Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευή: Χάρτινα χριστουγεννιάτικα αστέρια

 

Η νέα εθελοντική «Ομάδα Δράσεων Αλληλεγγύης» του ΠΑΜΑΚ στο πλευρό αθλητών με οπτική αναπηρία

Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η νεοσυσταθείσα εθελοντική «Ομάδα Δράσεων Αλληλεγγύης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου παρείχε υποστήριξη στη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά Γκόλμπολ (Goalball), «Ηφαιστειάδα 2021», για άτομα με οπτική αναπηρία, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Εμβολιασμός παιδιών και εφήβων: Οδηγός του υπουργείου Υγείας με 19 ερωταπαντήσεις

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Υγείας τις απαντήσεις σε 19 συχνά ερωτήματα που αφορούν στον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων κατά της Covid.

Αναλυτικά:

1. Διστάζω να εμβολιάσω το παιδί μου, γιατί τα εμβόλια αυτά παρασκευάστηκαν σε σύντομο χρόνο. Μήπως δεν είναι ασφαλή;

Τα εμβόλια παρήχθησαν με ταχείς ρυθμούς χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, της παγκόσμιας συνεργασίας των επιστημόνων, της ισχυρής χρηματοδότησης, του μεγάλου αριθμού των εθελοντών και της μείωσης των σταδίων της γραφειοκρατίας. Ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας τηρήθηκε αυστηρά, χωρίς παρεκκλίσεις απ’ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Έλληνες μαθητές και φοιτητές κέρδισαν στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Debate για το Κλίμα

Συνολικά 113 μαθητές και φοιτητές από 13 χώρες της ΕΕ συμμετείχαν στους τελικούς του ευρωπαϊκού διαγωνισμού επιχειρηματολογίας Debate #ClimateOfChange που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, με στόχο να κερδίσουν χρησιμοποιώντας την καλύτερη διαλεκτική τακτική τους σε θέματα σχετικά με τη κλιματική αλλαγή, τη μετανάστευση και την οικονομία.

Εκπαιδευτικοί στα θρανία για να μάθουν… fake news

Κλήθηκαν να συντάξουν και να διαδώσουν… fake news, να κάνουν role playing αναλαμβάνοντας «κόντρα» ρόλους, να μπουν στα παπούτσια των εφήβων μαθητών τους, της γενιάς του TikTok και τηλεκπαίδευσης. Ο λόγος για 76 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας από σχολεία όλης της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Human Rights for Beginners» (Ανθρώπινα δικαιώματα για αρχάριους). Το εν λόγω εκπαιδευτικό εργαστήρι, που απευθύνεται σε ενήλικες, υλοποιείται από την οργάνωση New Wrinkle με χρηματοδότηση του προγράμματος Active Citizens Fund του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Εκθεση Unicef: Διάχυτη σιωπή και απουσία στοιχείων για την βία κατά παιδιών στην Ελλάδα

Βαθύ προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί το περιεχόμενο της Έκθεσης για την «Κατάσταση των παιδιών και των νέων στην Ελλάδα-2021» που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από τη UNICEF.

Συγκλονίζουν όχι μόνο τα στοιχεία που εμπεριέχει, όπως το γεγονός ότι «568.000 παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού», ή/και πως οι περισσότεροι δείκτες για την Ελλάδα σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρνητικοί για τη χώρα μας.

Μια πλατφόρμα που ανιχνεύει το μίσος στα social media


Διεθνής Διαγωνισμός Οικονομικών "Οικονομική Ολυμπιάδα"

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ: Μαρμελάδες, ζυμαρικά και γλυκά του κουταλιού παρασκευάζουν τα άτομα με νοητική υστέρηση του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι»

Δημιούργησαν το δικό τους εργαστήριο παρασκευής με στόχο την κοινωνικοποίηση και την επαγγελματική αποκατάσταση 
Τρία μέλη απασχολούνται μέχρι στιγμής και άλλα τρία εκπαιδεύονται 

Να συμμετάσχουν στη διαδικασία παρασκευής μαρμελάδων, ζυμαρικών, αλλά και γλυκών του κουταλιού, έχουν την ευκαιρία τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», στο χώρο του εργαστηρίου της αξΙΖΩ ΙΚΕ, της εταιρίας αρωγού στο έργο του Συλλόγου.