Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πώς μπορούμε να πείσουμε το παιδί μας στην εφηβεία να διαβάσει λογοτεχνικά βιβλία;

Μην ζητάτε απο τα παιδιά να διαβάζουν λογοτεχνία επειδή έτσι θα γράφουν καλύτερες εκθέσεις ή θα κάνουν λιγότερα ορθογραφικά λάθη. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι τα βιβλία είναι απόλαυση, μαγεία, ένα παράθυρο σε άλλους κόσμους. 

Αφήστε τα να επιλέξουν ό,τι βιβλία θέλουν, ακόμα και αν εσείς δεν τα θεωρείτε αξιόλογα. Αν επιλέξουν βιβλία με βία, μεταφυσικές δυνάμεις, παράξενα πλάσματα, έρωτες, κακά παιδιά μην τρομάξετε και μην βιαστείτε να τα απογορέψετε. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτές τις ιστορίες για να αποκτήσετε πρόσβαση και να καταλάβετε τις σκέψεις, τις επιθυμίες, τους προβληματισμούς και τους φόβους τους. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία προτιμούν βιβλία με πρωταγωνιστές εφήβους και νεαρούς ενήλικες

Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2014

Από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2014, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2013, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις.

“Eχει και η Μαρία στους Αρκιούς δικαίωμα στην εκπαίδευση”

Η Ελένη Ντινώρη από την Κω, φοιτήτρια του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης μας κοινοποίησε την επιστολή που έστειλε στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά με τίτλο «Τα αγράμματα παιδιά του Αιγαίου»:

“Αντιμετωπίσαμε πρόσφατα το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας με μια τραγική κατάληξη. Δεν κατανοώ τον λόγο που το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είχε προνοήσει, δεν είχε πληροφορηθεί για το φαινόμενο αυτό και δεν είχε λάβει τα μέτρα του. Εγώ δε θα εκθέσω αυτό το θέμα νομίζω έχει πάρει το δρόμο του. Εγώ θα σταθώ ένα βήμα πριν με τα ακόλουθα ερωτήματα.

Φαγητό και ύπνος οι μεγάλες... μάχες των γονιών

Η ώρα του βραδινού φαγητού, του μπάνιου και του ύπνου κάνουν δυσκολότερη τη ζωή των γονιών εκτοξεύοντας στα ύψη το καθημερινό άγχος, σύμφωνα με νέα ηλεκτρονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στον Independent και στην οποία συμμετείχαν χίλιοι δώδεκα γονείς με παιδιά ηλικίας έως δέκα ετών. Υπολογίζεται ότι, κατά μέσο όρο, οι γονείς δαπανούν συνολικά εκατόν εβδομήντα επτά ημέρες, σχεδόν έξι εβδομάδες το χρόνο, προκειμένου να ταΐσουν και να κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους, με τη μεγάλη μάχη να δίνεται όταν αυτά θα πρέπει να πάνε στο κρεβάτι. Ολα αυτά μέχρι την ηλικία των δέκα.

Ιστοσελίδα βοηθά τους γονείς να αποτρέψουν τα παιδιά από την κατανάλωση αλκοόλ

Η Diageo Hellas και η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας παρουσιάζουν τον ανανεωμένο ιστότοπο www.socped.gr, με την προσθήκη της νέας θεματικής ενότητας «Αλκοόλ 18+, εξηγώ στο παιδί μου γιατί». 

Νέο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για την Άνοιξη του 2015 είναι έτοιμο!

Για να «ξεφυλλίσετε» ηλεκτρονικά το τεύχος 117, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε εδώ

Αλλεργική ρινίτιδα στο παιδί

Τα αγόρια έχουν διπλάσια πιθανότητα να παρουσιάσουν αλλεργική ρινίτιδα. Η μέση ηλικία των ασθενών είναι 10 χρονών. Τα συμπτώματα μοιάζουν πολύ με αυτά του κοινού κρυολογήματος.

Έτσι την πρώτη φορά που το παιδί θα προσβληθεί από την αλλεργική ρινίτιδα εσείς, και πιθανότατα και ο γιατρός σας, θα νομίσετε ότι το παιδί κρυολόγησε. Όταν όμως τα συμπτώματα θα επιμείνουν, τότε ο γιατρός σας θα υποψιαστεί την αλλεργική ρινίτιδα και αφού θέσει την διάγνωση θα χορηγήσει την κατάλληλη αγωγή. 

Ζωγράφισε την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης!



Αν είσαι 6 - 12 ετών ζωγράφισε την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης! Διάλεξε τα χρώματα και τα υλικά που σου αρέσουν και ζωγράφισέ το! Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Φόρεσέ του καπέλο, γυαλιά, μάσκα, μεταμόρφωσέ το σε αγαπημένο σου υπερήρωα ή στόλισέ το με διάφορα χρώματα και σχήματα!

Νόησις: Νέα τμήματα ρομποτικής

Νέα τμήματα ρομποτικής:
Για Α΄ - Γ΄ Δημοτικού
και για Δ΄ Δημοτικού - Α΄ Γυμνασίου