Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Εποπτικό υλικό από το 1876: Πάπλωμα με το... ηλιακό σύστημα

Solar System Quilt, Ellen Harding Baker
Όλοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε τη σημασία του κατάλληλου εποπτικού υλικού. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, όταν δεν βρίσκουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε, καταφεύγουμε είτε σε μετατροπές του διαθέσιμου εποπτικού υλικού, είτε στην κατασκευή του δικού μας. 

Πώς θα διαχειριστείτε το θυμό ως γονιός

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα και είναι λογικό όταν συμβαίνει στους γονείς, σε διάφορα στάδια. Αν όμως μπορείτε να το διαχειριστείτε σωστά μπροστά στα παιδιά, δίνετε ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς φερόμαστε όταν βιώνουμε ένα φυσιολογικό συναίσθημα. Αν ξεφύγει από τον έλεγχο ή συμβαίνει συνέχεια, προκαλεί μόνο αρνητικά πράγματα. Και έτσι φοβίζετε τα παιδιά. Ως γονιός, μπορεί να νιώσετε θυμό για το παιδί όταν σας μιλάει άσχημα ή δεν κάνει αυτό που ζητάτε. Μπορεί να θυμώνετε με το σύντροφό σας επειδή δεν βοηθά στις δουλειές του σπιτιού ή επειδή διαφωνείτε ως προς το μεγάλωμα. Αλλά σας συμβαίνει και όταν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε όλους τους ρόλους που καλείστε να φέρετε εις πέρας.

Ενα σχολείο προγραμματισμού για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Το πρώτο coding school στη χώρα που βοηθά την κοινωνική ένταξη των ανέργων και προσφύγων, προσφέροντάς τους γνώσεις γύρω από την πληροφορική και άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας

Σε μια δύσκολη περιοχή της Αθήνας, πίσω από το δημαρχείο της πόλης, στον δεύτερο όροφο των παλιών γραφείων του περιοδικού «Ρομάντσο», στεγάζεται εδώ και έναν χρόνο η Social Hackers Academy.

Πόρτα Ανοιχτή για όλα τα ευάλωτα παιδιά

Ενα διαφορετικό, διεθνές Συμπόσιο από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή, προσέγγισε επιστημονικά και καλλιτεχνικά, με περισσή αλήθεια και ανθρωπιά, όλα τα μείζονα ζητήματα που αφορούν «Το Ευάλωτο Παιδί», όποιο κι αν είναι αυτό, και την οικογένεια του 

Δήμος Νεάπολης- Συκεών: "No Barrier Tour" δοκιμαστική κατάδυση για άτομα με κινητική αναπηρία

O δήμος Νεάπολης-Συκεών γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3.12), διοργανώνοντας μία πραγματικά μοναδική εμπειρία δοκιμαστικής κατάδυσης για άτομα με κινητική αναπηρία «NoBarrierTour», την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών.

Τα Χριστούγεννα το Μουσείο Ακρόπολης στρέφει το βλέμμα του στα παιδιά

Με παιδικά κινητά εργαστήρια από την ομάδα εκπαίδευσης του Μουσείου, χριστουγεννιάτικη μουσική από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, swing πρωτοχρονιάτικες μελωδίες από την κεφάτη μπάντα The Swingin’ Cats και ξεχωριστή συμμετοχή της Κάρμεν Ρουγγέρη που θα αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά το Μουσείο Ακρόπολης έχει να προτείνει μια ξεχωριστή γιορτινή ατμόσφαιρα, ειδικά για τους μικρούς του επισκέπτες.

Έρευνα: Τα παχύσαρκα παιδιά εμφανίζουν συχνότερα άσθμα

Σύμφωνα με νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα, τα παραπανίσια κιλά ευθύνονται για το ένα τέταρτο περίπου των περιστατικών άσθματος στα παχύσαρκα παιδιά, με το ποσοστό να κυμαίνεται μεταξύ 23 έως 27%. Κατά τους επιστήμονες, περίπου το 10% όλων των παιδιών δύο έως 17 ετών, που πάσχουν από άσθμα, θα μπορούσαν να το έχουν αποφύγει, αν διατηρούσαν κανονικό βάρος.

Τι να προσέχετε όταν τρώτε έξω με τα παιδιά σας

Η διαδικασία κοινωνικοποίησης των παιδιών συμπεριλαμβάνει και το φαγητό έξω, με άλλους. Πως όμως μπορούμε να μάθουμε τα παιδιά μας να τρώνε σωστά σε ένα περιβάλλον με πολλές λιχουδιές και χωρίς να φέρνουμε προβλήματα πίσω στο σπίτι;