυτέρευε ο καιρός να βγαίνουν για ψάρεμα. Τις περισσότερες φορές γύριζαν με άδεια χέρια, αλλά οι ψεύτικες ιστορίες τους για μεγάλα ψάρια έδιναν κι έπαιρναν.

Κάσπαρ: Το ρομπότ που βοηθά παιδιά με αυτισμό να κοινωνικοποιηθούν

Το Πανεπιστήμιο του Χερτφορτσάιρ δημιούργησε τον Κάσπαρ, ένα ρομπότ που διαδρά με παιδιά με αυτισμό βοηθώντας τα να διορθώσουν την συμπεριφορά τους.

Ο Κάσπαρ τραγουδάει, μπορεί και μιμείται τον άνθρωπο όταν τρώει, παίζει ντέφι και χτενίζεται κατά τη διάρκεια των συνεδριών που στοχεύουν στο να βοηθήσουν τον Φιν να αναπτύξει την επικοινωνία του με το κοινωνικό περιβάλλον και την αλληλεπίδρασή του με τον κοινωνικό του περίγυρο.

Στάση εργασίας κήρυξαν για την Τρίτη οι δάσκαλοι

Την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, την Τρίτη, 4 Απριλίου, αποφάσισε η ΔΟΕ, μετά από σχετικά αιτήματα συλλόγων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη του «τεράστιου» -όπως χαρακτηρίζει η ΔΟΕ- ζητήματος των μόνιμων διορισμών, και για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ για την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις. 

Ποια σχολεία βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό: «Το Παιδί θύμα του Ολοκαυτώματος»

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού «Το Παιδί θύμα του Ολοκαυτώματος», σύμφωνα με την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Οι βραβευθέντες στο διαγωνισμό που διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, θα συμμετέχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος που περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο του Άουσβιτς.

Αποχαρακτηρίζεται η διαγωγή των μαθητών στα σχολεία

Παρελθόν στα σχολεία θα αποτελεί το «διαγωγή κοσμία η κοσμιοτάτη».Διάταξη στη Βουλή για την κατάργηση του μέτρου του χαρακτηρισμού της «διαγωγής», θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Πανελλαδικές: Δικαίωμα και για 5ο εξεταζόμενο μάθημα

Ανοίγει ξανά την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις εφετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να δηλώσουν και 5ο εξεταζόμενο μάθημα ώστε να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε 2 επιστημονικά πεδία, όσοι μαθητές αισθάνονται «εγκλωβισμένοι» εξαιτίας της μείωσης του αριθμού εισακτέων στις σχολές αιχμής!