Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Μια κακή φήμη μπορεί να επηρεάσει το πώς βλέπουν τα παιδιά το ένα το άλλο.

Στον αδίστακτο κόσμο της παιδικής χαράς του δημοτικού σχολείου, μια κακή φήμη είναι αρκετή για να κάνει τα παιδιά επιφυλακτικά απέναντι στα άλλα παιδιά, όπως υποστηρίζει νέα έρευνα.

Ψυχολόγοι που μελέτησαν το κουτσομπολιό σε παιδιά επτά ετών διαπίστωσαν ότι τα παιδιά εμπιστεύονταν τις καλές φήμες όταν προέρχονταν από διάφορες πηγές, αλλά μπορούσαν να επηρεαστούν από κακές φήμες έστω και αν τις είχαν ακούσει μόνο μία φορά.

«ΑΠΘ την Κυριακή»: 19 και 26 Μαΐου 2024.

Το «ΑΠΘ την Κυριακή» επιστρέφει και είναι γεγονός!

Ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επανέρχεται με τη μεγάλη του διοργάνωση «ΑΠΘ την Κυριακή» και προσκαλεί το θερμό κοινό της πόλης μας στις εγκαταστάσεις του.

«Τρομάζει» το ποσοστό των γονέων που παραδέχονται ότι έχουν δώσει στα παιδιά τους χάπια για να κοιμηθούν

Το να γίνεσαι γονιός φέρνει πολλές χαρές, αλλά η στέρηση ύπνου δεν είναι μία από αυτές. Έτσι, δεν είναι περίεργο που οι μαμάδες και οι μπαμπάδες είναι πρόθυμοι να πάρουν κάποια δραστικά μέτρα -με τη μορφή φαρμάκων για τον ύπνο- όταν πρόκειται να βάλουν τα παιδιά τους για ύπνο.

Podcast: Μπορεί η σύγχρονη μητέρα να κατακτήσει την ισορροπία και την ευτυχία;

Η Γιορτή της Μητέρας τιμά κάθε χρόνο μια αληθινή υπερηρωίδα: Τη γυναίκα – μητέρα, που «σπάει» σε κομμάτια, προκειμένου να ανταπεξέλθει στους πολλαπλούς της ρόλους. Που τρέχει, που μάχεται, που αγωνιά, ώστε να ανταποκριθεί σε όλα όσα η κοινωνία περιμένει και απαιτεί από αυτή. Που ξεπερνά τα εμπόδια με αξιοσημείωτη δύναμη και δε το βάζει κάτω. Που συνεχίζει αδιαμαρτύρητα το δύσκολο μονοπάτι της μητρότητας στο σύγχρονο κόσμο των υψηλών απαιτήσεων.

Πανελλαδικές 2024: Τι ισχύει για τους υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Δημοσιεύθηκε εγκύκλιος που ορίζει τις διαδικασίες που θα ισχύσουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2024 των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Κατάθλιψη και νέοι: 4 «χρυσοί» κανόνες για τους γονείς

Εντύπωση προκαλεί το συμπέρασμα της φετινής Παγκόσμιας Έκθεσης για την Ευτυχία, σύμφωνα με την οποία οι νέοι Αμερικανοί ηλικίας κάτω των 30 ετών δήλωναν λιγότερο ευτυχισμένοι κατά την περίοδο από το 2021 έως το 2023 από ό,τι οι άνω των 60 ετών.

Παιδικές κατασκηνώσεις: Διπλασιάστηκαν οι θέσεις για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία – Εγγραφές έως τις 14 Ιουνίου

Διευρύνονται σχεδόν στο διπλάσιο οι θέσεις του προγράμματος κατασκηνώσεων για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενώ αυξάνονται και οι επιμέρους κατασκηνωτικές περίοδοι.

Φεστιβάλ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στο Ζάγκρεμπ


Πολύτεκνες οι οικογένειες με τρία παιδιά: Τα επιδόματα που θα δικαιούνται

Νοµοθετικές παρεµβάσεις για την εξίσωση των 200.000 τρίτεκνων οικογενειών µε τις πολύτεκνες, ώστε να απολαµβάνουν όλα τα «προνόµια» που σήµερα έχουν οι οικογένειες µε τέσσερα παιδιά και άνω καθώς και τη δηµιουργία Παρατηρητηρίου για το δηµογραφικό πρόβληµα αναµένεται να ανακοινώσει την ερχόµενη εβδοµάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την «Απογευματινή».

Το ντοκιμαντέρ «Λώξη» ακολουθεί για 6 μήνες τη ζωή μίας νεαρής ηθοποιού με σύνδρομο Down

«Η Λωξάνδρα, μια νέα γυναίκα με σύνδρομο Down, γίνεται το πρώτο ανάπηρο άτομο που υπογράφει συμβόλαιο ηθοποιού με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας. Αφήνει την πόλη και τη γνώριμη καθημερινότητά της και ταξιδεύει στην Αθήνα για να γίνει μέλος του επαγγελματικού θιάσου του Εθνικού. Για τους επόμενους 6 μήνες η Λώξη κάνει πρόβες και φίλους, ερωτεύεται, διασκεδάζει, απογοητεύεται και συνεχίζει ξανά και ξανά να διεκδικεί προσβασιμότητα στην πράξη, ανατρέποντας ένα στερεότυπο τη φορά.»