Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Προβολή: Διακοπή προγράμματος διερμηνείας ΕΝΓ



4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΓ΄ Πνευματικού Μαΐου 2013 «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», προκηρύσσει τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων με ένα έως τρία ποιήματα ο καθένας. Το κάθε ποίημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δύο σελίδες.

Οταν διαβάζουμε, δεν γαβγίζουμε

Ο Τζέιμι διαλέγει ένα βιβλίο από τα ράφια του γραφείου του, κάθεται ήσυχα στην καρέκλα του και αρχίζει να διαβάζει δυνατά στους γονείς του. Δεν κουνάει νευρικά τα πόδια του, δεν γλιστράει από το κάθισμά του, δεν χαζεύει έξω από το παράθυρο ούτε αφαιρείται με τον παραμικρό θόρυβο ή με ό,τι κινείται.

Σαρωτικές αλλαγές στο μηχανογραφικό για τις Ανώτατες Σχολές

Το μηχανογραφικό της επόμενης χρονιάς θα είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο της εφετινής δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, σχετικά με το θέμα της «Αθηνάς» και του εξορθολογισμού με συγχωνεύσεις τμημάτων, πανεπιστημίων και ΤΕΙ τους επόμενους μήνες στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

ΟΜΚΕ: Διακοπή προγράμματος διερμηνείας ΕΝΓ

Μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 13/10/2012, η ΟΜ.Κ.Ε. βρίσκεται στην πλέον δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι το Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα διακόπτεται από Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει πλέον τους Κωφούς-Βαρήκοους της χώρας για την κάλυψη των επικοινωνιακών τους αναγκών.

Άποψη: Λευκό Μπαστούνι Δικαιωματικής Προσέγγισης

Διαβάστε το κείμενο "Λευκό Μπαστούνι Δικαιωματικής Προσέγγισης" της Πελαγίας Παπανικολάου, όπως δημοσιεύτηκε στο προσωπικό της ιστολόγιο "Ανθρωποκεντρικά" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.