Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

thess ... λιγο ακομα γαλα για πολλα παιδια;

.. σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης προσπάθειας οι thessAlonistas για ακόμα μια χρονιά σας προσκαλούν όλους να βοηθήσουμε τους “Γιατρούς του Κόσμου” να στήσουμε και φέτος ένα ακόμα μεγαλύτερο δέντρο από γάλα για να έχουν και αυτά τα Χριστούγεννα, όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα!!!

Μια μικρή αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση, έχουμε όλοι ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί. Στην περσινή μας γιορτή η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία μιας και συγκεντρώθηκαν πάνω από 55.000 κουτιά γάλα και 4 τόνοι τρόφιμα.

Έτσι και φέτος σας περιμένουμε στον Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας (με Τσιμισκή γωνία) από τις 10:00 το πρωί εώς τις 22:00 το βράδυ με κορύφωση της γιορτής μετά τις 17:00 το απόγευμα. 

‘Όταν η Ριάνα εκτόπισε το «Φεγγαράκι μου λαμπρό» από το top10 των νανουρισμάτων!

Οι γονείς σήμερα φαίνεται πως βρίσκουν τα παραδοσιακά νανουρίσματα «βαρετά» και «ανόητα» και προτιμούν να βάζουν τα παιδιά τους για ύπνο τραγουδώντας τους τα αγαπημένα χιτ των σύγχρονων ποπ σταρ! Αυτό αποκάλυψε έρευνα που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 γονείς στην Αγγλία που, σε σχετική ερώτηση, απάντησαν σε ποσοστό 50% ότι τα παιδιά τους τραγουδούν πολύ πιο συχνά τις επιτυχίες της Αντέλ και της Ριάνα από ό,τι τραγούδια όπως το «Μια ωραία πεταλούδα» ή το «Αχ κουνελάκι». Μάλιστα, μόνο το 15% απάντησε ότι τα παιδιά τους προτιμούν να ακούν τα «κλασικά» παιδικά τραγουδάκια και νανουρίσματα. 

Τι μου πήρες νονά;

Οι γιορτές, ιδίως τα Χριστούγεννα, είναι συνώνυμα της χαράς και των δώρων. Ποιος όταν ακούσει τη λέξη χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν φαντάζεται ένα φωτισμένο έλατο με δώρα από κάτω; Και φυσικά στο προσκήνιο βρίσκονται τα παιδιά, οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές των εορταστικών ημερών, αποδέκτες απλόχερων συναισθημάτων από συγγενείς και φίλους αλλά και υλικών αγαθών που επιβάλλει το εθιμοτυπικό. Η εικόνα των χαμογελαστών παιδιών που λαμβάνουν δώρα και ανυπομονούν να τα ξετυλίξουν και να παίξουν είναι το… κλασικό ενσταντανέ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δεν είναι όμως το μόνο! Στις μέρες μας τείνει να διαφοροποιείται καθώς εκτός από χαμόγελα και ικανοποίηση, η προσφορά των δώρων φέρνει συχνά γκρίνιες, κλάμα και ένταση, και μάλιστα με… ισχυρή επιχειρηματολογία από τους λιλιπούτειους, όπως ότι «δεν ήταν το δώρο που ήθελα», «αυτό το παιχνίδι το έχω», «δεν μου αρέσει αυτό, τι άλλο μου έφερες;»

Διακήρυξη για τη Συνταγματική Αναγνώριση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Φίλες και φίλοι,
Εκ μέρους του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλαδος (OM.K.E.), σας παρουσιάζουμε τη διακήρυξη της ΟΜ.Κ.Ε. και σας καλώ να στηρίξετε το πάγιο αίτημα των κωφών, των βαρήκοων και γενικά όλων των χρηστών της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας προκειμένου να αναγνωριστεί η νοηματική γλώσσα με άρθρο στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Άποψη: Α. Λιδωρίκης "Άνθρωπος σε καρότσι, ανάμεσα σε αυτοκίνητα"

Έχοντας περπατήσει από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, που αποτελεί πλέον το in σημείο συνάντησης της νεολαίας στο κέντρο της Αθήνας, φθάνουμε στην Πλατεία Δεξαμενής, στους πρόποδες του Λυκαβηττού.

Πήγε στην εκκλησία με την σκυλίτσα του

Η Μελίτα, ήταν σήμερα ένας απρόσμενος επισκέπτης στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα. Ο λόγος για ένα πανέμορφο σκυλί, οδηγό τυφλών, που σήμερα το πρωϊ είχε την πρώτη του επαφή με το εκκλησίασμα, αλλά από το αμέσως επόμενο διάστημα αυτή η εικόνα θα είναι συχνή.

Διεθνής διάκριση για δύο σχολεία στην Καβάλα

Δύο σχολεία της Καβάλας, το 1ο Γυμνάσιο και το 6ο Γενικό Λύκειο, διακρίθηκαν στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Σχολικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που διοργάνωσε το Κολέγιο Τύπου και Τηλεόρασης της Ουκρανίας.