Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεργατική εποπτεία

Πώς γίνεται να έχεις μαθητή/τρια που δεν τον/την έχεις συνατήσει ποτέ, δεν του/της έχεις μιλήσει ποτέ, αλλά τον/την ξέρεις τόσο καλά σαν να τον/την έχεις κάθε μέρα; Και όμως, γίνεται. Στη συνεργατική εποπτεία! 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της γενικής αγωγής (δάσκαλοι/ες και καθηγητές/τριες) που ανέλαβαν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και νέοι/ες συνάδελφοι/ισσες που ακόμα δεν αισθάνονται «έτοιμοι» και χρειάζονται μια μικρή καθοδήγηση, μοιράζονται μαζί μας σκέψεις, προβληματισμούς, δυσκολίες και διδακτικές ιδέες και χαράζουμε μαζί την πορεία της διδασκαλίας. 

Κορίτσια Ρομά από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης διακρίνονται σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής!

«Έχεις πάει καθόλου στον Δενδροπόταμο;», με ρώτησε δύο φορές η Δανάη, ενώ η Έλια τις έδινε οδηγίες για τη φωτογράφιση. «Δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Θα πίστευες ποτέ ότι θα έκανες θέμα μία 14χρονη για κάτι άλλο, εκτός από έναν γάμο και μία εγκυμοσύνη στα άμεσα σχέδια;». Η ίδια είναι όντως ιδιαίτερη περίπτωση. Αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά περισσότερο, τη ρομποτική, ξοδεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της σε καλώδια και σκέψεις για ένα μέλλον μακριά από τον τόπο της. 

Εθελοντές ζητάει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Πρόσκληση για εθελοντική εργασία απευθύνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) προς ανθρώπους κάθε ηλικίας για να συμμετέχουν στους νέους κύκλους εκπαίδευσης εθελοντών που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Η υπνική άπνοια δημιουργεί προβλήματα στο σχολείο

Τα παιδιά που κοιμούνται ανήσυχα επειδή εξαιτίας διαταραχών της αναπνοής όπως η αποφρακτική άπνοια ύπνου μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μαθήματά τους αναφέρει νέα έρευνα.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι διαταραχές ύπνου προκαλούν άμεσα τα ακαδημαϊκά προβλήματα» διευκρίνισε η κύρια ερευνήτρια Barbara Galland, research associate professor, University of Otago, Dunedin, New Zealand.

Ακροάσεις για την Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ακρόαση για τη στελέχωση της Παιδικής Χορωδίας της, προκηρύσσει η Εθνική Λυρική Σκηνή για την καλλιτεχνική περίοδο 2015-2016. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, Ακαδημίας 59, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, κατά τις ώρες 11.00-15.00.