Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις της παιδικής ηλικίας μπορούν να καταπολεμήσουν τα στερεότυπα

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο NPJ Science of Learning οι πρώτες κοινωνικές εμπειρίες στον παιδικό σταθμό μπορούν να μετριάσουν μεγαλώνοντας τις τάσεις προς τα στερεότυπα. Η μελέτη αυτή έρχεται να συμπληρώσει κατά κάποιον τρόπο προηγούμενη έρευνα που υποστηρίζει ότι  η έκθεση στην κοινωνική ποικιλομορφία στην πρώιμη ζωή, όπως μέσω της ημερήσιας φροντίδας σε παιδικό σταθμό, επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων.

Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού My Career

Το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού My Career απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου – Γ’ Λυκείου) και είναι ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες με σκοπό την παροχή πληροφοριών και οδηγιών επαγγελματικού προσανατολισμού όλων των κατευθύνσεων. Με αυτήν την καινοτόμο και δυναμική πρωτοβουλία, βρισκόμαστε δίπλα σε μαθητές σχολείων της ελληνικής περιφέρειας , προετοιμάζοντας τους ώστε να έχουν σωστή ενημέρωση, και τα κατάλληλα εργαλεία για να επιλέξουν τις σπουδές και το επάγγελμα που τους ταιριάζει ενισχύοντας έτσι την εργασιακή τους ετοιμότητα.

Γονείς προσοχή: 3 χτυπητά σημάδια ότι κάποιος πάει να αποπλανήσει το παιδί στα social media

Tόσο οι έφηβοι όσο και εμείς οι γονείς ίσως θεωρούμε τους εαυτούς μας τρομερά παρατηρητικούς σε ό,τι αφορά τα σημάδια της διαδικτυακής αποπλάνησης. Κι όμως, οι θύτες, όσο εξελίσσεται η έννοια του ψηφιακού χώρου, τόσο βελτιώνουν τις πρακτικές τους.

Σχολική ποδιά: Επιστρέφει τελικά; Τι λένε πηγές του υπ. Παιδείας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το θέμα της σχολικής ποδιάς.

Δημοτικό σχολείο της Αττικής έχει καταθέσει πρόταση να γίνει επαναφορά στις σχολικές ποδιές. Την πρόταση έκανε ο Σύλλογος Γονέων, όπως αποκάλυψε το Live News, με τους γονείς των μαθητών να έχουν διχαστεί σε υπέρ και κατά.

Θεσσαλονίκη: Γονείς παίρνουν άδεια από τη δουλειά για να πάνε στο σχολείο τα παιδιά με αναπηρία

Αναγκασμένοι να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους που έχουν προβλήματα κινητικότητας στα σχολεία, είναι οι γονείς μαθητών που φοιτούσαν στο πρώην 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη, το οποίο σταμάτησε φέτος να λειτουργεί.

ΗΠΑ: Η τρανς κοινότητα αποτελεί το 5% των μαθητών στα σχολεία

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα έρευνα, η οποία αποκαλύπτει ότι πάνω από το 5% των μαθητών λυκείου είναι τρανς ή φυλοδιαφορετικά άτομα.

Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα Youth Risk Behavior Survey, μια εξαμηνιαία έρευνα σε πάνω από 20.000 νέους σε όλη τη χώρα. Η δεξαμενή δεδομένων του 2023 είναι η πιο πρόσφατη όσον αφορά τις έμφυλες ταυτότητες των ανηλίκων.

Δωρεάν Φροντιστηριακά Μαθήματα για Μαθητές Οικονομικά Ευάλωτων Οικογενειών του Δήμου Βέλου-Βόχας

Μια σημαντική συνεργασία με κοινωνικό πρόσημο του Δήμου Βέλου – Βόχας και Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Κορινθίας .

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Κορινθίας και τους ιδιοκτήτες – εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης που εδρεύουν σε όλες τις περιοχές του Δήμου, οι οποίοι προτίθενται να προσφέρουν δωρεάν θέσεις παρακολούθησης μαθημάτων σε απόρους και οικονομικά αδύναμους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, καλούν τους ενδιαφερόμενους να προβούν στην κατάθεση των αιτήσεων τους στα γραφεία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Επιστολή εκπαιδευτικών με αναπηρίες προς Πιερρακάκη: «Είμαστε σε απόγνωση πλέον»

Εκπαιδευτικοί ΑμεΑ με αναπηρίες των ιδίων ή μελών της οικογενείας έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Πιερρακάκη για το ζήτημα ότι οι εκπαιδευτικοί υπηρετούν πολλά χρόνια μακριά από τον τόπο τους.

Ζαχαράκη: Σχεδόν 7.500 παιδιά, άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένοι φιλοξενήθηκαν φέτος στις κατασκηνώσεις μας

Με υποδειγματικό τρόπο και αυξημένη συμμετοχή παιδιών, ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων λειτούργησε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες το κατασκηνωτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου λειτούργησαν συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα, 14 παιδικές εξοχές και κατασκηνώσεις.

Επιστημονική ημερίδα στις Σέρρες με θέμα την εκπαίδευση φροντιστών στη διαχείριση ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας

Ο Δήμος Σερρών, το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση φροντιστών στη διαχείριση ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» στις Σέρρες.