Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ψηφιακές Γειτονιές 2013

Η ομάδα του πρωτοποριακού portal ‘Μικροί Μεγάλοι’ έχει την τιμή να οργανώσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τις ‘Ψηφιακές Γειτονιές’, ένα διαδραστικό συνέδριο, που συνδυάζει τη γνώση με την προσωπική εμπειρία, τις ομιλίες με workshops, το networking με την διασκέδαση. 

Ημερίδα «Διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο πρότυπο πειραματικό σχολείο»

Το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα τη «Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο» την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 και ώρα 11.30 – 14.00 στο Θέατρο του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών.

Επικαιρότητα: Υποτροφίες

Ημερίδα: Εκπαίδευση των παιδιών με ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Δνση Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαρήκοων-Κωφών Παιδιών Κεντρικής Μακεδονίας (http://www.varikoos.gr) οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των παιδιών με ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα», στο Αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 9.00 π.μ.

Αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Φωτάκου

Πλησιάζει η 25η Μαρτίου, η επέτειος της επανάστασης του 1821, του ιδρυτικού γεγονότος του νεοελληνικού κράτους, οπότε σκέφτηκα να ανεβάσω δυο-τρία αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Φωτάκου, από τις πρώτες μέρες του ξεσηκωμού (όπως είχα κάνει και πέρυσι). Ο Φωτάκος (Φώτης Χρυσανθόπουλος, 1798-1878) ήταν ο υπασπιστής του Κολοκοτρώνη και άφησε αξιόλογο συγγραφικό έργο. Βέβαια, επειδή είναι γραμμένο σε (ευτυχώς) απλή καθαρεύουσα, δεν αποτυπώνει παρά σπάνια τη γλώσσα που μιλούσαν οι μαχητές του ξεσηκωμού.

2η Ημερίδα Γλυφάδας: «Κατανόηση του Έμβιου Κόσμου που περιβάλλει τον Άνθρωπο»

Οι Σχ. Σύμβουλοι ΠΕ04 Δ΄ Αθήνας Π. Γιαλούρης και Α. Τρικαλίτη, το 4Ο Γεν. Λύκειο Γλυφάδας, η ΠΕΒ (Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων) και το 2οΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Δ΄ΔΔΕ Αθήνας οργανώνουν ημερίδα με με τίτλο:

«ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Γενετική και Μοριακή προσέγγιση. Οφέλη για την καθημερινότητα του πολίτη»

Διεθνής Ημέρα για το Δικαίωμα στην Αλήθεια που Αφορά τις Καταφανείς Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Αξιοπρέπεια των Θυμάτων



H Διεθνής Ημέρα για το Δικαίωμα στην Αλήθεια που Αφορά τις Καταφανείς Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Αξιοπρέπεια των Θυμάτων καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2010 και διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 24 Μαρτίου με στόχο:
- Να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων των καταφανών και συστηματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
- Να αποδώσει τις οφειλόμενες τιμές σε αυτούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.