Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα μυρίζει...

Τέσσερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι χωρισμένοι γονείς τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που οι οικογένεια έρχεται πιο κοντά, αλλά για τους γονείς που είναι χωρισμένοι, αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι χωρισμένοι γονείς τη γιορτινή περίοδο ποικίλουν: από την ανησυχία για το αν ο πρώην σύζυγος/σύντροφος θα απογοητεύσει στη διαμόρφωση του προγράμματος των ημερών, έως το αίσθημα ενοχής ότι το παιδί δεν θα απολαύσει τις γιορτινές ημέρες όπως θα συνέβαινε αν ήταν παρόντες κι οι δυο του γονείς.

Οι απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε στα παιδιά

Ο οργανισμός των παιδιών μέχρι τα 12-14 χρόνια τους αναπτύσσεται ραγδαία. Λόγω αυτού του γρήγορου ρυθμού ανάπτυξης, οι προληπτικές εργαστηριακές εξετάσεις είναι απαραίτητες, επειδή αυξάνουν τις πιθανότητες να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν διαταραχές, πριν προλάβουν να προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα.

Άγχος για το σχολείο: Η διαταραχή που δεν γνωρίζουμε

Ένα από τα συχνότερα παράπονα των παιδιών αφορά το σχολείο και συχνά ζητούν επίμονα από τους γονείς τους να μην τα πάνε ξανά. Αν και αποτελεί μία φυσιολογική αντίδραση, καθώς τα παίρνετε μακριά από την διασκέδαση και την ασφάλεια του σπιτιού, ορισμένες φορές αυτή η διαμαρτυρία ενδέχεται να κρύβει ένα βαθύτερο πρόβλημα, την αγχώδη διαταραχή, καθώς το παιδί νιώθει τις προσδοκίες να αυξάνονται σημαντικά με το σχολείο, πράγμα που ενδεχομένως να μην μπορεί ακόμα να διαχειριστεί.

Tα Μυστικά του Βάλτου “ζωντανεύουν” με Playmobil στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Με ένα εντυπωσιακό, λεπτομερές και ειδικά κατασκευασμένο διόραμα από Playmobil, το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και θα παραμείνει εκεί περίπου για ένα μήνα, τα “Μυστικά του Βάλτου” της Πηνελόπης Δέλτα ξαναζωντανεύουν, αυτή τη φορά με έναν μοναδικό τρόπο, και προσκαλούν όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Μουσείου να τα θαυμάσουν. 

"Η κοινωνία έχει ανάγκη από ανθρώπους με παιδεία και όχι από ποδοσφαιριστές"

Ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών του Αστέρα Βύρωνα, Πέτρος Μήτρου μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την έλλειψη παιδείας στην ελληνική κοινωνία, τη συμπεριφορά των γονιών, αλλά και στα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν σε αναπτυξιακό επίπεδο.

Πώς η τηλεϊατρική μπορεί προλάβει την απώλεια ακοής στα παιδιά

Το Πρόγραμμα Παγκόσμιας Επιβάρυνσης Νόσων υπολογίζει, ότι υπάρχουν 1,1 που ζουν με απώλεια ακοής παγκοσμίως. Πάνω από το 80 τοις εκατό προέρχεται από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, από τις οποίες πολλές δεν έχουν πρόσβαση στη περίθαλψη και φροντίδα ακοής. Tα παιδιά που ζουν σε αγροτικές περιοχές έχουν ελάχιστη εώς κι ανύπαρκτη πρόσβαση στις κλινικές, καθώς το κόστος εξέτασης από ωτορινολαρυγγολόγο είναι αρκετά υψηλό. Το αποτέλεσμα για πάρα πολλά παιδιά είναι η απώλεια ακοής που προκαλείται από λοιμώξεις αυτιού και άλλα προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν αν διαγνωστούν έγκαιρα.

Υπουργείο Παιδείας: 1.041 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή

Το μόνιμο διορισμό 1.041 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, καλούνται 388 μέλη Ε.Β.Π. και 653 μέλη Ε.Ε.Π., 1.041 στο σύνολο, που είναι εγγεγραμμένα στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ 2019 και επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση και δήλωση προτιμήσεων περιοχών μόνιμου διορισμού, από τη Δευτέρα 23/12/2019 ως την Τρίτη 7/1/2020.