Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Όταν ο θυμός του εξουδετερώνει τη λογική – και την αγάπη.

Το παιδί σας πρέπει να εκφράζει τον θυμό του. Το χρειάζεται. Είναι υγιεινό και καθαρτικό. «Αλλά αυτό το συναίσθημα πρέπει να είναι σαν το φτέρνισμα: να καθαρίζει τα περάσματα και να τελειώνει» λέει ο Dr. Ned Hallowell. Δείτε μερικές από τις τεχνικές διαχείρισης θυμού που προτείνει για παιδιά που έχουν έντονα συναισθήματα (και αντιδράσεις).

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εισαγωγή 109 καταρτιζόμενων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας και 40 καταρτιζόμενων στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης (ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης) της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2024-2025.

Το ΑΙ λύνει το μυστήριο του Αλτσχάιμερ και του αυτισμού

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε ένα οπτικό χρονοδιάγραμμα υψηλής ευκρίνειας του ταξιδιού δισεκατομμυρίων νευρώνων στον εγκέφαλο νεογέννητων ποντικιών

Επιστήμονες στη Φλόριντα χρησιμοποίησαν τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και της εικονικής πραγματικότητας για να δημιουργήσουν 3D απεικονίσεις του εγκεφάλου ποντικιών, που προσομοιάζει στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Καθημερινά 100.000 έφηβοι ξεκινούν το κάπνισμα – Πώς θα τους προστατεύσουμε

Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), με σκοπό την ενημέρωση του ευρέος κοινού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού, αλλά και τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος. Για το φετινό έτος, το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Συμφωνείτε να παραχωρήσετε την κηδεμονία των παιδιών σας στην καπνοβιομηχανία;» αναφερόμενο στην προστασία των παιδιών από συγκεκριμένες τακτικές και προωθητικές ενέργειες των καπνοβιομηχανιών σε σχέση με τα νέα καπνικά προϊόντα, τα οποία εκλαμβάνονται από τους νέους ως μια εναλλακτική και, κυρίως, λιγότερο επιβλαβής μορφή καπνίσματος.

Επίδομα παιδιού: Ο Δήμος Αγράφων δίνει οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ

Με ένα σημαντικό ποσό ενισχύονται οικογένειες ορεινού δήμου της Ελλάδας, στις οποίες προστέθηκε νέο μέλος μέσα στην προηγούμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, επίδομα παιδιού ύψους 3.000 ευρώ δίνει ο Δήμος Αγράφων σε όσες οικογένειες απέκτησαν τέκνο μέσα στο 2023. Διευκρινίζεται πως η εν λόγω ενίσχυση δεν έχει καμία σχέση με το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ που λαμβάνουν χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα.

Ημερίδα για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους των μαθητών μετά το ΕΕΕΕΚ

Το 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας- Χορτιάτη σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους των μαθητών μας μετά την αποφοίτησή τους απ' το ΕΕΕΕΚ.

Εκεί, θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από αρμόδιους φορείς, ειδικούς στα θέματα εκπαίδευσης και απασχόλησης των ΑΜΕΑ και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση.

Τα Σέρρας της Εκπαίδευσης: Πώς λειτουργούσε το Διδασκαλείο που ίδρυσε ο Δημήτριος Μαρούλης, ποιοι ήταν οι διδασκαλιστές

“Το Διδασκαλείο και Οικοτροφείο που ίδρυσε ο αείμνηστος Δημήτριος Μαρούλης για τους μαθητές του στα τέλη του 19ου αιώνα, (όταν ο Μαρούλης είχε πάψει να είναι η ψυχή και ο ιθύνων νους του), σε φωτογραφία εποχής.

Τα βήματα σε περίπτωση κακοποίησης παιδιού – Πότε καλείται εισαγγελέας ανηλίκων, πότε γίνεται ιατροδικαστική εξέταση

Τα βήματα που ακολουθούν η ΕΛ.ΑΣ, η εισαγγελία ανηλίκων και η ιατροδικαστική υπηρεσία κατά τη διάρκεια διερεύνησης περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων στην Ημερίδα για την Παιδική Κακοποίηση, η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το μεσημέρι της Τετάρτης στο κτίριο της ΠΚΜ.

Τα άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ηχητική περιγραφή, δονούμενο γιλέκο, tablet με οθόνη αφής... Πρόκειται για τις συσκευές που επιτρέπουν σε φιλάθλους με προβλήματα όρασης και ακοής να βιώνουν αθλητικά γεγονότα σε συντονισμό με άλλους θεατές σε στάδια και αίθουσες, μερικά από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Άβδηρα Ξάνθης: Μαθητές δημιούργησαν ψηφιακή πλατφόρμα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στα σχολεία

Τεράστια διάκριση για το Γυμνάσιο Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης, αφού με το SCHOOL BUDDY σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Φερών, κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων. Οι μαθητές από τον Έβρο και την Ξάνθη δημιούργησαν μια πλατφόρμα που αντιμετωπίζει ένα πάγιο πρόβλημα των σχολείων, την έλλειψη εξοπλισμού, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η εκπαιδευτικός Λουλουδιά Κεφαλά.